Mardin'de ormana giriş yasağı başladı

Mardin'de ormana giriş yasağı başladı

Mardin'de ormana giriş yasağı başladı Mardin Valiliği, yangınların önüne geçilebilmesi amacıyla ormanlara girişlerin ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığını duyurdu. Mardin'de çıkan yangınların neticesinde ormanlara giriş yasağı başlamış oldu.

Mardin ilçesi ormanlara erişimin yasak olduğunu duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, yangınları önleme tedbirleri kapsamında ormanlara erişimin başlangıçta yasak olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Orman Kanununun 6831. maddesi ile 5442 sayılı İlçe İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca Mardin Giriş İli ve Mardin İl sınırları içindeki tüm orman alanları Dışarı çıkmak da geçici olarak yasak, ormanda mola vermek ve piknik yapmak yasak. Ayrıca yollara sigara, şişe, çöp gibi yanıcı maddelerin atılması veya bırakılması da yasak.

Mardin İli sınırları içerisinde yer alan Sultan Köyü Orman Bölge Parkı (yerleşim yeri yok) ve Kasımiye Millet Ormanı (yerleşim yeri yok) ziyaretçilere kapalı olup, piknik ve ateş yakılması yasaktır. Derik mevkiinde bulunan GAP Şelalesi Tabiat Parkımız sıcak piknik yapmadığınız sürece ziyaretçilerinize ücretsizdir. Orman Kanununun 31 ve 32 nci maddeleri kapsamına giren köy ve mahalleler ile Orman Kanunu kapsamındaki köy ve mahallelerdeki anız, bağ, zeytinlik ve tarlaların temizlenmesi gibi nedenlerle ilan edilen tarihten itibaren 24 saat içinde. orman, ormanın yanında ve ormana bağlı olmayan bu süre zarfında kontrollü ateş yakma da dahil olmak üzere ağaç, dal ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır. Orman alanını çevreleyen tesisler ve sanayi işletmeleri, orman alanlarını etkileyebilecek faaliyetlerden kaynaklanabilecek yangın tehlikesine karşı her türlü önleyici tedbiri uygulamaktadır.

Enerji nakil hatlarının inşaatı ve bakımıyla ilgili kuruluşlar (DEDAŞ ve TEİAŞ), özellikle orman alanlarından geçen kısımlarda enerji hatlarının gerekli bakım çalışmalarını yürütmekte ve risk durumunda tüm tedbirleri uygulamaktadır. ateşten Tüm belediyeler, orman içindeki atık toplama alanlarının çevresinde, orman kenarlarında ve boyunca koruyucu yollar oluşturarak, yangın riskine karşı çalışma araçlarını hazır bulunduruyor.

Sokak hayvanlarını beslemek için kısıtlı alanlara girmek isteyen kişiler, nerede ve ne zaman yemek yiyeceklerini ilgili ilçe emniyet birimlerine ve orman müdürlüklerine kimliklerini bildirerek izin almaları halinde ormanda yaşayan sokak hayvanlarını besleyebilecek. Bu kişiler kısıtlı bölgede piknik yapma ve şenlik ateşi yakma yasağından muaf değil. Bu kararla uygulanan tedbir ve yasakların denetim ve kontrolü, ilçe belediye başkanları ve Mardin Orman Yönetim Kurulu'nun koordine ettiği genel polis birimleri ve orman koruma kurumları tarafından kesintisiz olarak gerçekleştirilecek. Yasağı ihlal edenler hakkında gerekli hukuki ve idari işlemler başlatılacak. "Yangın ve tüm şüpheli durumların ihbarı 112 acil numarası aranarak yapılabilir."

"Mardin'de ormana giriş yasağı başladı" haberi, 01 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Mardin'de ormana giriş yasağı başladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mardin'de ormana giriş yasağı başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 03 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:36 Edirne’de Jandarma Denetimlerinde 282 Kaçak Göçmen ve 5 Organizatör Yakalandı
  2. 15:25 Galatasaray, Borussia Dortmund’un Efsanesi Marco Reus’u Transfer Listesine Aldı
  3. 15:21 Sergen Yalçın, Avusturya Galibiyeti Sonrası Montella’yı Hedef Aldı
  4. 15:15 Juno Uzay Aracından İo’nun Volkanik Aktivitesine Dair Şaşırtıcı Bulgular
  5. 15:10 Netflix'ten Büyük Değişiklik: En Uygun Fiyatlı Reklamsız Paketler Kalkıyor
  6. 15:06 İsrail'in Gazze Saldırılarında Can Kaybı 37.953'e Ulaştı
  7. 14:43 Acun Ilıcalı sözünü tutacak mı?
  8. 14:39 Samsun’da örtü yangını çıktı! Son dakika!
  9. 14:37 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıkladı: "Hissedilenle gerçek enflasyon arasında fark var"
  10. 14:37 MTV ikinci taksit ödemeleri başladı: Araç sahiplerine son gün 31 Temmuz!
  11. 14:36 Enflasyon Verileri Benzin ve Motorin Fiyatlarını Etkiledi: Yeni Zamlar Yolda!
  12. 14:35 Eşten Harçlık İstemeden Evden Para Kazanabileceğiniz 19 İş Önerisi
  13. 14:34 Uyuşturucuyu Ayakkabılıkta Saklamışlar
  14. 14:30 İşte meslek meslek zamlı maaşlar açıklandı: Enflasyon zamları belli oldu
  15. 14:26 "Sayısal Loto'daki Zam, Türkiye'nin Gerçek Enflasyonunu Ortaya Koyuyor!"
  16. 14:25 İslam Memiş'ten Kritik Uyarı: Temmuz Ayında Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?
  17. 13:40 Japonya'nın en yüksek mahkemesi zorla kısırlaştırmanın anayasaya aykırı olduğunu söyledi
  18. 13:34 Jose Mourinho'nun "Umarım maaş ödeyebilirler" sözleri üzerine ortalık karıştı!
  19. 13:34 Zamlar durmuyor: Benzin ve motorinde tabela yine değişti! 3 Temmuz 2024 akaryakıt fiyatları
  20. 13:34 Eski yetkililer Gazze politikasının ABD'yi riske attığını söylüyor
Yerel Gündem Haberleri