Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e olay gönderme: "Halkın parasını çöp projelere gömmekle meşgul"

Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e olay gönderme:

Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e olay gönderm... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir etkinlikte Ankara'nın kültürel zenginliğini vurgulayarak, eski başkan Melih Gökçek'e göndermede bulundu. Yavaş, "Herkes 'benim çılgın projem' deyip halkın parasını çöp projelere gömmekle meşgul. Benim çılgın projem falan yok." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir etkinlikte Ankara'da yaşayan farklı kentlerden gelen vatandaşların kültürlerine verdiği önemi vurgulayarak, eski başkan Melih Gökçek'e göndermede bulundu. Yavaş, "Herkes 'benim çılgın projem' deyip halkın tertemiz parasını çalışmaz çöp projelere gömmekle meşgul. Benim çılgın projem falan yok. En büyük projem insanları yeniden üretmeye teşvik etmek" dedi.

KÜLTÜREL ZENGİNLİK İÇİN PROJE: BAKAP İLE KÜLTÜRLER BİR ARAYA GELİYOR

Yavaş, Ankara'da yaşayan insanların kendi kültürlerini yaşatmaları için 3 bin 500 dönümlük BAKAP projesi içerisinde bir yer planladıklarını açıkladı. Bu proje ile diğer şehirlerden gelen insanların kendi kültürlerini Ankara'da yaşatarak birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamayı hedefliyor.

ÇÖP PROJELERDEN UZAK DURUYORUZ: YOKSULLUĞU ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Mansur Yavaş, eski yönetimin çöp projelerine karşı çıkarak, "Herkes, ‘Benim çılgın projem’ deyip halkın tertemiz parasını çalışmaz çöp projelere gömmekle meşgul. Benim çılgın projem falan yok. En büyük projem insanları yeniden üretmeye teşvik etmek. Belki Türkiye’de bir numarayız, en geniş tarımsal destekleri veriyoruz. Ankara’da sizlerden aldığımız para sizin bana emanet ettiğiniz paradır. Bizim önceliğimiz insan sağlığı, tüm çalışmalarımız bu yönde, halkın genel ihtiyacı neyse parayı oraya harcıyoruz. En büyük sözümüz de şuydu: ‘Biz şeffaf olacağız, hesap vereceğiz.’ Bizden başka ihale canlı yayınlayan yok. İsteyen istediği ihaleyi YouTube’dan izleyebiliyor. Hesap veriyoruz, yaptığımız her kuruş harcamayı web sitemizde görebilirsiniz. Varsa bir eksiğimiz hesap vermekten gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

abb-baskani.jpg

ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLİRLİK İLKELERİNE VURGU: "BİZDEN BAŞKA İHALE CANLI YAYINLAYAN YOK"

Başkan Yavaş, belediye yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesine vurgu yaparak, "Biz şeffaf olacağız, hesap vereceğiz. Bizden başka ihale canlı yayınlayan yok. Hesap veriyoruz, yaptığımız her kuruş harcamayı web sitemizde görebilirsiniz. Varsa bir eksiğimiz hesap vermekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Mansur yavaş, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Tek başına yönetirseniz halkın zorlukla ödediği tertemiz paraları çöp projelere gömersiniz. Sonra Mansur Yavaş’ın neden sevildiğini anlamıyorlar, ‘Algı yapıyor’ diyorlar. Sosyal medyada yalnız yaptığımız çalışmaları yayınlıyoruz, propagandaya dair hiçbir şey yok. Televizyonlara çıkmam. Tüm televizyonlar sizin elinizde. O zaman bu algıyı Mansur Yavaş nasıl yapıyor? Anlamadıkları nokta bu. Biz gerçek belediyecilik yapıyoruz. Ankara halkının parasını yalnız Ankara’da yaşayanların gereksinimleri için karşılıyoruz. Bu kadar kanalizasyonu yapılmamış, suyu olmayan köy varken, arıtma tesisi yapmanızı beklerken bu paraları nerelere harcadınız? Servet gibi geliriniz varken bu kadar insan ne yer, ne içer hiç düşünmediniz mi? Bu kadar sosyal destek alan aile evde neyle ısınıyor diye hiç düşünmedi mi bizden önceki zihniyet? 3 senedir sosyal destek alan ailelere doğal gaz desteği vererek çoluğunun çocuğunun evde ısınmasını sağlıyoruz. Kırtasiye yardımı, et desteği, servis yardımı hepsini yapıyoruz ki o ailelerin çocukları okusun onlar da destek almasın. Yoksulluğu yönetmek yerine, yoksulluğu ortadan kaldıracak projeler yapmak zorundayız. Bunun da birinci adımı onların çocuklarını ne yapıp okutmak. Ankara halkı bizlere güvendi. Biraz önce başkanımızın söylediğinin notunu aldım. Afişlere Ankara’nın ‘Şehr-i Emin’i yazacağım ‘şehr-i emin’ neden önemli; emanet ettiğiniz paranın nereye gittiğini bilmeniz, çöp projelere harcanmadığını bilmeniz."

"Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e olay gönderme: "Halkın parasını çöp projelere gömmekle meşgul"" haberi, 21 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e olay gönderme: "Halkın parasını çöp projelere gömmekle meşgul" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e olay gönderme: "Halkın parasını çöp projelere gömmekle meşgul" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 SBK'den "tezgah kuruldu" iddiası: Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
  2. 08:50 Hastanelerde randevu sorunu
  3. 08:46 Diyanetten beş yıldızlı otelde müzikli eğlenceli toplantı: “Fotoğraf paylaşmayın”
  4. 08:38 Yaşar Alptekin'den giyimini eleştirenlere cevap: Peygamber Efendimiz yaşasaydı böyle giyinirdi
  5. 08:35 Mahmut Tuncer estetik yaptırdı
  6. 08:28 İstanbul'da ekmeğe zam yolda
  7. 08:24 Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım
  8. 08:21 Yıldırım isabet eden asker hayatını kaybetti
  9. 08:17 Kastamonu Belediye Meclisi’nde TÜGVA tartışması: Artık halkın çıkarları için hizmet edeceğiz
  10. 08:12 Murat Ağırel yazdı: Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor
  11. 08:08 İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir
  12. 08:05 Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
  13. 03:27 Temel Karamollaoğlu: "Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
  14. 03:23 Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
  15. 03:19 S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
  16. 03:12 Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
  17. 02:20 Bu kek için ne fırın gerekiyor ne ocak: 3 dakikada hemen hazır!
  18. 02:17 Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
  19. 02:14 Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
  20. 02:08 Resimdeki meyveleri 1 dakikada bulabilen zeka küpü çıkıyor
Gündem Haberleri