Marmara'dan başlayacak ve tüm ülkeye yayılacak!: Soğuk hava ve kar yağışı geliyor!

Marmara'dan başlayacak ve tüm ülkeye yayılacak!: Soğuk hava ve kar yağışı geliyor!

Marmara'dan başlayacak ve tüm ülkeye yayılac... Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye genelinde sıcaklıkları düşürecek. İstanbul'da gündüz hava 8 dereceye kadar düşerken, gece ise 1 dereceye kadar inecek. Kar yağışı ve sağanak birçok kentte beklenirken, Meteoroloji 3 kente turuncu, 6 kente ise sarı kodlu uyarı yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Mart 2024 hava durumu tahminlerini paylaştı. Güneydoğu Anadolu'da bazı iller için güçlü yağış, yurdun iç ve batı bölgeleri içinse zirai don uyarısı verildi. Hava Forum ise Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası için saat verdi, birçok kentte kar yağışı görülebileceğini belirtti. İşte 20 Mart 2024 hava durumu tahminleri...

20 MART 2024 (YARIN) HAVA NASIL OLACAK?

Yarın yurt genelinde sıcaklıklarda keskin düşüş yaşanacak, hava sağanak yağışlı olacak. Özellikle Ege'nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek yerlerinde kar bekleniyor. İstanbul dahil yurdun kalan bölgelerinde ise yağmur görülecek.

Meteorolojiden yapılan tahmine göre, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda bu gece yarısından itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışlar, yarın Batman'ın kuzeyi, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Siirt ve Şırnak'ın batısında yerel güçlü olacak.

​​​​​​​

20 Mart 2024 MGM hava durumu tahmin haritası

İÇ VE BATI BÖLGELERİ İÇİN ZİRAİ DON UYARISI

Yurdun iç ve batı bölgelerinde bu gece saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak yarın sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, perşembe günü İç Ege, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette, cuma günü İç Ege ve İç Anadolu Bölgeleri'nde orta kuvvette, Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, cumartesi günü İç Ege ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında orta kuvvette, yer yer güçlü zirai don görülecek.

​​​​​​​

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması mevzusunda uyarıda bulunuldu.

BU GECEYE DİKKAT! SOĞUK HAVA GELİYOR

Sosyal medyada hava durumuna dair yaptığı tahminlerle yüz binlerce takipçiye ulaşan Hava Forum, Balkanlar üstünden gelecek olan soğuk hava dalgasını işaret etti, yarın için uyarıda bulunmuş oldu.

"Bu gece 04:00'ten itibaren yurdumuza Balkanlar üstünden soğuk ve yağışlı hava giriş yapacak" diyen Hava Forum, paylaşımın devamında şu ifadelere yer verdi:

"Soğuk hava önce Marmara'ya yayılacak. Çarşamba gecesinden itibaren ise Karadeniz ve İç Anadolu'ya yayılacak. Ankara, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Sivas, Kayseri gibi birçok iç kesimde yer alan şehirlerde çarşamba gecesi ve cumartesi arası karla karışık yağmur ve kar yağışları bekliyoruz. Beyazlayan şehirler olacaktır. İstanbul'da ise kar beklemiyoruz ama aralıklarla yağmurla hava 7-8 derecelere inecek. İstanbullular geceleri 1-3 derece sıcaklıklarla epey üşüyecek..."

​​​​​​​

3 KENTE TURUNCU, 6 KENTE SARI KODLU UYARI

Hakkari, Van ve Şırnak için turuncu kodlu uyarı veren Meteoroloji, 6 kenti ise sarı kod ile uyardı. Sarı kodlu uyarı alan iller şu şekilde: Bitlis, Diyarbakır, Hatay, Muş, Siirt ve Batman.

"Marmara'dan başlayacak ve tüm ülkeye yayılacak!: Soğuk hava ve kar yağışı geliyor!" haberi, 19 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Marmara'dan başlayacak ve tüm ülkeye yayılacak!: Soğuk hava ve kar yağışı geliyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Marmara'dan başlayacak ve tüm ülkeye yayılacak!: Soğuk hava ve kar yağışı geliyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:45 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: Samet Aybaba!
  2. 14:35 Hükümetten Fiyat Artışlarına Karşı Güçlü Hamle: Piyasalara Müdahaleyi Kolaylaştıran Yasa Teklifi
  3. 14:27 Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
  4. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  5. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  6. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  7. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  8. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  9. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  10. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  11. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  12. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  13. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  14. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  15. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  16. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  17. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  18. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  19. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  20. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
Türkiye Haberleri