Mansur Yavaş'tan su israfına karşı örnek proje

Mansur Yavaş'tan su israfına karşı örnek proje

Mansur Yavaş'tan su israfına karşı örnek proje Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çevre odaklı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kez kuraklıkla mücadeleyi gündemine alan Başkan Yavaş, su israfına karşı örnek bir projeyi daha Başkentlilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

İlk etapta Ankara’da 40 rekreasyon ve park alanına kurulacak depolama sistemi ile yağmur ve yüzey sularının depolanarak sulamada kullanılacağını söyleyen Başkan Yavaş, “kuraklıkla mücadele kapsamında tasarruf odaklı ve israfın önüne geçen projelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi insan odaklı çalışmaların yanı sıra çevre dostu projelerle Başkent’i bir yandan güzelleştirirken bir yandan da Başkent’in su kaynaklarını doğru ve etkin kullanmayı sürdürüyor.

Tasarruf odaklı ve israfın önüne geçen uygulamaları Başkentlilerle buluşturmaya devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaşanan kuraklık nedeniyle rekreasyon ve park alanlarında alternatif sulama yöntemleri için harekete geçti.

Sosyal medya hesapları üzerinden Başkentlilere yeni alternatif sulama yöntemini açıklayan Başkan Yavaş, “Yağmur ve yüzey sularını depolayarak sulamada kullanmaya başlıyoruz. Depolama sistemlerimiz ilk etapta kentimizdeki 40 rekreasyon ve park alanında olacak. Kuraklıkla mücadele kapsamında tasarruf odaklı ve israfın önüne geçen projelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Başkent’teki park ve bahçeler ile rekreasyon alanları bundan sonra depolama sisteminin kurulmasıyla yağmur ve yüzey sularıyla sulanacak. Proje, aşamalarla faaliyete geçirilecek.  

ÖRNEK PROJE

Barajlarda su seviyesinin giderek düşmesiyle birlikte vatandaşlara su tüketiminde tasarruf çağrısı yapan Başkan Yavaş’ın öncülüğünde önce Belediye bünyesinde İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü kuruldu. İklim değişikliği eylem planı çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele konusunda da çalışmalarına hız verdi. Tüm Türkiye’ye örnek olacak yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanan Başkan Yavaş, yağmur ve yüzey sularının depolanması için Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığını görevlendirdi. Bu kapsamda rekreasyon ve park alanlarına su depoları kurularak, yağmur ve yüzey suları depolanacak.

İLK ETAPTA 40 PARKTA KURULACAK 

Başkent’teki yeşil alanları depolanan bu sularla sulayarak su tüketimini en aza indirmeyi ve maliyetleri düşürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta mevcut 40 parkta depolama sistemini kuracak.

Yeni yapılacak parklarda da depolama sistemlerinin kurulacağını açıklayan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Mansur Yavaş öncülüğünde kuraklıkla mücadele konusunda uzun zamandır çalışıyoruz. Öncelikle iklim değişikliği ile ilgili şube müdürlüğümüzü kurduk. Çok çeşitli tedbir ve önlemler aldık. Bunlardan bir tanesi mevcut ve yeni parklarımızda yağan yağmur sularının, yüzey sularının mutlak suretle yağışın olduğu zamanlarda depolanması. Bu yağmur ve yüzey sularını bütün parklarımızda depoladığımız takdirde yüksek rakamlara tekabül edecektir. Depoladığımız bu suları parklarımızda kullanarak buradaki opsiyonu yazın evlerimizde kullanacağımız suların sigortası olarak devreye sokacağız. Aynı zamanda bu proje park maliyetlerimizi de büyük ölçüde azalacaktır.”

Parkların fiziksel şartlarına göre çeşitli depo ve depolama sistemleri hazırladıklarını belirten Güldaş, “Kuraklık bir numaralı gündemimiz, hepimize çok büyük görevler düşüyor. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

"Mansur Yavaş'tan su israfına karşı örnek proje" haberi, 15 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş'tan su israfına karşı örnek proje haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş'tan su israfına karşı örnek proje 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
  2. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
  3. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
  4. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  5. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  6. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  7. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  8. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  9. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  10. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  11. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  12. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  13. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  14. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  15. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  16. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  17. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  18. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  19. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  20. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
Politika Haberleri