MEBBİS görev yeri öğretmen belgesi nasıl alınır, çıkarılır ve nereden alınır?

MEBBİS görev yeri öğretmen belgesi nasıl alınır, çıkarılır ve nereden alınır?

MEBBİS görev yeri öğretmen belgesi nasıl alı... 2021 MEBBİS Görev Yeri Belgesi Nasıl Alınır? Adres, ikamet değişikliği ya da tayin durumuyla karşı karşıya olan öğretmenler en çok görev yeri belgesinin nasıl alındığını merak ediyorlar.

MEBBİS Görev Yeri Belgesi Nasıl Alınır? Adres, ikamet değişikliği ya da tayin durumuyla karşı karşıya olan öğretmenler en çok görev yeri belgesinin nasıl alındığını merak ediyorlar.

Kamu çalışanları ve öğretmenler gerekli olduğu durumlarda resmi makamlara belge sunma konusunda zorunludur. Devlet memuru olarak görev alan kişilerden ve öğretmenlerden tayin, yer değiştirme ve transfer gibi çeşitli sebeplere bağlı şekilde talep edilen görev yeri belgesi bu evrak çeşitlerinden en önemlisidir. Örnek vermek gerekirse mazerete bağlı şekilde adres değişikliği talebinde bulunan öğretmenlerin, güncel haliyle düzenlenmiş detaylı görev yeri belgesini, bağlı olduğu sisteme muhakkak yüklemeleri gerekir. Öğretmen Belgesi Nedir?  Öğretmen belgesinin içeriğinde şahsi ve ikamet bilgilerinin beraberinde çalışan kişinin kurumu, göreviyle ilgili bilgileri, hangi kadroda olduğu ve kıdem derecesi muhakkak yazılı olmalıdır. Bilgilerin liste biçiminde yazılı olduğu görev yeri belgesinin kabul edilebilmesi için kesinlikle ıslak imzalı olması gereklidir.

https://mebbis.meb.gov.tr/

MEBBİS sayfası üstünden gereken tüm işlemler yapıldığında görev yeri belgesinin çıktısı aktif bir biçimde alınır. İlk önce MEBBİS sayfasına giderek ilgili alanlarda personel bilgileri girerek giriş işlemi gerçekleştirilmelidir. Daha sonra sağ tarafta yer alan e-personel modülü kısmına tıklanmalıdır. Bu sayfa üstünden personel arama bölümüne görev belgesi talebinde bulunacak personelin adı kaleme alınır ve arama butonu kullanılır. Açılan pencerede personellerin yer aldığı “personel arama işlemi sonuçları monitörü” adlı bir sayfa görünür. İlgili personelin Bilgilerinin yer aldığı bölümde dosya işaretini tıkladıktan sonra nüfus cüzdanı bilgilerinin listelenmesi gerekir. Kimlik bilgileri doğru ise bu sayfada yer alan yazdır seçeneği tıklandıktan sonra; hizmet puan kartı, özlük bilgi kartı, personel dosyası etiketi, ve görev yeri belgesi gibi raporların listelendiği bir bölüm çıkacaktır. Bu bölümde yer alan “görev yeri belgesi” seçilmelidir. 

En son aşamada işleme onay verip daha sonra personel bilgilerinin indirilmesinin ardından sistem üzerinden verilen direktiflere uyarak görev yeri belgesi çıktısı alınır. Personel bilgileri kesinlikle doğru ve net olmalıdır. Görev Yeri Belgesi Talebi Kamuya bağlı şekilde hizmet sunan öğretmenlerin genel itibari ile tüm fotoğrafı belge işlemleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı şekilde sunulur. Bu belge Milli Eğitim Bakanlığında bağlı bir belge olup; MEBBİS sistemi üstünden çıktısı alınan evrak, paraf atılarak verilen süre içerisinde ilgili makama bırakılır.

MEB görev yeri belgesi tasdik işlemi ise belgenin sunulacağı kurumun isteği doğrultusunda değişiklik gösterir. Çünkü kurumlar, genelde okul müdürlüklerinin onayını yeterli görürler. Görev Yeri Belgesi ve Faaliyet Belgesi Aynı Mı? Günümüzde görev yeri belgesi ve faaliyet belgesinin aynı olduğu düşüncesi toplum üstünde bilinen ancak aynı olmayan bir yanılgı durumudur. Bu iki önemli belge birbirinden bütünüyle farklıdır ve farklı yerlerden alınır. Görev yeri belgesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı şekilde görev yapan öğretmen ve personellerden talep edilir.

"MEBBİS görev yeri öğretmen belgesi nasıl alınır, çıkarılır ve nereden alınır?" haberi, 10 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan MEBBİS görev yeri öğretmen belgesi nasıl alınır, çıkarılır ve nereden alınır? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEBBİS görev yeri öğretmen belgesi nasıl alınır, çıkarılır ve nereden alınır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  2. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  3. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  4. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  5. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  6. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  7. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  8. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  9. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  10. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  11. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  12. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  13. 15:19 Mariya Zaharova: "Ortadoğu'daki gerilimden ABD sorumlu"
  14. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  15. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
  16. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
  17. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  18. 15:07 Özel, Erdoğan ile görüşmeye randevu talep edecek: "Konuşacağımız konular var"
  19. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  20. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
Eğitim Haberleri