Mansur Yavaş’tan yasaklara ders gibi cevap

Mansur Yavaş’tan yasaklara ders gibi cevap

Mansur Yavaş’tan yasaklara ders gibi cevap Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bizim 'kara kaplı defterimiz' yok, kimseyi ayırt etmeden hizmet etmeye devam ediyoruz." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bizim 'kara kaplı defterimiz' yok, kimseyi ayırt etmeden hizmet etmeye devam ediyoruz." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi sürecini değerlendirdi.

Euronews'te yazı kaleme alan Mansur Yavaş, kimseyi ayırt etmeden hizmetlerine devam edeceklerini söylemiş oldu.

Yavaş, "Bizim ise bu şekilde bir kara kaplı defterimiz yok. Ankara’nın tamamına hizmet etme şeklinde bir sorumluluğumuz var. " ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın yazısı şu şekilde:

Pandemi tüm dünyada yayılırken gerek ülkemizdeki yurttaşlarımız için gerekse sorumlusu olduğum Ankara’daki hemşehrilerim için tedirgin olmaya başladım. Er ya da geç bu krizin Türkiye’ye geleceği belliydi.

Bu yüzden koronavirüs daha Türkiye’ye gelmeden önlemler almaya süregelen ilk Belediye olduk. Metro vagonları ve istasyonları ile halkımızın sıkça ziyaret etmiş olduğu Belediyemize bağlı binalarda detaylı bir dezenfeksiyon işlemi uygulamaya başladık. Salgın devletimizde yayılmaya başladığı ilk günden itibaren de birçoğu daha öncesinden planlanmış tüm tedbirlerimizi aşama aşama uygulamaya başladık.

Bu süreçte yurttaşlarımız bir taraftan sıhhatli kalmak için çabalarken bir taraftan da geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Ikimiz de, imkanlarımız ölçüsünde “Ankara’da aç ve açıkta kimse kalmayacak” sözümüz gereğince her vatandaşımıza yetişmeye, onların yanında olmaya çalışıyoruz.

350 BİN BAŞVURU

Mahalli yönetimler, halkla devlet içinde aslına bakarsak bir köprü vazifesi gören, halka direkt dokunan devlet kurumlarıdır. Bir Belediye Başkanı ise, seçildiği yerin dert babasıdır. Dolayısıyla, bu süreçte Ankara’daki tüm sorunlara yetişmeye, çözümler üretmeye çalışıyoruz. En büyük mesele şu anda geçim problemi. Bu süreçte şu ana kadar gerekseme sahibi olan yada işinden/gelirinden yoksun kalan ortalama 350 bin vatandaşımız Belediyemize başvurdu. Ikimiz de bir taraftan besin bir taraftan nakdi destek vermeye çalışıyoruz.

Ara sıra bağış kampanyalarımızla alakalı yaşadığımız problemler gündeme geliyor ve bizlerin buna vereceğimiz cevaplar soruluyor. Bizim bunlara ayıracak fazlaca vaktimiz yok. Her insanın bir yönetim seçimi var. Ben gerek Belediye Başkanı olduğum dönemde gerekse daha sonraki tüm siyasal hayatımda kimseyi ayırmadan, kutuplaştırmadan; herkesi kucaklayacak bir yönetim anlayışı vaat ettim.

BİZİM KARA KAPLI DEFTERİMİZ YOK

Ankara senelerce bunu yaşadı. Ilkin, daha fazlaca oy alınan bölgelere hizmet edildi. Oy vermeyen kesimler gerek söylemde gerekse hizmette dışlandı. Bizim ise bu şekilde bir kara kaplı defterimiz yok. Ankara’nın tamamına hizmet etme şeklinde bir sorumluluğumuz var. Bu yüzden, kampanyamızın adını “6 Milyon Tek Yürek” olarak belirledik. Siyasal mevzularda önümüze konulmuş olan engellere karşı hakkımızı hukuken sonuna kadar arayacağız. Bununla birlikte 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ortak bir izahat da yaptık.

Gerek Belediye Meclisi’nde gerekse siyasal ortamda, ortada bir haksızlık var ise bunun hep karşısında durdum. Sadece önceliklerimiz şu anda değişik. Yaşananlara takılıp duracak halimiz yok şu sebeple şu anda bizim buna ayıracak vaktimiz yok. Her gün 100’ün üstünde vatandaşımız pandemi sebebiyle yaşamını kaybediyor. Benim kişisel e-posta adresime bile her gün geçim sıkıntısı ile alakalı yüzlerce mail geliyor. Belediyemize yüz binlerce müracaat var. Her insanın önceliği bu olmalı.

Zamanı ulaşınca, bu sıkıntılı süreci aşınca, bu mevzuları daha çok ele alacağız. Şimdi bir taraftan sıhhat sıkıntısı bir taraftan geçim sıkıntısı çeken yurttaşlarımıza odaklanmaktan başka şansımız yok. Buna set koymak isteyenleri millete havale ediyoruz. Biz önümüze bakmak ve süratli hareket etmek zorundayız. Öteki konuların takdirini milletimiz elbet verecektir. Bizim "kara kaplı defterimiz" yok, kimseyi ayırt etmeden hizmet etmeye devam ediyoruz.

"Mansur Yavaş’tan yasaklara ders gibi cevap" haberi, 23 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş’tan yasaklara ders gibi cevap haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş’tan yasaklara ders gibi cevap 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:00 Hazine ve Maliye Bakanlığı rakamı açıkladı: Borç stoku 7 trilyon 492 milyar lirayı aştı!
  2. 00:00 Elektrikli araçlara alışamayanlar için işte en az yakıt tüketen otomatik vitesli araçlar!
  3. 00:00 Türkiye'nin en büyük teknoloji mağazasının iflas hikayesi: 200 mağaza kapandı!
  4. 23:05 Valve'ın bir sonraki oyunu olan Deadlock sızdırıldı: Half-Life 3'ü beklemeyin!
  5. 23:05 Google, Finlandiya'daki veri merkezini genişletmek için 1 milyar avro yatırım yapacak
  6. 22:44 Epic Games bu sefer oyun yerine Discord Nitro'u ücretsiz sunuyor!
  7. 22:44 Minecraft Dungeons, Microsoft Store'da büyük indirime girdi! Bu fırsatı kaçırmayın!
  8. 22:35 Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi
  9. 22:09 Selen Görgüzel'den Skandal Kalça Açıklaması Geldi!
  10. 21:53 Esra Dermancıoğlu’ndan Cannes tepkisi geldi! 'Yarı Çıplak!'
  11. 21:48 Şahan Gökbakar, Derbi Sonrası Konuştu!
  12. 21:32 İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin Reisi için yapılan saygı duruşuna tepki gösterdi
  13. 21:31 Fenerbahçe'den Dursun Özbek açıklaması!
  14. 21:27 Reisi'nin hayatını kaybetmesi ardından İsrail'den ilk açıklama geldi: "Bizim bir dahlimiz yok"
  15. 21:26 Bu araçlar artık satışa sunulmayacak! Son tarih 7 Temmuz
  16. 21:26 İşte Citroen Berlingo'nun yenilenen logosuyla birlikte sunulan özellikler ve fiyatları!
  17. 21:21 Uzman, altın sahiplerine yönelik tuzak hakkında bilgi verdi: "Bu hafta içinde gerçekleşecek"
  18. 21:19 Ankara’da korkunç kaza: Vinç halatı koptu, baba ve oğul hayatını kaybetti
  19. 21:17 Bir fincan ceviz meme ve prostat kanserine karşı koruyor!
  20. 21:15 DEM Parti heyeti Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti
Haberleri