Marmara'da endişe veren durum: Deprem sonrası ilk değerlendirme
Marmara'da endişe veren durum: Deprem sonras... Bursa depreminde Marmara Bölgesi'ni korkutan uyarı geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Şükrü Ersoy'dan ilk açıklama paylaşıldı. Deprem uzmanlarından gelen açıklamalar ilse bölge halkını korkuttu. İşte korkutan açıklamalar...
Bursa'da bugün yaşanan depreme ilişkin endişe verici bir uyarı yapıldı. Deprem uzmanları, bölge sakinlerine dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Şükrü Ersoy'un açıklamaları pek de iç açıcı değildi. İşte detaylar...
BURSA DEPREMİNDE İLK AÇIKLAMALAR
Gemlik merkezli Bursa'daki deprem, bölge halkında korku yarattı. Sarsıntının büyüklüğü 4.1 olarak ölçülürken, AFAD depremin derinliğini 10.86 kilometre olarak raporladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak belirtti. Bu sarsıntı, İstanbul'da da beklenen deprem hissini uyandırdı ve endişe yarattı. Vatandaşlar, deprem nedeniyle sokaklara döküldü.
İSTANBUL'DAN HİSSEDİLMESİ NORMAL
Bugün CNN Türk'te konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bursa'daki deprem hakkında konuştu. Depremin büyüklüğünün 7 üzerinde olabileceğini belirterek, zeminin sağlam olmadığını vurguladı. Fay hattının bölgeden geçtiğini işaret eden Ersoy, "Bu bölgeler masum değil" şeklinde konuştu.
Ersoy, yeni bir fayın keşfedildiğini belirterek, bölgede çok sayıda fay hattının bulunduğunu ve Gemlik'in bu depremlerden etkilenebileceğini ifade etti. Yüzeye yakın oluşan sarsıntıların daha çok hissedildiğini söyleyen Ersoy, "4.1'de de gördük vatandaşlar sokakta. İstanbul'da da hissedilebilir, normaldir. Bu hissedilme zemine yapı koşullarına bağlı olarak değişkendir." sözlerini kullandı. Ersoy, bölgede bir yeni fayın keşfedildiğini vurgulayarak, Gemlik'in bu depremlerden etkilenme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
'7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ŞAŞIRTICI OLMAZ'
Bugün gerçekleşen Bursa depremiyle ilgili olarak Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Ercan, sarsıntının bir gerginlik boşalması olduğunu belirterek, bu depremin öncü bir deprem olmadığını ifade etti. Kırıkların deprem üretebileceğini vurgulayan Ercan, "Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor. Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır. İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, çabuk deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır," sözlerini kullandı.
"Marmara'da endişe veren durum: Deprem sonrası ilk değerlendirme" haberi, 23 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Marmara'da endişe veren durum: Deprem sonrası ilk değerlendirme haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Marmara'da endişe veren durum: Deprem sonrası ilk değerlendirme 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 22 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.