Mark Rutte: NATO, her düşmanla yüzleşmeye hazır

Mark Rutte: NATO, her düşmanla yüzleşmeye hazır

Mark Rutte: NATO, her düşmanla yüzleşmeye hazır NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Letonya Başbakanı Evika Silina ile Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı birlik vurgusu yaptı. Rutte, Letonya'nın Ukrayna'ya sağladığı askeri destek ve NATO'nun savunma stratejileri hakkında bilgi verdi.

NATO GENEL SEKRETERİ MARK RUTTE VE LETONYA BAŞBAKANI EVİKA SİLİNA ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Brüksel'deki resmi konutunda Letonya Başbakanı Evika Silina ile bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, iki ülke arasındaki ilişkileri ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı değerlendirdi. Rutte, toplantıda şu ifadeleri kullandı: "Rusya doğuda ilerlemeye devam ediyor, ancak bu onlara yüksek maliyetler getiriyor. Kış yaklaşırken, Ukrayna'nın enerji altyapısına sürekli saldırılar gerçekleştiriyorlar. Bu nedenle, Washington Zirvesi'nde taahhüt ettiğimiz yükümlülükleri yerine getirmeliyiz. Letonya, Ukrayna askerlerine kapsamlı askeri eğitim sağladı ve dron tedarik eden bir koalisyona liderlik ediyor. Zırhlı personel araçları da dahil olmak üzere yeni askeri yardım paketinizle ilgili son duyuruyu memnuniyetle karşılıyorum."

Alman istihbaratının 2030 yılına kadar Rusya'nın NATO'ya saldırabileceği uyarısına yanıt veren Rutte, "NATO, hem mevcut hem de gelecekteki her düşmanla yüzleşmeye hazırdır. Savunmamıza ve savunma sanayimize büyük yatırımlar yapıyoruz. Putin'in Ukrayna'da istediğini elde etmemesi için Ukrayna'nın başarılı olmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. NATO topraklarının her karışını savunacağımız kesin." dedi.

Rutte, NATO'nun Ukrayna'daki stratejisi hakkında "Putin'in istediğini elde etmesine engel olmak istiyoruz. Bu, kabul edilemez bir durum. 2022, 2023 ve 2024 yıllarında başka bir ülkeyi işgal edemezsiniz. Sömürgecilik dönemini geride bıraktık. Başka bir ülkenin sömürgeleştirilmesi kabul edilemez. Bu nedenle, Ukrayna'ya büyük miktarda askeri yardım sağlayacak ve onları savaşarak karşı koyabilecekleri bir konuma getireceğiz." şeklinde konuştu. Rutte, Rusların doğu hattında küçük ilerlemeler kaydettiğini ancak bunun yüksek kayıplara mal olduğunu da vurguladı.

Letonya Başbakanı Silina ise Letonya'nın savunmaya gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 3'ünden fazlasını ayırdığını belirtti. "Güvenlik, Letonya'da 2025 bütçesinin en önemli önceliği olacak. Ulusal ordumuzun kapasitesini güçlendirmeye devam ediyoruz. Güçlü bir bölgesel iş birliği kurduk ve Baltık savunma hattımızı inşa ediyoruz." diyen Silina, "Rusya ve Belarus'tan gelen tehditlere yanıt vermeye devam edeceğiz. NATO ülkesi olarak Ukrayna'ya her zaman destek verdik ve Putin'in bu savaşı kazanmasına izin vermeyeceğiz. Savaşın nasıl biteceğine ise Ukrayna karar verecek." ifadelerini kullandı.

"Mark Rutte: NATO, her düşmanla yüzleşmeye hazır" haberi, 16 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Mark Rutte: NATO, her düşmanla yüzleşmeye hazır haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mark Rutte: NATO, her düşmanla yüzleşmeye hazır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:44 Fenomen Gizem Yıldız: Estetik İşlemlerim Korkunç Değil!
  2. 21:42 Özgür Özel: 'Kahraman ve güçlü ordumuz varken, İsrail bize nasıl saldıracak?'
  3. 21:34 ABD süre vermişti: Gazze'nin kuzeyine yardım girişi sağlandı!
  4. 21:33 BM Gözetleme Kulesi İsrail Tankından Gelen Ateşle Vuruldu!
  5. 21:27 Zelenski'nin 'zafer planı' Ukrayna parlamentosuna sunuldu
  6. 21:21 Taşıyıcı Annelik Yasağı Genişletildi: Yurt Dışında Yapanlara Hapis ve Para Cezası
  7. 21:20 Fatih Erbakan: “Kredi kartı limitinden vergi almak hukukla ve mantıkla izah edilemez”
  8. 21:13 Fenerbahçe Medicana Şampiyon! 2024 AXA Sigorta Kupası Fenerbahçe'nin!
  9. 21:12 İngiltere'nin yeni teknik direktörü Thomas Tuchel oldu!
  10. 21:05 Brent petrol fiyatı ne kadar oldu?
  11. 21:01 Fenerbahçe Opet, EuroLeague'e 2'de 2 yaparak başladı
  12. 20:58 Meclis'te 'Kılıçdaroğlu' tartışması
  13. 20:54 İsrail, 15 Filistinli esiri serbest bıraktı!
  14. 20:53 Kahverengi Cüce Gliese 229B’nin Sırrı Çözüldü!
  15. 20:48 Kilis'e 2 havan mermisi düştü: TSK karşılık veriyor!
  16. 20:44 Gram Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor! Yatırımcının Yüzü Gülüyor!
  17. 20:41 Rusya İdlib’i Vurdu: Ölü Sayısı Artıyor, Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı
  18. 20:41 Yeşilçam'ın sultanı Türkan Şoray'a KKTC'de "fahri doktora" ünvanı verildi
  19. 20:39 En Düşük İşçi Maaşı 45 Bin 814 TL’ye Yükseldi! SBB’de Anlaşma Sağlandı!
  20. 20:37 Başkan Erdoğan, Ahmed Ebu Gayt'ı kabul etti
Dünya Haberleri