Mansur Yavaş: "Betonla, plastikle, boşa verilecek para ile işimiz yok"

Mansur Yavaş:

Mansur Yavaş: "Betonla, plastikle, boşa veri... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Ormancılar Derneği ve Kent Konseyi üyeleri ile kahvaltıda açıklamalarda bulundu "Betonla, plastikle, boşa verilecek para ile işimiz yok." diyen Yavaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamalarda "Betonla, plastikle, boşa verilecek para ile işimiz yok. Acil ihtiyaçlar neyse onları yapmak sureti ile Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği, dünyanın başkentleri ile yarışacak bir başkent yapmak da boynumuzun borcu" dedi.

Mansur Yavaş, Türkiye Ormancılar Derneği ve Kent Konseyi üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Yavaş, göreve geldikleri zaman yönetim modelini değiştirdiklerini ve ihaleleri canlı olarak yayınlamaya başladıklarını söyledi. Yavaş, "Ayrıca Sayıştay raporları dahil bütün mali tablolarımızı internetten, web sayfamızda görebiliyorsunuz. İşe oradan başladık. Geldik, araçlardaki çakarların tamamını söktük. Genel müdürlerimizin kullandığı, şirket yöneticilerimizin kullandığı lüks arabaların da hepsini sattık. Şeffaf bir şekilde devam etmeye başladık. Belediye başkanı bir şey yapıyor, plaket veriliyor. Niye? "Bizim yolumuzu yaptın" diye. Halbuki görevini yapan insana plaket vermek, teşekkür etmek kadar; komik bir şey yok. Tek amacımız hükmetmek değil, hizmet etmek olmalı. Bunu çalışanlara hücrelerine kadar hissettirmeye çalışıyorum. Bu nedenle gelir gelmez hemen Kent Konseyimizi kurduk" dedi.

'REKREASYON ALANI OLARAK AÇIYORUZ'

Yavaş, Ankara'da her konuda çalışma meclisleri kurulduğunu ve ortak akılla yönetmeye çalıştıklarını belirtirken, "Çünkü bir kişinin verdiği kararları görüyoruz ve en büyük zararı da bütün Türkiye'ye. Belki dünyaya emsal olan Ankapark'ta "yapma" denmesine rağmen hatta hükümetten bile birçok itiraz olmasına rağmen, "Bunu yapacağım, burası çalışacak" diyerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına adeta çöktüler. Göstermelik olarak geçen seçimden 1 ay önce açtılar. Tabii ücretsiz olunca binlerce insan, o günlerde gitti ve bunu vatandaşı kandırmakta kullandılar. Halbuki orası 3 ay mevsimi olan bir alan, açık alan. Üzerine bir sürü yapı yapılmış. Şu an rekreasyon alanı olarak havuzlar ve yollar tamir ediliyor. 2 milyon 200 bin metrekarenin tamamını da vatandaşa ücretsiz, rekreasyon alanı olarak açıyoruz. Sadece küçük oyun grupları var. Onları kiraya vereceğiz. Diğer makinelerden de arzu eden olursa ki çoğu hurda, çalışmıyor, teknolojisi değişmiş; arzu eden olursa onları kira vereceğiz. Ama önceliğimiz, orayı güvenli bir şekilde halkın kullanımına açmak" ifadelerini kullandı.

"Mansur Yavaş: "Betonla, plastikle, boşa verilecek para ile işimiz yok"" haberi, 08 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş: "Betonla, plastikle, boşa verilecek para ile işimiz yok" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş: "Betonla, plastikle, boşa verilecek para ile işimiz yok" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 14:55 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Londra'da Yatırımcılarla Buluştu
  2. 14:49 ABD'nin Yaptırım Kararı: Kuzey Kore ve Rusya'dan İkişer Vatandaşa ve Üç Şirkete Yaptırım
  3. 14:47 Dev bankadan korkutan altın tahmini geldi: Rekora hazır olun!
  4. 14:42 Nisan Ayında Türkiye'de Yoksulluk ve Açlık Sınırları Yükseldi: DİSK-BİSAM Raporu
  5. 14:37 Galatasaray'da Yönetim Krizi: Timur ve Özbek Arasındaki Fikir Ayrılığı Gündemde
  6. 14:32 KV Oostende Borç Batağında: İflas Başvurusu Yapacak
  7. 14:27 Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor! Altın düşüyor mu? 17 Mayıs altın fiyatları
  8. 14:27 USS Ronald Reagan Japonya Görevini Tamamlayarak Tokyo'dan Ayrıldı
  9. 14:24 Fenerbahçe'de Başkanlık Seçimleri Öncesi Mourinho Hareketi
  10. 14:22 Bakanlık'tan tarih tutkunlarına müjde: Efsane indirimlerle kültürel bir yolculuk sizi bekliyor
  11. 14:15 İsmail Kartal kararını vermiş bulundu
  12. 14:14 Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
  13. 14:13 Mohamed Salah ve Alisson Becker, Suudi Profesyonel Ligi'nin Transfer Hedefi Haline Geldi
  14. 14:11 Galatasaray, Avrupa'nın zirvesinde: Okan Buruk, Ancelotti'yi ve Guardiola'yı geride bıraktı!
  15. 14:09 Küresel Piyasalarda Enflasyon ve Faiz Endişeleri: ABD, Avrupa ve Asya'da Gelişmeler
  16. 14:02 Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
  17. 13:58 Çinli Elektrikli Otomobil Devleri Türkiye'ye Yatırım İçin Görüşmelerde
  18. 13:53 Ekonomistler o tahminde uzlaştı! Merkez Bankası faiz kararı kaç seviyelerinde olacak?
  19. 13:52 Süper Lig devinin ana sponsoruydu: O şirket iflas ediyor!
  20. 13:52 Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi rekor seviyeye ulaştı ve 77 hisse değer kazandı
Politika Haberleri