MEB, Danıştay kararını tanımıyor... Amaç eğitimde nitelik artırmakmış!

MEB, Danıştay kararını tanımıyor... Amaç eğitimde nitelik artırmakmış!

MEB, Danıştay kararını tanımıyor... Amaç eği... Milli Eğitim Bakanı Selçuk, vakıf ve derneklerle imzalanan protokollerin eğitimde niteliğin artırılmasına katkı sağladığını öne sürdü.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TÜGVA ile eğitim alanında imzalanan işbirliği anlaşmalarının, “Niteliğin artırılmasına katkı sağladığını” savundu.

Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre; Haziran 2017 yılında yayımlanan, “Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” kapsamında öğrencilere yönelik etkinlik düzenlemelerinin önü açılan vakıflar, ‘örgütlenme aracı’ olarak gördükleri okullara girebilmek için MEB’in kapısını çaldı. MEB, “Eğitim devletin sorumluluğundadır. Başka kişi ya da kurumlara devredilemez” gerekçesiyle alınan yargı kararlarına karşın çok sayıda vakıf ve dernekle işbirliği anlaşması imzaladı. Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı TÜGVA da MEB ile işbirliği yapan kurumlar arasında bulundu.

İŞBİRLİĞİ YARGIYA TAKILDI

TÜGVA ile bakanlık arasında, “öğrencilere insani, ahlaki, milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerin kazandırılması” amacıyla Eylül 2020’de protokol imzalandı. Protokol kapsamında vakfın, öğrencilere yönelik kulüp çalışmaları ile sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlemesine olanak sağlandı. Eğitim sendikaları, Bilal Erdoğan’ın vakfına öğrencilere ulaşma olanağı sağlayan protokolü, yargıya taşıdı. Danıştay, “Temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile ortaokullarına yönelik kısmı yetki unsuru yönünden hukuka aykırıdır” diyerek, protokolün kısmen iptaline hükmetti. Buna göre, protokolün imam hatip liseleri dışındaki tüm eğitim kurumlarında yürütmesi durduruldu.

MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ

CHP Milletvekili Murat Bakan, MEB ile TÜGVA arasında imzalanan protokolü TBMM gündemine taşıdı. Bakan Selçuk’a, “Vakıf veya derneklerle yapılan protokoller eğitimin, ‘Kamusal ve bilimsel niteliğe sahip olması’ ilkesiyle çelişmemekte midir?” diye soran CHP’li Bakan, MEB’in protokol imzaladığı diğer dernek ve vakıfların isimlerinin kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Bakan Selçuk’un yanıtı, yargı kararıyla okullara girmesi engellenen TÜGVA’ya bakışı ortaya koydu. TÜGVA ile yapılan protokolün eğitimde niteliğin artırılması amacına dönük olduğunu belirten Selçuk, “TÜGVA ile imzalanan işbirliği ile MEB’e bağlı temel ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerin kazandırılması amacıyla etkinlikler, yarışmalar yapılması planlanmıştır” ifadelerini kullandı. Selçuk, bakanlığın işbirliği anlaşması yaptığı diğer dernek ve vakıfların ismini ise açıklamadı.

DANIŞTAY KARARINI TANIMIYOR

Bakan Selçuk’un, TÜGVA ile yapılan protokolü, “Öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması” amacını öne sürerek meşru bir zemine oturtmaya çalıştığını söyleyen CHP’li Murat Bakan, “MEB’in, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını tanımadığını anlıyoruz. Çünkü önergeye verdiği yanıttan bir ay önce, Danıştay, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile TÜGVA arasında imzalanan protokolün imam hatip liseleri dışındaki tüm eğitim kurumlarında yürütmesini durdurmuştu. ‘Tanımıyorum, saygı da duymuyorum’ ile başlayan cümlelerle yargı kararlarını tanımamak, siyasi iktidarın alışkanlığı ve pratiği haline gelirken bürokrasinin de siyasi iktidardan aldığı güçle, idari yargı kararlarına direnmesi sonucunu doğurdu.” ifadelerini kullandı.

"MEB, Danıştay kararını tanımıyor... Amaç eğitimde nitelik artırmakmış!" haberi, 21 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan MEB, Danıştay kararını tanımıyor... Amaç eğitimde nitelik artırmakmış! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB, Danıştay kararını tanımıyor... Amaç eğitimde nitelik artırmakmış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Eğitim Haberleri