Maske takmayan vatandaş: Kovid-19'un belirli bir güçlerin projesi

Maske takmayan vatandaş: Kovid-19'un belirli bir güçlerin projesi

Maske takmayan vatandaş: Kovid-19'un belirli... Erzurum'da maske takmadığı görülen Fahrettin Öztürk 'Koronavirüsün bir proje olduğuna inanıyorum. Belirli bir güçlerin projesi bu. Siz de buna inanın' dedi. Öztürk sözlerine 'Virüs bana ya da aileme bulaşırsa inanırım' diyerek devam etti.

Erzurum'da maske takmadığı görülen Fahrettin Öztürk 'Koronavirüsün bir proje olduğuna inanıyorum ben. Belirli bir güçlerin projesi bu. Siz de buna inanın' dedi. Öztürk sözlerine 'Virüs bana ya da aileme bulaşırsa inanırım' diyerek devam etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs vakalarında artışın yaşandığı illerden birisinin de Erzurum olduğunu açıkladı. Maske kullanmanın zorunlu olduğu kentte, vatandaşların bir kısmının bu kurala uymuyor. Maskenin ağız ve burnu tam kapatması gerekirken, kimisinin çene altına, koluna taktığı ya da elinde tuttuğu gözlendi. Maske takmayan bazı vatandaşların ise polisi ya da kendilerini görüntüleyen basın mensuplarını görünce çıkarıp taktığı görüldü. Kentin en işlek yerlerinden olan Cumhuriyet Caddesi'nde belli aralıklarla bekleyen polis ekipleri, maskesiz dolaşan vatandaşları sık sık uyardı.

'BANA BULAŞMADIĞI İÇİN İNANMIYORUM'

Maskeyi takmak yerinde eline tutan vatandaşlardan Fahrettin Öztürk, koronavirüse inanmadığını söyledi. Söyledikleri ile şaşkına çeviren Öztürk, "Türkiye'de bin kişi ölüyor. Siz bunun adına koronavirüs koyabilirsiniz. Tüm dünyada belirli güçler var. O güçler bir kuyuya taş atar. Bu kuyuya atılan taşa herkes inanır. Bir profesör çıkıp diyor ki; 2-3 saat dayanıklılığı var. Başkası farklı şeyler söylüyor. Biz hangisine inanacağız. Saçmalık değil mi? Bize maske yetişmez o zaman. İsterse maske fiyatı 50 kuruş olsun. Ben inanmadığım için sıkıntı olmuyor. Bana ya da yakınlarıma bulaşırsa o zaman inanırım. Bulaşmadığı için inanmıyorum. Koronavirüsün bir proje olduğuna inanıyorum ben. Belirli bir güçlerin projesi bu. Siz de buna inanın. Bulaşırsa göreceğiz, kaderde varsa yaşayacağız. İnanmadığım bir şeyi niye yapayım, maske takayım. Ceza yazabilirler öderim" dedi.

'BİZİ TEDİRGİN EDİYOR'

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı, İl Pandemi Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Vançelik, salgın yönetiminin kurallara harfiyen uyulması gereken bir dönem olduğunu bildirdi. Toplu olarak bir araya gelinen etkinliklerde riskin arttığını belirten Vançelik, "Düğünler başta olmak üzere, cenaze taziyeleri yani toplu bir araya geldiğimiz etkinlikler, bizi sağlık çalışanlarını tedirgin etmekte. Bu dönemde özellikle vatandaşlarımızdan ricamız, başta düğünler olmak üzere, hele ki kapalı mekanlarda yapılan düğünler, açık alanda yapılması tercih edilmeli ve sınırlı sayıda davetli şeklinde olması gerekir. Yoksa kapalı alanlarda toplu yapılan gerek taziye gerek eğlence gerekse kutlamalar, düğünler bunlar gerçekten bizi özellikle tedbirleri arttırmamız gereken ve kaygılandıran etkinlikler" diye konuştu.

160 POZİTİF VAKAMIZ VAR

Erzurum'da daha önce 50-60 bandında olan vaka sayısının toplamda 160'a ulaştığını belirten Vali Okay Memiş ise şunları söyledi: "Bizim tespitlerimize göre bunun iki sebebi var. Birincisi düğünler, ikincisi cenaze ve taziyeler. 40-50-60 bandındaydık, şu anda toplamda 160 pozitif vakamız var. Bu bizim kontrol edemeyeceğimiz bir vaka değil. Ama eskiye nazaran daha da çok artış olduğunu gözlemlemekteyiz. Erzurum olarak pandemiyi en iyi yöneten illerin başında geliyoruz, hala öyleyiz ama son zamanlarda açıkçası özellikle Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Süper Lige yükselmesiyle beraber vatandaşlarımızın bu coşkuyu sokaklarda kutlaması durumuyla karşı karşıya kaldık. Aslında biz bu öngörü doğrultusunda birtakım tedbirler almıştık. Bununla birlikte sosyal mesafeye uyulması, maske takılması filan çok önemli. Ama kontrolümüzün dışına çıkan durumlarla da karşılaştık. Bunu kabul etmemiz lazım. Bunu biraz da anlayışla karşılamamız lazım. Bundan sonra bizim yapacağımız iş devlet olarak iş filyasyon tedbirlerini, maske takmayı ve sosyal mesafeye çok iyi uygulamaktır. Vatandaşlarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar biz ne dersek uymaya gayret ettiler. O sayede zaten hep kontrol altına aldık. Biraz artış olduğu muhakkak. Allah'ın izniyle önümüzdeki günlerde 100'ün altına ineceğiz, hedefimiz o.

"Maske takmayan vatandaş: Kovid-19'un belirli bir güçlerin projesi" haberi, 25 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Maske takmayan vatandaş: Kovid-19'un belirli bir güçlerin projesi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Maske takmayan vatandaş: Kovid-19'un belirli bir güçlerin projesi 2023 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 10 Aralık 2023 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:41 'Nursuz pislik' hakaret sayılmadı
  2. 10:26 Çalışma ekibine göre ittifaksız seçimde Ekrem İmamoğlu'nun 6 avantajı
  3. 10:18 Yasa dışı bahiste "kiralık hesap" tuzağı
  4. 10:14 Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi
  5. 09:45 Kurtlar Vadisi'nin meşhur oteli Sözbir Otel'in sahibi Serdar Sözbir'e silahlı saldırı
  6. 09:39 Lewis Hamilton 2023 Formula 1 üçüncülüğü kupasını alıp başkasına vermiş
  7. 09:34 Sinan Akçıl ile 4 yılda iki kez evlenip boşanan Burcu Kıratlı: Eksikliğini hissetmiyorum
  8. 09:29 31 yıl hapis cezası bulunan firari 12 yıl sonra yakalandı
  9. 09:26 İfade vermişti: Pensilvanya Üniversitesi Rektörü'nden 'antisemitizm' istifası
  10. 09:23 Şarkıcı Kurtuluş Kuş’un beraat kararında “siyasi bağlantı” iddiası
  11. 09:17 Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: Baba-oğul-torun gözaltında
  12. 08:55 Ozan Gündoğdu: Adaletin bir motokurye cinayetiyle sınavı
  13. 08:52 Dev ihaleyle Rönesans’a 24 milyar TL ödenecek
  14. 08:47 Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Polis, intihar ettiğini söyledi
  15. 08:41 Opel, hayvansal ürün içermeyen vegan iç kaplamalar sunuyor
  16. 08:37 Babala TV'nin ilk dizisi Olay Yeri'nin yayın tarihi açıklandı
  17. 08:35 Yılın Erkeği seçilen Kenan İmirzalıoğlu: Mesele erkek olmak değil, mesele beyefendi olmak
  18. 08:32 Halka arzda manipülasyon: 13 kişiye 6 ay süreyle işlem yasağı
  19. 08:28 Rüşvet iddiası: Rüşvetten tutuklandı, rüşvet verip serbest kaldı
  20. 08:23 Nuray Babacan yazdı: Erdoğan ‘yük olan değil yük alan’ adaylarla yürüyecek
Yaşam Haberleri