MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı

MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı

MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Gençlik ve İnanç’ konulu çalıştayında, imam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı ve ders materyallerinin çocuklara uygun olm

İmam hatip liselerinde din kültürü ve ahlak bilgisi ve meslek dersi veren 50 öğretmenin katıldığı çalıştayda, din dersi öğretmeninin öğrencisine uygun rol model olamadığı, çocukların sorularının ya yanıtsız kaldığı ya da bastırıldığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ders materyallerinin çocuklar değil yetişkinlere uygun ve yetersiz olduğu sonucuna ulaşıldı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre,  Çalıştayda, “İtikadî anlamda sorunları olan gençlerde özellikle deizm inancı ön plana çıkmakta, ateizm bu bağlamda daha geride kalmaktadır” tespiti yapıldı.

Deizm, Evren’in işleyişine müdahale etmeyen tek tanrı olduğuna inanır. Dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan Deizm bu sebeple vahiye dayalı tüm dinleri reddeder.

’ALLAH KÖTÜLÜKLERE SESSİZ KALIYOR’
Öğrencilerin kötülük meselesi çerçevesinde ‘neden tanrının yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı’ sorusu bir inanç problemi olarak değerlendirildi ve kader, Allah’ın zatı ve tasavvuru, sabır, tevekkül gibi konuların anlaşılamadığı vurgulandı.

Çalıştayda din adamlarının birbiri ile çelişen açıklamaları da eleştirildi. Okullardaki din ve bilimin çeliştiği düşüncesini besleyecek dini anlatımların öğrencilerde inanç problemlerine neden olduğu belirtilerek “Hurafeler din addedilmektedir. Dini anlatan kişiler arasında yaşanan tartışmalar ve sunulan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar gençlerde din düşüncesinin saygınlığına zarar vermektedir” dendi.

’EŞCİNSELLİK NORMAL GÖRÜLÜYOR’
Gençlerin eşcinsellik konusundaki tutum ve bakış açılarındaki değişimin de tartışıldığı çalıştayda, “Eşcinsellik, pek çok lise öğrencisinde normal ve hatta sempatik görülebilmekte ve bir sapkınlık olarak değil cinsel bir tercih olarak nitelendirilmektedir. Öğrenciler eşcinselliği özgürlük bağlamında anlamakta, özgürlüğün ne olduğu öğrenciye yeterince anlatılamamaktadır” sonucuna varıldı.

Çalıştayda din dersi öğretmenlerinin mizacının sert olması ergenlik çağındaki öğrencilerin öğretmenle devamlı çatışma yaşamalarına neden olduğu ve bunun da derse karşı olumsuz tutum oluşturduğu belirtildi.

SOSYAL MEDYADA İLKE VE SINIRLAR
Öğretmenlerin sosyal medyada öğrencileri ile etkileşim içerisinde olduklarında belli ilke ve sınırlarla hareket etmesi gerektiği vurgulanırken, “Öğretmen öğrencilerin görebileceği paylaşımlarına dikkat etmeli ve toplumun sinir uçlarını harekete geçirecek ideoloji, siyaset, mezhep ve cemaat tarafgirliği gibi ayrıştırıcı paylaşımlardan uzak durmalıdır. Öğretmen sosyal medyada dini ve siyasi konularda öğrencilerinin görebileceği şekilde polemiğe girmemelidir. Kendi mahremini paylaşmamaya özen göstermeli ve öğrencisine sosyal medyadaki mahremiyetine dair rehberlik etmelidir” değerlendirmesi yapıldı.

"MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı" haberi, 03 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB: İmam hatipliler ‘deizme’ kaydı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:03 Jeopolitik Gerginlikler ve Fed'in Faiz Sinyali Altın Piyasasını Etkiliyor
  2. 19:59 Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar
  3. 19:55 Sivasspor, Fenerbahçe Maçı Öncesi Hazırlıklara Başladı: Heyecan Dorukta!
  4. 19:34 İz Bırakmadan Temizlik: Sirke ve Su Karışımıyla Televizyon Ekranlarını Parlatın!
  5. 19:30 Brüksel'deki Adalet Sarayı Bomba İhbarıyla Sarsıldı: Patlayıcı Bulunamadı
  6. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  7. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  8. 19:09 Erdoğan'dan teleferik açıklaması: "Asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmamıştır"
  9. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  10. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  11. 18:52 65 yıllık Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  12. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  13. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  14. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  15. 18:46 Morgan Stanley, ilk çeyrekte kârını artırdı; Bank of America ise %18 gerileme yaşadı
  16. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  17. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  18. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  19. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  20. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
Gündem Haberleri