MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış...

MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış...

MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste haz... Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyesi müdür yardımcısı Akif M. yarım saat içinde atama listesine alındı. Bir gün sonra ise Akif M...

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyesi müdür yardımcısı Akif M. yarım saat içinde atama listesine alındı. Bir gün sonra ise Akif M. “öğretmenlere psikolojik taciz uyguluyor” diye şikayet edildiği kuruma yeniden atandı. Akif M. için liste 4 kez değişirken birçok soruşturma geçiren müdür yardımcısına verilen cezalar ise iki yıldır uygulanmadı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyesi müdür yardımcısı için “kişiye özel atama listesi” yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un atamalarda liyakat vurgusuna karşın bakanlığın her kademesinde “kişiye özel listeler” devam ediyor.

Hakkında soruşturmalar bulunan ve yandaş sendikanın Ankara şubesinde bir önceki dönem yönetimde bulunan Akif M. ilk listede yer almadı. Resmi siteden açıklanan taslak listenin yarım saat içinde değiştirilmesi dikkat çekti. Hakkında verilen cezaların 2 yıldır uygulanmadığı öğrenilen Akif M.’nin yer aldığı liste, bir gün sonra yeniden değiştirildi. Bu sefer atandığı ilçenin de değiştirildiği görüldü.

CEZALARI UYGULANMADI

Bakanlığın liste değişimi ile yeniden yönetici olarak görevlendirdiği Akif M. hakkında Rehberlik Araştırma Merkezi’nde görev yaptığı dönemde MEB’in yürüttüğü soruşturmada “öğretmenlere psikolojik taciz (mobbing) uyguladığı” şikayetleri incelendi. Akif M. hakkındaki şikâyetler için “sübuta erdiği” yönünde değerlendirme yapan bakanlık, “Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak” suçundan “uyarma”, “iş arkadaşlarına, maiyetindeki personele ve iş sahiplerine kötü muamelede bulunmak” hükmünden de 2 kez “kınama” cezası verildi.

Ayrıca müdür yardımsıcı Akif M.’nin Devlet Memurları Yasası’nın “Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Devlet memurlarının işbirliği içinde çalışmaları esastır” hükmüne uygun davranmadığı belirtilerek, başka bir kuruma atanmasına hükmedildi. Ancak müdür yardımcısı Akif M. hakkında son 2 yıldır yürütülen soruşturmalarda verilen cezaların ise uygulanmadığı öğrenildi.

DİPNOT DA KALDIRILDI

Akif M.’nin yer aldığı ilk listede görev yeri değişikliği kararı nedeniyle başka bir ilçede görevlendirildiği görüldü. Ancak MEB’in bir sonraki gün açıkladığı yeni listede müdür yardımcısının öğretmenlere psikolojik taciz uyguladığı kurumda yeniden görevlendirildi.

MEB atama listesinde Akif M. hakkında “açıklama” başlığı ile ek bir notun yer alması da dikkat çekti. Listenin sonunda MEB’in “Açıklama: Listemizde bulunan müdür yardımcılarımızdan Akif M.’nin yeniden görevlendirme sürecinde yerleştirmelerinin tercih iptal edilerek değil, maarif müfettişlerinin inceleme-soruşturma teklifine göre idari teklifin uygulanması talabiyle verdikleri dilekçeleri doğrultusunda değerlendirilmişlerdir” ifadeleri yer aldı. Ancak açıklama 4. listede kaldırdı.

"MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış..." haberi, 06 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB, kişiye göre torpil uyguluyor: Liste hazırlanmış... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  2. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  3. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  4. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  5. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  6. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  7. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  8. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  9. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  10. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
  11. 11:46 Milyarder CEO Elon Musk'tan Şok Edici İtiraf: Cinayetlerin Ardındaki İsim Ortaya Çıktı!
  12. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  13. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  14. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  15. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  16. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  17. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  18. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  19. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  20. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
Eğitim Haberleri