MateBook X Pro: Başarılı ergonomi yüksek performans

MateBook X Pro: Başarılı ergonomi yüksek performans

MateBook X Pro: Başarılı ergonomi yüksek pe... İnce ve hafif olması sayesinde bu ürünü yanınızda rahatlıkla taşıyabilir, dokunmatik ekranının da yardımıyla hemen her noktada kolayca kullanabilirsiniz. Ürün her ne kadar zarif görünse de Intel i7 işlemcisi sayesinde bir o kadar da güçlü.

MateBook X Pro’da  en boy oranı olarak 3:2 tercih edilmiş, ki Huawei’nin böyle hamleleri olduğunu biliyoruz. Bu, özellikle okuma ve yazma tarafında, yani hem iş hem de okul hayatındaki kullanımlar için memnun edici.

Ekran, gerek görüntü netliği gerekse de renk sunumuyla beğenimizi kazandı. Tipik 450nit parlaklık değeri sayesinde de ürünü dış mekân kullanımlarında da tercih edebilirsiniz.
Ekranın bir diğer hoş özelliği ise, çoklu dokunmatik bir ekran olması. Yani istediğiniz an, dokunmatik pad ya da mouse’ başvurmadan da, ekrana dokunarak işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

matebook-x-pro.png

Bir diğer dikkat çekici detay da, ekran çerçeve oranı. %91’lik bir değerden söz ediliyor, ki baktığımızda da ilk başta bir kamera detayıyla karşılaşmıyoruz. Tıpkı diğer Huawei ürünlerinde olduğu gibi, bu üründe de kamera fonksiyonunun tuşlar arasına yedirildiğini görüyoruz. Böylece istenildiği an kamerayı açabilir, kullanmadığımız anlarda da “Acaba gizlice takip ediliyor muyumdur?” hissiden kurtulabilirsiniz. Güvenlik tarafına bir ek nokta olarak, ürünün güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör görevi görüyor ve hızlı çalışıyor.

11. nesil Intel Core i7 işlemci

Bunun yanında 16GB RAM ve 1TB SSD depolama bulunuyor. Ürün, Intel’in Iris Xe dahili grafik birimini de bünyesinde barındırıyor.

Deneyimlerimiz itibarıyla gerek ekranın dokunmatik performansı, gerek klavyenin konforu, gerekse de cihazın işlemleri halletme performansından memnun kaldık. İnternet bağlantılı işlerinizden tutun da uzaktan eğitim süreçlerine kadar pek çok farklı amaç için tercih edilebilir bir üründen söz ediyoruz. Ayrıca, istenirse Adobe Premier gibi video düzenleme ve Adobe Photshop gibi tasarım programlarını da rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

matebook-x-pro.jpg

Peki ya oyun tarafı nasıl diye merak ediyorsanız, bu ürünün aslında oyun odaklı olmadığını hatırlatmakta fayda var. Yine de, işten ya da derslerinizden fırsat kalan anlarda, pek çok oyunu oynamak şansınız var. Örneğin, Rage 2, 2019 çıkışlı, gelişmiş bir motora sahip, açık dünya tasarımlı bir oyun. Oynayabilmek için gerçekten iyi bir PC’niz olmalı. Bu oyun, FHD çözünürlükler ve düşük grafik ayarları seçenekleriyle MateBook X Pro’da rahatlıkla çalışıyor. Üstelik, yoğun çatışma anlarında bile akıcı performansını koruyabiliyor.

“Peki ya yük altındayken PC sesli çalışıyor mu, ısınıyor mu?” Bu sorular da sıklıkla sorulan ve cevapları merak edilen sorulardır. Deneyimlerimiz esnasında bu tip detaylarla karşılaşmadığımızı da söylemeliyiz.

Pil performansı

Cihaz, 56 Wh Lityum polimer pile sahip. Cihaz, yaklaşık 1 buçuk saatte tamamen şarj oluyor.  Bunda, beraberinde gelen 65w şarj adaptörünün payı büyük ve bu adaptörle isterseniz akıllı telefon ve tabletlerinizi de hızlı şarj özelliğiyle kullanabiliyorsunuz. Taşınması kolay, çok amaçlı bir çözümden söz ediyoruz.

Deneyimlerimiz itibarıyla, ürünün tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarabildiğini söyleyebiliriz. Tabii burada kullanım detayları önemli. Eğer internet bağlantınız aktif, ara ara videolar izliyor, yazılı dosyalarınızla ilgileniyor ve zaman zaman da işitsel detaylarla ilgileniyorsanız, tek şarj ile 8-9 saati görmeniz mümkün.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"MateBook X Pro: Başarılı ergonomi yüksek performans" haberi, 24 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan MateBook X Pro: Başarılı ergonomi yüksek performans haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MateBook X Pro: Başarılı ergonomi yüksek performans 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Teknoloji Haberleri