Mansur Yavaş projelerini açıkladı: Kadınlar için HPV aşı uygulaması

Mansur Yavaş projelerini açıkladı: Kadınlar için HPV aşı uygulaması

Mansur Yavaş projelerini açıkladı: Kadınlar ... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘2024-2029 Projeleri Tanıtım Töreni’nde sağlık alanındaki vaatlerini açıkladı. En dikkati çekeni, kadınlara ücretsiz HPV aşı desteği sağlamak oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafınca bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş, dün Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ‘2024-2029 Projeleri Tanıtım Töreni’nde konuştu. 31 Mart Seçimi öncesi yeniden seçildiği takdirde beş yıl süresince yapacağı projeleri anlatan Yavaş, "Rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla, 30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlarımıza HPV aşı uygulamasını başlatacağız" dedi.

Yavaş şunları söyledi:

"İNSANIMIZIN YANINDA ILK BIZ OLACAĞIZ"

"Beş yıl önce olduğu gibi bugün de gene bizim en büyük projemiz, insanımız. Değişen bir şey yok. Biz ne dedik? ‘Bu kentte hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak’, ‘Hiçbir çocuk yatağa üşüyerek girmeyecek’ dedik. ‘Hiçbir çocuk eğitimden yoksun kalmayacak’, inançlarımıza ve kültürümüze uygun şekilde ‘bir elin verdiğini diğer el görmeyecek’ dedik.

Başkent Kart’la 200 binden fazla aileye, esnafa, çiftçimize, emeklimize, öğrencimize destek oluyoruz. Türkiye’de ilklere imza atan belediye olarak gene insanımızın yanında ilk biz olacağız, söz veriyoruz."

"ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI BESLENMELERINI SAĞLAYACAĞIZ"

"Hayat pahalılığının insanlarımızı her gün daha da zorladığını biliyoruz. Bu nedenle, sosyal destekler konusundaki desteklerimizi 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 70 artırıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerini sağlayacağız. Çocuklarımızı üşütmeyeceğiz. Onların akranları yanında mahzun olmasına seyirci kalmayacağız.

Bunu üç nesildir sosyal destek alan çocuklarımız sağlıklı olsunlar, okusunlar, kendileri ve ülkemiz için üretsinler diye yapacağız. Sosyal destek almayı kabullenilmiş bir aile geleneği olmaktan çıkarıp, geleceğe umutla baksınlar diye yapacağız. Kentte yaşayan 200 bin yoksul varken, en çılgın projenin onların yanında olduğunu göstermek için yapacağız."

"HPV AŞI UYGULAMASINI BAŞLATACAĞIZ"

"Sağlık alanında yine önemli adımlar atacağız. Alzheimer hastalarını ve yakınlarının yaşam kalitelerini artırmak için yatılı konuk evi açacağız. Yeni açacağımız İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi ile büyüklerimizin sosyal ve bağımsız bir yaşam sürmesini sağlayacağız. Dünyanın ve memleketimizin en büyük sorunlarından biri olan obeziteyle mücadele için yeni bir planımız var. Diyetisyen yardımı projemizle toplum sağlığımızı ve farkındalığımızı artıracağız. En önemli konulardan biri de kadınlarımızın sağlığı. Biz biliyorsunuz ilkleriyle ünlü bir belediyeyiz. Yine Türkiye’de bir ilke imza atacağız. Rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla, 30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlarımıza HPV aşı uygulamasını başlatacağız."

"HALK SAĞLIĞI EYLEM PLANI PROJESI"

"Halk Sağlığı Eylem Planı projemizi de hayata geçireceğiz. Çeşitli üniversite temsilcilerinden oluşturulacak bilim kurulu eşliğinde, sağlık alanında iş birliği ve dayanışma içerisinde iyileştirmeler yapacağız. Batıkent’te Türkiye’nin en büyük otizm merkezini açacağız. Bununla birlikte engelsiz spor merkeziyle ve engelsiz yaşam köyü projemizle kentimize değer katacağız. Büyüklerimiz için kuracağımız Ata Evleri ve Kıdemliler Lokali ile onların sosyal refahını artırıp daha aktif zaman geçirmelerini sağlayacağız."

"GÖKÇEYURT KÖPEK YAŞAM ALANI'NI HAYATA GEÇIRECEĞIZ"

Sokak hayvanları konusunda da kentte ortak aklı sağlamamız gerektiğinin farkındayım. Bu konuda kanunlar ile çerçevelendirilmiş çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2 bin 500 köpek kapasiteli Mamak Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanı’nı hayata geçireceğiz. Köpek gezdirme, mama depolama alanı dışında ailelerimiz çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirebilecek ve sahiplenme yapabilecekler. Ayrıca Türkiye’de ilk kez, özel veterinerlerle iş birliği yaparak 80 binden fazla kısırlaştırma yapmıştık, bu sayıyı daha da artıracağız."

"Mansur Yavaş projelerini açıkladı: Kadınlar için HPV aşı uygulaması" haberi, 11 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş projelerini açıkladı: Kadınlar için HPV aşı uygulaması haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş projelerini açıkladı: Kadınlar için HPV aşı uygulaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  2. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  3. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  4. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  5. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  6. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  7. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  8. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  9. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  10. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  11. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  12. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  13. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  14. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  15. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  16. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  17. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  18. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  19. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  20. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
Politika Haberleri