Mansur Yavaş’ın Ankara'ya su temin eden asbestli boruları değiştirelim teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedild

Mansur Yavaş’ın Ankara'ya su temin eden asbe... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Tatlar Arıtma Tesisi ile 13 ilçedeki eskiyen su borularının yenilenmesi için kredi talebi AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Toplum sağlığını ilgilendirdiği için konunun acil...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Tatlar Arıtma Tesisi ile 13 ilçedeki eskiyen su borularının yenilenmesi için kredi talebi AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Toplum sağlığını ilgilendirdiği için konunun acil olduğunun altını çizen Yavaş, talebin reddedilmesine tepkisini "Allah size muhtaç etmesin" diyerek gösterdi.

Mansur Yavaş’ın  Ankara'ya su temin eden asbestli boruları değiştirelim teklifi, AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi... Toplum sağlığı siyasete kurban gitti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında görüşülen Başkan Mansur Yavaş’ın “ASKİ’nin acil olarak değiştirilmesi gereken boruları için borçlanma talebi”, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Aynı teklif, kasım ayı toplantısında da “ileri tarihte görüşmesi istenerek” reddedilmişti. Yavaş, “İnsanlar daha ne kadar zehirli su içmek zorunda kalacak? Biz fanteziye para harcamıyoruz, halkın sağlığı için bu parayı harcamak istiyoruz” sözleriyle karara tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mansur Yavaş başkanlığında koronavirüs salgını ve altyapı çalışmaları için gerekli kaynak kullanımı gündemiyle olağanüstü toplandı.

Mecliste, Koronavirüs salgını nedeniyle işleri duran dolmuş ve otobüs esnafına gelir desteği sağlanmasına, belediyeye ödenecek kiralarının ertelenmesine, salgın nedeniyle yardıma muhtaç kalan ailelere ayni ve yardım yapılmasına ve belediyenin talep karşısında ilgili kurumlara koruyucu malzeme yardımı yapılmasına karar verildi.

Yavaş'ın borçlanma yetkisine kısıtlama

Belediyenin, bütçesinin yüzde 10’unu geçmeyecek biçimde borçlanma kararını alması ve işlemlerin yürütülmesi için belediye başkanına yetki verilmesi maddesine ise, AKP ve MHP muhalefet etti. Yavaş’ın 750 milyon TL’yi bulabilecek borçlanma yetkisi, AKP ve MHP oylarıyla 100 milyon TL ile kısıtlandırıldı.

Tatalar Suyu'ndan akan arıtılmamış suyun Sakarya'ya karıştığının altını çizen Yavaş, ''İstanbullu Sakarya'dan karışan arıtılmamış karışık suyu içmek zorunda kalıyor'' diyerek sorunun Ankara'dan İstanbul'a milyonlarca yurttaşı ilgilendirdiğini belirtti.

Yavaş, “Sınırlandırma kanunen mümkün değil, herkes yasal hakkını arayacak. Bunun bir siyasi sorumluluğu var. Otobüslerde, bilboardlarda, televizyonlarda daha önceki yıllarda kredilerin nasıl faizlerle verildiğini ziyadesiyle göreceksiniz. Ankara halkı bizi yetkilendirmiş, Ankara’yı emanet etmiş. Halk, buna engel olan herkese mutlaka gerekli cevabı da verecektir” sözleriyle kısıtlamaya tepki gösterdi.

Borçlanmanın yanı sıra, belediyenin borç ve kredilerinin düşük faizle yapılandırılması teklifi de, AKP ve MHP’nin muhalefetiyle, uzun süren tartışmalar sonucu kabul edildi.

"Mansur Yavaş’ın Ankara'ya su temin eden asbestli boruları değiştirelim teklifi, AKP ve MHP oylarıy." haberi, 09 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş’ın Ankara'ya su temin eden asbestli boruları değiştirelim teklifi, AKP ve MHP oylarıy.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş’ın Ankara'ya su temin eden asbestli boruları değiştirelim teklifi, AKP ve MHP oylarıy.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
    2. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
    3. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
    4. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
    5. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
    6. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
    7. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
    8. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
    9. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
    10. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
    11. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
    12. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
    13. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
    14. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
    15. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
    16. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
    17. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
    18. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
    19. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
    20. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
    Politika Haberleri