McLaren: "'Eşsiz yetenek' Piastri, Norris için bir 'referans'"

McLaren:

McLaren: "'Eşsiz yetenek' Piastri, Norris iç... McLaren takım patronu Andrea Stella, Oscar Piastri'yi Formula 1'de 'eşsiz bir yetenek' olarak tanımladı ve şimdiden Lando Norris için 'bir referans' olduğuna inanıyor.

Piastri, McLaren'in 2022'nin sonunda Daniel Ricciardo'yu gönderme kararı almasının ardından takıma getirildi.

Norris yeni takım arkadaşına karşı büyük ölçüde üstünlük sağlamış olsa da, Piastri son iki yarışta Norris'i geride bıraktı.

Çaylak ayrıca Katar'daki Sprint Yarışı'nda ilk F1 zaferini elde etti, bu Britanyalı'nın henüz elde edemediği bir başarı.  

Ancak Stella, Piastri'nin Norris'e yönelik artan tehdidini küçümsedi ve Dünya Şampiyonu kalibresindeki bir pilotun bile takım arkadaşını her zaman yenmesinin beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Stella, "Oscar'la olan mücadeleye gelince, her şeyden önce Lando, Oscar'ın eşsiz bir yetenek olduğunu kendisi de biliyor. Formula 1'de bu tür yetenekleri her gün göremezsiniz."

"Yani bu mutlak bir referans, bir çaylak olsa bile çıtayı çok yükseğe koyacak. Lando gibi bir pilotsanız, bunu olumlu bir bakış açısıyla değerlendirmeniz gerekir çünkü bu size gelişmeye devam etmeniz için çok fazla bilgi verir."

"Dünyada hiçbir spor dalında her şeyi kazanan bir şampiyon yoktur. Her virajda daha hızlı olan, her turda daha hızlı olan, her seansta daha hızlı olan bir pilot da yoktur. Belki bu yıl Max [Verstappen] olabilir ama bu oldukça istisnai bir durum."

"Benim için Lando bunu biraz rahatsızlık olarak görüyor ama bu bir bakıma en iyi olmak için ihtiyacınız olan rahatsızlık. Şampiyon olmak hem bir lanet hem de bir lütuf."

Norris, Katar Grand Prix hafta sonundaki performansını son derece eleştirdi ve potansiyel olarak iki pole pozisyonunu ve yarış zaferini heba ettiğini kabul etti.

Stella, Norris'in özellikle bir hata yaptığında ya da yetersiz kaldığında kendi performansları üzerinde düşünme yeteneğini övd

"Lando, bir şeyleri yanlış anladığında onu bütüncül bir bakış açısıyla anladığından emin olmak istiyor. Yani kibirli görünmek istemiyor, daha iyisini yapabileceğini biliyormuş gibi görünmek istemiyor."

Stella, Norris'in yaşadığı talihsizlikler konusunda aşırı eleştirel olduğunu düşünse de, her iki pilotunun da pist dışındaki gelişimlerinin pistteki kadar önemli olduğunu savunuyor.

"Daha önce şampiyonlar hakkında söylediğim gibi, doğru dengeyi bulmanız ve kendinizi her gün gelişmeye devam edecek konuma getirmek için doğru dinamikleri bulmanız gerekir."

"Lando, zaman içinde kendisine karşı ne kadar sert olması gerektiğini ayarlayacak. Mesela buradaki hedefi nedir ona karar vermeli: Her bir virajda, her bir turda, her bir seansta daha hızlı olmak mı yoksa sadece en iyi olmak mı?"

"Yani demek istediğim, Lando için, Oscar için ve takımdaki her birimiz için önümüzde bir yolculuk var."

(Zeynep Taş)

"McLaren: "'Eşsiz yetenek' Piastri, Norris için bir 'referans'"" haberi, 16 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Motor Sporları kategorisi altında bulunan McLaren: "'Eşsiz yetenek' Piastri, Norris için bir 'referans'" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. McLaren: "'Eşsiz yetenek' Piastri, Norris için bir 'referans'" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Motor Sporları konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 04:23 Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
  2. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  3. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  4. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  5. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  6. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  7. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  8. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  9. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  10. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  11. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  12. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  13. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  14. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  15. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  16. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  17. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  18. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  19. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  20. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
Motor Sporları Haberleri