McDonald's açıkladı: İsrail boykotu satışlara zarar veriyor!

McDonald's açıkladı: İsrail boykotu satışlara zarar veriyor!

McDonald's açıkladı: İsrail boykotu satışlar... McDonald's, İsrail'in Gazze'deki bombardımanı nedeniyle dünya çapında devam eden boykotların satışlarına zarar verdiğini açıkladı. Şirket, aynı mağazada satışların üç ayda yüzde 3,4 arttığını, ancak analistlerin ortalama yüzde 4,9'luk artış beklentisini karşılayamadığını belirtti.

McDonald's, İsrail'in Gazze'deki bombardımanı nedeniyle dünya çapında devam eden boykotların satışlarına zarar verdiğini açıkladı. Şirket, aynı mağazada satışların üç ayda yüzde 3,4 arttığını, ancak analistlerin ortalama yüzde 4,9'luk artış beklentisini karşılayamadığını belirtti. McDonald's'un finans müdürü Ian Borden, savaşın fast food devinin 2023'ün son çeyreğinde bölgedeki kazancını "önemli ölçüde etkilediğini" söyledi.

CEO Chris Kempczinski, yatırımcılara yönelik üç aylık konferans görüşmesinde, "Bu savaşın Ortadoğu'daki McDonald's şubeleri üzerindeki devam eden etkisinin cesaret kırıcı ve temelsiz olduğunu" ifade etti. Kempczinski, "Açıkçası en belirgin etkiyi Orta Doğu'da görüyoruz" dedi, ancak Malezya ve Endonezya gibi büyük Müslüman pazarlardaki müşterilerin de boykot nedeniyle uzak durduğunu kabul etti.

İTİBAR KAYBI MÜSLÜMAN NÜFUSUN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERDE HİSSEDİLİYOR

Fast food zincirinin itibar kaybı, Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelerde belirgin bir şekilde hissediliyor. Yetkililer, Avrupa'daki Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkelerden biri olan Fransa gibi bazı Avrupa ülkelerinde de etkilerin gözlendiğini belirtti. Bu etkiler, şubenin bulunduğu konuma ve Müslüman nüfusun yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Şirket, savaştan kaynaklanan satış kayıplarına ilişkin bir rakam açıklamayı reddetti, ancak yatırımcılara "etkinin anlamlı olduğu sonucunu çıkarabilirsiniz" açıklamasını yaptı. Boykot çağrıları, İsrail şubesinin Ekim ayında Gazze saldırısına katılan İsrail askerlerine binlerce ücretsiz yemek vereceğini açıklamasının ardından başladı.

McDonald's İsrail, "Filistinli örgütlere" katkıda bulunduğuna dair haberleri öfkeyle yalanlayarak "sahte haber" olarak nitelendirdi. Tüketici tepkisini hafifletmek amacıyla birçok Arap ülkesindeki şubeler, İsrail şubesinden uzaklaştı ve bazıları Gazze'ye insani yardım bağışı yapacağını duyurdu.

Ancak, müşterilerin dayanışma hareketi olarak uzak durması nedeniyle bu çabaların başarısız olduğu görünüyor.

STARBUCKS DA TEPKİYLE KARŞI KARŞIYA

Gazze'deki savaş nedeniyle Orta Doğu'daki satışlarında düşüş yaşadığını açıklayan bir başka ikonik şirket de Starbucks oldu. Filistin haklarını destekleyenlerin uyguladığı tüketici boykotları, ABD mağazalarında da satışların düştüğünü gösteriyor.

Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan, insanlara, şirketin dünya çapındaki mağazalarında protesto gösterilerini durdurmaları konusunda çağrıda bulundu.

"McDonald's açıkladı: İsrail boykotu satışlara zarar veriyor!" haberi, 12 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan McDonald's açıkladı: İsrail boykotu satışlara zarar veriyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. McDonald's açıkladı: İsrail boykotu satışlara zarar veriyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Dünya Haberleri