Mark Zuckerberg’den İtiraf:'Düzeltmesi Belki 10 Yıl Sürer' Kariyerinin En Büyük Pişmanlığı Açıkladı

Mark Zuckerberg’den İtiraf:'Düzeltmesi Belki 10 Yıl Sürer' Kariyerinin En Büyük Pişmanlığı Açıkladı

Mark Zuckerberg’den İtiraf:'Düzeltmesi Belki... Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kariyerinin en büyük pişmanlıklarından birini açıkladı. Facebook’un geçmişte çeşitli eleştiriler karşısında gereksiz yere özür dilediğini ve bu durumun markanın itibarını olumsuz etkilediğini belirtti.

MARK ZUCKERBERG'DEN AÇIKLAMALAR: "EN BÜYÜK PIŞMANLIKLARIMIZDAN BIRI 10 YIL SÜREBILIR"

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, 20 yıllık yöneticilik kariyerinde yaşadığı en büyük pişmanlıklardan birini paylaştı. Bir podcast yayınına katılan Zuckerberg, Facebook’un geçmişte gereksiz yere özür dilemiş olmasının kendisini pişman ettiğini vurguladı. "Geriye dönüp baktığımda pişmanlık duyduğum şeylerden biri, başkalarının bizim yanlış yaptığımızı veya sorumlu olduğumuzu iddia ettiği bazı şeyleri kabul etmemiz olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Zuckerberg, Meta’nın seçimlerde yayılan yanlış bilgiler, Cambridge Analytica skandalı ve Myanmar'daki soykırım gibi olaylar nedeniyle çeşitli eleştiriler aldığını hatırlatarak, "Bir siyasi sorun ortaya çıktığında, bazen iyi niyetli insanlar bir problemi tanımlayıp bir şeylerin düzelmesini istiyorlar, bazen de tek bir suçlu arayan insanlar var" dedi. Bu durumun Meta üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu belirten Zuckerberg, sık sık Kongre önünde ifade vermek zorunda kaldıklarını ve bu süreçte Meta’nın imajının ciddi şekilde zedelendiğini ifade etti.

"Siyasi hatalar 20 senelik bir hata" Zuckerberg, Meta'nın halka arzının ardından yaşanan sorunları kabul ederek, "Halka arz 1,5 yıllık bir hata olabilirken, siyasi hesaplamalar 20 yıllık bir hata" dedi. Bu hataların kısa sürede telafi edilebilecek diğer sorunlardan çok daha ciddi sonuçlar doğurduğunu vurgulayan Zuckerberg, gelecekte politikaya daha az dahil olmayı ve bu alanda daha dikkatli hareket etmeyi planladığını belirtti. "Açıkçası, hangi konularda gerçekten rol aldığımızı ve hangilerinde almadığımızı daha net bir şekilde belirtmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye ekledi.

Meta'nın imajını düzeltmek için 10 yıl Zuckerberg, Meta'nın imajını düzeltmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Markamızın, belki de ilk başta hatayı yapmasaydık ulaşabileceğimiz yere geri dönmesi için muhtemelen 10 yıl daha geçmesi gerekecek" dedi. Şirketin yaptığı hataların imajına zarar verdiğini ve bu zararların tamirinin uzun süreceğini belirtti.

Kişisel imajını da yeniliyor Son yıllarda kişisel imajını yenileyen Zuckerberg, tarzında ve sosyal medya gönderilerinde daha kişisel bir yaklaşım benimsedi. "Sahip olduğum olumsuz geri bildirimler ve nasıl göründüğümle ilgili geri bildirimler beni daha dikkatli hale getirdi" diyen Zuckerberg, gelecekte sosyal medya platformlarının insanlara daha az zarar vermesi için çalışacaklarını ve politik tartışmalardan uzak duracaklarını ifade etti.

 

"Mark Zuckerberg’den İtiraf:'Düzeltmesi Belki 10 Yıl Sürer' Kariyerinin En Büyük Pişmanlığı Açıkladı" haberi, 14 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mark Zuckerberg’den İtiraf:'Düzeltmesi Belki 10 Yıl Sürer' Kariyerinin En Büyük Pişmanlığı Açıkladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mark Zuckerberg’den İtiraf:'Düzeltmesi Belki 10 Yıl Sürer' Kariyerinin En Büyük Pişmanlığı Açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:45 Barış Boyun'un Suç İmparatorluğu Çözüldü: 349 Yıla Kadar Hapis Talebi!
  2. 12:13 CHP'den seçimlere 5 aşamalı hazırlık!
  3. 12:07 Galatasaray'da Okan Buruk, Fatih Terim'i yakaladı
  4. 12:03 Avrupalı otomobil üreticileri fabrikaları kapatabilir
  5. 11:57 Enes Kanter'in Çirkin İddialarına Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan Sert Tepki
  6. 11:56 İPA: Yanlış politikalar son iki yılda kamuyu trilyonlarca lira zarara uğrattı
  7. 11:53 Ali Sabancı Tekne Kazasını İlk Kez Anlattı: "Başhekime Hayatta Mıydık Diye Sordum"
  8. 11:50 Sucuk Alırken Dikkat! Ünlü Markaya Soruşturma Açıldı
  9. 11:50 Kulis| AKP MYK'da Erdoğan: ”İçeride, dışarıda bağlantısı var mı; üzerine gidip gereğini yapacağız”
  10. 11:49 Büyük Ödeme Duyurusu: 60.250 TL Promosyon Milyonlarca Kişiye Dağıtılacak
  11. 11:47 Garanti Bankası'ndan Müşterilere Acil Uyarı: Bu Adımları Atmayın, Paranız Tehlikede!
  12. 11:45 Fed’in Faiz Kararına Yönelik Beklentiler Yükseliyor: Prof. Dr. Hakan Kara’dan Kritik Açıklama!
  13. 11:45 Türkler İçin Popüler Seyahat Rotaları: Vizesiz Gidilebilecek 5 Harika Ülke
  14. 11:45 Ev ve Arsa Satışlarında Durgunluk: Yatırımcılar Farklı Alanlara Yatırım Yapıyor
  15. 11:44 Fenerbahçe'den Transfer Bombası! Yıldız İsim Resmen Açıklandı!
  16. 11:42 Oba Makarna: "Patlama nedeniyle 3-6 ay üretim duracak"
  17. 11:39 Yumurtada Yeni Dönem Başlıyor! Son Tüketim Tarihi Yerine Bakın Üzerinde Ne Yazacak!
  18. 11:39 GSM operatörleri zamda cesur, bağlantı hızında dünya ortalamasının çok altında!
  19. 11:33 ‘Tarihi gün geldi çattı’ diyen İslam Memiş’ten gaza gelmeyin uyarısı
  20. 11:31 Galatasaray-Gaziantep Maçının Ardından Savaş Çıktı! Ümit Özat: 'Provokasyonu Sen Başlattın!'
Gündem Haberleri