Mansur Yavaş açıkladı: Okul müdürlerine "Belediyeden hiçbir bir şey istemeyin" diye mesaj atmışlar

Mansur Yavaş açıkladı: Okul müdürlerine

Mansur Yavaş açıkladı: Okul müdürlerine "Bel... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okullarda temizlik taleplerinin geri çekilmesine tepki gösterdi. Yavaş, "Biz temizlik malzemesi veriyoruz ve okulları temizlemeye talibiz," diyerek çocukların sağlığının önemine vurgu yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okullarda temizlik taleplerinin geri çekilmesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, 271 okuldan 113'ünün temizlik isteğini geri çektiğini ve okul müdürlerine, "Belediyeden hiçbir şey istemeyin" mesajı gönderildiğini belirtti. Bu duruma tepki gösteren Yavaş, "Biz zehirli gıda falan vermiyoruz, temizlik malzemesi veriyoruz ve okulları temizlemeye talibiz," dedi. Yavaş, okullardaki hijyen koşullarının önemine dikkat çekerek, "Çocukların sağlığı her şeyden önemli," ifadesini kullandı.

27. Uluslararası Beypazarı Festivali'ne katılan Yavaş, festival öncesi Beypazarı Belediyesi'ni ziyaret etti ve burada CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Yavaş, okullara sağladıkları hijyen ve temizlik desteği hakkında şu bilgileri paylaştı: 2019 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen talepleri karşılamaya çalıştıklarını, bugüne kadar 154 milyon liralık destek verdiklerini ve 925 okuldan hijyen talebi aldıklarını açıkladı. Şu ana kadar 232 okulun ihtiyaçlarını karşıladıklarını, kalan taleplerin de en kısa sürede yerine getirileceğini vurguladı.

Yavaş, bazı okullarda temizlik çalışmalarının durdurulduğunu ve okul müdürlerinin kendilerine temizlik yapma konusunda talepte bulunmadığını ifade etti. "Okul müdürleri kendilerine talep ediyor," diyen Yavaş, Keçiören'deki bir okulda temizlik yapılırken yetkililerin müdahale ettiğini örnek gösterdi. "Bir katı temiz kalmış, diğer kat pis durumda kalmış. Okul müdürleri, çocukların sağlığı için bu koşulları iyileştirmek istemiyor olamaz," dedi.

Mansur Yavaş, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi bir yazı gelmediğini ve taleplerin okul müdürleri üzerinden geldiğini söyledi. "Eğer Milli Eğitim Bakanlığı kendi personeliyle temizleme imkanı bulabiliyorsa, bunu yapmalarını bekliyoruz," şeklinde konuştu. Ayrıca, çocukların sağlığını koruma adına temizlik desteği sağlamak için tüm kurumlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Sonuç olarak, Yavaş, "Bize yaptırmadıklarını şu anda orada temizlik yapıyor olmaları gerekir," diyerek, çocukların eğitim ortamlarının iyileştirilmesi için tüm çabalarını sürdüreceklerini belirtti. Okul müdürlerine ve velilere seslenen Yavaş, karşılaştıkları pislik durumunun sorumluluğunu sormalarını önerdi. "Bizim amacımız çocukların daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleridir," diye ekledi.

 

 

 

"Mansur Yavaş açıkladı: Okul müdürlerine "Belediyeden hiçbir bir şey istemeyin" diye mesaj atmışlar" haberi, 29 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş açıkladı: Okul müdürlerine "Belediyeden hiçbir bir şey istemeyin" diye mesaj atmışlar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş açıkladı: Okul müdürlerine "Belediyeden hiçbir bir şey istemeyin" diye mesaj atmışlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:59 Pentagon açıkladı: "Ortadoğu'da çatışmanın genişletilmesini engellemeye kararlıyız"
  2. 01:21 Zam Yapıldı, Tutar 9.077 Lira Oldu: Bakanlık Direktif Verdi
  3. 01:21 2 Bin 500 Lira İade Fırsatı: Bu Bankaların Müşterileri İçin Son Gün Yaklaşıyor
  4. 01:17 Yavaş’tan ‘cumhurbaşkanı adaylığı’ mesajı: "Aday olacağız ve kesinlikle kazanacağız"
  5. 00:34 Ziya Şahin açıkladı!: Bu fiyattan bal aldıysanız çöpe atın!
  6. 00:31 Acun Ilıcalı'dan açıklama!: 'Türkiye'de garip şeyler oluyor'
  7. 00:01 Antimetabolitler nedir ve ne işe yarar?
  8. 23:57 Mansur Yavaş uyardı!: Bunu yapana yasal işlem başlatılacak!
  9. 23:55 Kemoterapi nedir ve ne işe yarar?
  10. 23:53 Resesyon ne demektir?
  11. 23:51 Mansur Yavaş açıkladı: Okul müdürlerine "Belediyeden hiçbir bir şey istemeyin" diye mesaj atmışlar
  12. 23:43 "Parti kuracak" iddialarına Sedat Peker'in avukatından açıklama: Resmi kurumlar bilgilendirildi!
  13. 23:41 Tarihin Derinliklerinden Gelen Şifa: Sheba Bitkisi 1000 Yıllık Tohumdan Filizlendi!
  14. 23:39 Mehmet Şimşek 'ihbar edin' demişti: TÜVTÜRK şikayetleri resmen uçtu!
  15. 23:37 Haluk Bayraktar'dan İsrail'le iş birliği iddiasına yanıt!
  16. 23:32 Adana'nın vergi rekortmeni Vincenzo Montella
  17. 23:31 Mehmet Şimşek 'ihbar edin' demesi ile TÜVTÜRK şikayetleri resmen uçtu!
  18. 23:30 Başkentte Yürüyen Merdivenlere Zarar Verenler İçin Yasal Süreç Başlatıldı!
  19. 23:25 Fenerbahçe, Antalyaspor Maçındaki Hakem Kararlarını TFF’ye Taşıyor!
  20. 23:23 Husiler'den İsrail hakkında açıklama!: 'Uzun soluklu savaşa gireceğiz'
Gündem Haberleri