Marmara Denizi’nde Batan Gemide Kayıp Mürettebatın Aranışı Devam Ediyor

Marmara Denizi’nde Batan Gemide Kayıp Mürettebatın Aranışı Devam Ediyor

Marmara Denizi’nde Batan Gemide Kayıp Mürett... "Batuhan A" adlı geminin Marmara Denizi'nde batması sonucu kayıp mürettebatı arama çalışmaları 8. gününde devam ediyor. 660 personel, deniz, hava ve karadan arama faaliyetlerine katılıyor. Balıkçılar da su yüzeyindeki aramalara destek veriyor.

Marmara Denizi'nde batan "Batuhan A" adlı gemide kaybolan mürettebatı bulma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 660 personel, deniz, hava ve karadan arama faaliyetlerine katılarak, umutlu bir şekilde kayıp insanları bulmaya çalışıyor. Balıkçılar da su yüzeyindeki aramalara destek veriyor.

Marmara Denizi'nde seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan "Batuhan A" adlı geminin kayıp mürettebatını arama çalışmaları, sekizinci gününde 660 personelle deniz, hava ve karadan sürdürülüyor. Dalış ekibi, görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle elle arama yapıyor.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluğundaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta battı. Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlendi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 1 uçak ve 3 gemi, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 uçak, 1 helikopter, 1 korvet, 3 bot, Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi ve 3 bot, Emniyet Genel Müdürlüğü Deniz Polisleri ekiplerine ait 4 bot, 1 ROV ve 1 Sonar, İl Jandarma Komutanlığı'na ait 27 araç, 2 dron, 2 K9, 1 Sky Ranger, Bursa AFAD Müdürlüğü'ne ait 8 araç olmak üzere, Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nın özel eğitimli birinci sınıf 19 dalgıcı, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'na (SAS) bağlı 4 dalgıç ile Kıyı Emniyeti'ne bağlı 11 dalgıcın katılmış olduğu emekler 8. gününde 660 personelle sürdürülüyor.

Deniz dibinde 3-4 gün süresince kalan cenazelerin şişmeye başlayınca su yüzeyine çıkması ve sahile vurma ihtimaline karşı, balıkçılar da aramalara dahil edildi. 6. günde aramalara katılan 13 balıkçı gırgırına ilave olarak, 7. günde 30 balıkçı teknesi de çalışmalarda yer aldı. Balıkçılar 5,5 mil açıktaki TCG AKIN'a, 2 mil mesafe bırakarak, kıyıdan 3,5 mil açıkta arama yapıyor. Bursa'nın Gemlik ilçesinden Balıkesir'in Bandırma ilçesine kadar uzanan sahil şeridinde jandarma ve arama kurtarma ekipleri de karadan aramalarını sürdürüyor.

Aşçı Zeynep Kılınç'ın cansız bedeninin bulunduğu kaptan köşkü, geminin güvertesi ve mürettebat kamaraları "gözden kaçma" ihtimaline karşı 7. günde bir kez daha arandı. Batma anına kadar güvertede, fırtınadan havalanan brandayı kontrol altına almaya çalışmış oldukları değerlendirilen diğer 4 mürettebatın izine ise rastlanmadı. Çalışmalar Hüseyin Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırıldı. Olası kaza ya da batma durumu düşünülmeyerek, gemideki eşyaların sabitlenmemesi sebebiyle, depremde olduğu gibi sarsılmayla devrilen dolaplar alanı daraltırken, emekler güçlükle yürütülüyor. Karanlık olan ve alan darlığı sebebiyle görüş mesafesinin sıfır olduğu makine dairesinde dalgıçların çalışmalarını elle yürüttüğü açıklandı. Eski ve maliyeti yüksek olduğundan emekler tamamlandığında battığı yerde kalacağı açıklanan Batuhan A gemisindeki aramaların, 8. günde de makine dairesinde yoğunlaştırılarak süreceği kaydedildi. 

"Marmara Denizi’nde Batan Gemide Kayıp Mürettebatın Aranışı Devam Ediyor" haberi, 22 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Marmara Denizi’nde Batan Gemide Kayıp Mürettebatın Aranışı Devam Ediyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Marmara Denizi’nde Batan Gemide Kayıp Mürettebatın Aranışı Devam Ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:12 Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
  2. 02:20 Bu kek için ne fırın gerekiyor ne ocak: 3 dakikada hemen hazır!
  3. 02:17 Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
  4. 02:14 Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
  5. 02:08 Resimdeki meyveleri 1 dakikada bulabilen zeka küpü çıkıyor
  6. 02:05 Hıdırellez nedir ve ne zaman kutlanır?
  7. 02:03 Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!
  8. 01:39 Sarı-Lacivertlilerde Son Dakika Gelişmesi! Yeni Teknik Direktör Kim Oldu?
  9. 01:20 Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!
  10. 01:18 Ekranlarda yaprak dökümü: NOW bir dizi için daha final kararı aldı
  11. 01:15 Yeni nesil flört: Speed dating nedir?
  12. 01:11 Katkılı Motorin ve Benzin Tek Fiyat Olacak!
  13. 01:11 Uzmanlardan kene uyarısı: Kesinlikle çıplak elle dokunmayın!
  14. 01:09 Yeni bir kriz daha kapıda: Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı!
  15. 01:07 Bu altı cihazın fişini uzatma kablolarına sakın takmayın!
  16. 01:02 Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
  17. 00:56 Galatasaray, 60 bin euroya forvet transfer ediyor! İcardi'nin konforu artık sarsılacak!
  18. 00:51 Ali Çamdalı açıklama yaptı! "Şampiyonluk yarışında neler oluyor bizi hiç ilgilendirmiyor"
  19. 00:30 Türkiye'nin Kredi Notu Yükseldi!
  20. 00:24 Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?
Gündem Haberleri