MEB’den gerici vakıflara yönerge zırhı

MEB’den gerici vakıflara yönerge zırhı

MEB’den gerici vakıflara yönerge zırhı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kindar nesil" talebi üzerine okullarda seminerler düzenleyen gerici vakıflara MEB sahip çıktı. MEB, müziğin haram...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kindar nesil" talebi üzerine okullarda seminerler düzenleyen gerici vakıflara MEB sahip çıktı. MEB, müziğin haram, kadını öne çıkaran filmlerin ise sakıncalı olduğunu ima eden kitapları öğrencilere dağıtan Server Vakfı’nın etkinliği kapsamında yapıldığını açıkladı.

Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Dini vakıf ve derneklerin öğrencilere yönelik sosyal etkinlik düzenlemesinin önünü açacağı gerekçesiyle eleştirilen Sosyal Etkinlik Yönergesi, ilk meyvesini verdi. MEB onayı ile düzenlediği bilgi yarışması kapsamında öğrencileri müziğin haram ve kadını öne çıkaran filmlerin ise tehlikeli olduğunu ima eden ifadelerin yer aldığı kitaplardan sorumlu tutan Server Yaşam Vakfı’na, 21 Ocak’ta yürürlüğü giren yönerge kapsamında okullara giriş izni verildiği öğrenildi.

MEB, Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığı ile bilinen Server Yaşam Vakfı’na, ilkokuldan liseye kadar temel eğitimin her kademesindeki öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenleme izni verdi. MEB’den onay alan vakfın, yarışma için hazırladığı kitaplarda skandal ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı.

MÜZİK HARAM

Öğrencilere yönelik harem selamlık etkinlikler düzenleyen vakfın, “Ahlak” teması ile düzenleyeceği yarışma için hazırlanan kitaplarda tesettür övgüsü yapılarak, “Yemeği sağ eliniz ile yiyin. Çünkü şeytan sol eliyle yemek yer” denildi. Küçük yaştaki çocuklara okutulan kitaplarda, müziğin haram olduğu ima edilerek kadınlar, “Kadınların mahremleri dışındaki insanların yanına ya da dışarı çıkarken edep yerlerini kapatan kıyafet giymesi gerekmektedir” ifadeleri ile hedef alındı.

ÇOCUKLAR GÜVENDE DEĞİL

CHP Milletvekili Murat Bakan, Server Vakfı’nın öğrenciler için düzenleyeceği yarışmaya izin verilmesi ile ilgili mekanizmayı CİMER aracılığıyla MEB’e sordu. Bakanlıktan gelen yanıt, dini vakıf ve derneklerin Sosyal Etkinlikler Yönergesi’ne dayanarak öğrencilere ulaştığını ortaya koydu. CHP’li Bakan’ın sorusuna, “Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve araştırmacıların yapacakları araştırma faaliyetleri kapsamında verilerin toplanması ve sosyal etkinliklerle ilgili izin talepleri ve denetimlerine yönelik işlemler Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi kapsamında yürütülmektedir” yanıtı verildi

MEB’in eğitimde dinselleşmenin önünü açmak için zamanı, “Fırsat”, toplumsal muhalefeti ise “Tehdit” olarak gördüğünü savunan CHP Milletvekili Murat Bakan, “Aynı MEB, birkaç yıl önce bunun altını çizercesine eğitim sendikalarını stratejik plan içerisinde tehditler başlığı altında değerlendirmişti. Bu bakış açısıyla tarikatların önü açılıp FETÖ’den boşalan yerleri diğer tarikatlarla doldurarak eğitimde dinselleşme devam etmiş oluyorlar” dedi. Bakan, bir süredir Maarif Vakfı ve İHH ile ilgili endişelerini de dile getirdiğini kaydederek şunları söyledi:

“Maarif Vakfı’nın büyüyen bütçesi ve yabancı dil bilmeyen öğretmenlerin görevlendirildiği iddiaları ile bir yardım kuruluşu olduğu söylenen ve okullarda ısrarla önü açılan İHH’nin ideolojik pozisyonundaki endişelerimiz sürüyor. İHH konusunda ısrarcı davranan Bakanlık ise sürekli kulağının üzerine yatıyor. Ortada üstüne titrediğimiz çocuklarımızın eğitimi var, onlara ayrılması gereken bir bütçe var. Ancak ne çocuklarımız ne de onların eğitimine ayırdığımız bütçe güvende değil.”

"MEB’den gerici vakıflara yönerge zırhı" haberi, 06 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan MEB’den gerici vakıflara yönerge zırhı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB’den gerici vakıflara yönerge zırhı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Haberleri