Mansur Yavaş duyurdu: Esnafa destek

Mansur Yavaş duyurdu: Esnafa destek

Mansur Yavaş duyurdu: Esnafa destek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı’nda çıkan yangında zarar gören esnafa 15 bin Türk Lirası destek sağlanacağını açıkladı.

Pandemi döneminde iş yerini kapatmak zorunda kalan ya da işini kaybeden esnaf ve sektör çalışanlarına destek olmayı sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerden dolayı zor günlerinde de esnafın yanında olmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam ilçesinde 8 Nisan’da meydana gelen yangında iş yerleri zarar gören esnafa da nakit desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam Yenice Mahallesi Kasaplar Çarşısı’nda çıkan yangın sonrası olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Konuyu meclis gündemine taşıdıktan sonra sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan Yavaş, “Belediye Meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda, Kızılcahamam’da çıkan yangında iş yerleri zarar gören esnafımızın her birine Ramazan ayının da yaklaşması münasebetiyle 15 bin Türk Lirası destekte bulunacağız. Yaralarımızı beraber saracak, beraber iyileşeceğiz” dedi.

Belediye Meclisinde konuyla ilgili söz alan Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık da, “Yangınla ilgili mağdur olan bütün esnafa ben de buradan geçmiş olsun diliyorum. Ciddi manada kayıpları oldu. Kızılcahamam Belediye Başkanı eğer arzu ederse ve bize yetki devrini yaparsa Büyükşehir Belediye Başkanımız burayı 3 ay içinde yapıp esnafa teslim etmeyi taahhüt ediyor, biz bunu seve seve yapmaya hazırız” diye konuştu.

ÖTO’LARA 3 AY DAHA UZATILAN GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİ ARTIRILDI

Pandemi sürecinde koronavirüs salgını nedeniyle yolcu sayıları azaldığı ve gelirleri düştüğü için Özel Halk Otobüslerine daha önce gelir desteği ödemeleri yapılırken, Başkan Yavaş imzasıyla Nisan ayı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında desteğin artırılarak uzatılması yönünde Başkanlık yazısı sunuldu.

Özel Halk Otobüsü (ÖTA) esnafına 18 Temmuz-15 Ekim 2020 tarihleri arasında sağlanan gelir desteği ödemeleri, Yavaş’ın önerisiyle merkezdeki otobüsler için 400 Türk Lirasından 500 Türk Lirasına, çevre ilçelerde hizmet veren otobüsler için de 120 Türk Lirasından 150 Türk Lirasına yükseltildi. Meclis’te oy birliği ile kabul edilen karar doğrultusunda ayrıca pandemi sürecinin ağırlaşması nedeniyle gelir desteği ödemelerinin 3 ay daha uzatılmasına karar verildi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 16.10.2020 tarihinden başlamak üzere 1 yıl süreyle merkezde hizmet veren taşıma birlik veya kooperatiflerinin araç takip sistemi ve EÜTS sistemi verileriyle fiilen çalıştıkları tespit edilen araç başına her takvim günü için 500 Türk Lirası, çevre ilçelerde ise 150 Türk Lirası ödeme yapacağı bildirildi.

"Mansur Yavaş duyurdu: Esnafa destek" haberi, 11 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş duyurdu: Esnafa destek haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş duyurdu: Esnafa destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  2. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  4. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  5. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  6. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  7. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  8. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  9. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  10. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  11. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  12. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  13. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  14. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  15. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  16. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  17. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  18. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  19. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  20. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
Yerel Gündem Haberleri