MEB'den sınırlama kararı!

MEB'den sınırlama kararı!

MEB'den sınırlama kararı! Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde önemli değişimler içeren yeni düzenlemeleri Resmi Gazete vasıtasıyla duyurdu. Yapılan bu değişiklikle, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile okulların açılmasına yeni kriterler getirilerek, sayılarına bir sınırlama konuldu.

MEB ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'NDE YAPILAN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yaparak Resmi Gazete vasıtasıyla duyurdu. Bu değişiklikler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile okulların açılmasına ve faaliyetlerine yeni kriterler getirdi. İşte yapılan değişikliklerin detayları:

KURUM AÇILIŞLARINA YENİ KRİTERLER VE SINIRLAMALAR

  • Sayı Sınırlaması: İlçe bazında özel eğitim gereksinimi olan bireylerin sayısına göre her yıl ocak ayında belirlenecek olan kurumların maksimum sayısı, Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi (MEBBİS) üzerinden takip edilecek.
  • Yıllık İlan: Bu yıl açılacak olan özel eğitim kurumlarının sayısı, on iş günü içinde Bakanlık tarafından ilan edilecek ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde kamuoyuna duyurulacak.

YENİ DÜZENLEMELERİN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞİ

  • Yürürlük Tarihi: 13 Eylül 2023 tarihinden itibaren, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile ilgili yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi.
  • Başvuru ve Açılış İşlemleri: Sağlık ve itfaiye raporu gibi belgeleri alan ve Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuran kurumlar, mevzuatta belirtilen koşulları sağlamaları halinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın açılış işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

GÜVENLİK VE KAMERA SİSTEMLERİ

  • Kameralı İzleme: Özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının ders katılımlarının izlenmesi amacıyla, kameralı izleme sistemlerinin aralıksız işler halde tutulması için alınması gereken tedbirler netleştirildi.
  • Günlük Kontroller: Kameraların doğru şekilde konumlandırıldığını, sorunsuz çalıştığını ve kayıtların tam olduğunu doğrulayan günlük kontrollerin imzalı bir liste ile belgelenmesi zorunlu hale getirildi.
  • Veri Güvenliği: Kameraların arızalanması veya hırsızlık gibi durumlarda kayıtların kaybolmaması için, dış bulut depolama veya web tabanlı bulut hizmetleri kullanılacak. Elektrik kesintilerine karşı kesintisiz güç kaynakları veya jeneratörler devreye sokulacak. Bu önlemleri yerine getirmeyen kurumlar, yaşanabilecek herhangi bir teknik problemi mazeret olarak ileri süremeyecekler.

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM DURUMLARI

  • Destek Eğitimi: Özel Eğitim Modülü'nde kayıtlı ücretsiz eğitim alan öğrencilerden bir ay süresince destek eğitimi alamayanların yerine, uygun şartları taşıyan başka bir öğrenci geçici olarak yerleştirilecek. Ücretsiz eğitim alan bir öğrenci kaydını sildirip aynı kuruma yeniden kaydolursa, yeniden ücretsiz eğitim listesine alınacak.

EVDE EĞİTİM HİZMETLERİ

  • Evde Eğitim: Bedensel engelli öğrenciler için, sağlık raporlarına göre okul ortamında eğitim alamayacak ya da bu durumun sağlık riski taşıdığı belirlenen öğrencilere, talepleri doğrultusunda evde eğitim imkanı sunulacak.
  • Başvuru ve Planlama: Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler veya velileri, yazılı başvuru yaparak eğitim alabilecekler. Evde eğitim görevlisi öğretmenlerin çalışma saatleri, öğrencinin ikametgahı ile eğitim kurumu arasındaki mesafe göz önünde bulundurularak planlanacak ve bu planlamalar Özel Eğitim Modülü üzerinden ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanacak.

Bu düzenlemeler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin daha kontrollü ve güvenli bir şekilde hizmet vermesini sağlarken, özel eğitim gereksinimi olan bireylerin de eğitim ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanmasını amaçlamaktadır.

 

"MEB'den sınırlama kararı!" haberi, 15 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan MEB'den sınırlama kararı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB'den sınırlama kararı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:57 Wanda Nara yine çırılçıplak!
  2. 13:53 Rıdvan Dilmen imzayı attı! Sevindiren haber geldi!
  3. 13:47 Sansar Salvo cezaevine girdi!
  4. 13:40 Fenerbahçe'nin rakipleri belli! İşte Mourinho'nun ilk maçı ve rakipleri!
  5. 13:32 Jose Mourinho, İstediği Golcüyü Açıkladı!
  6. 13:11 Beyoğlu'nda Silahlı Saldırı Gerçekleşti
  7. 13:08 Shell resmen duyurdu! Ünlü markayı bünyesine katacağını duyurdu
  8. 13:03 Milli takımı bekleyen büyük tehlike!
  9. 13:03 Çikolata için büyük zam geliyor!
  10. 12:53 Ekonomist Eğilmez doların yükselişinin nedenlerini tek tek saydı
  11. 12:51 Dünya Altın Konseyi'nin açıkladığı ankete göre artık dolar öncelikli değil
  12. 12:48 ‘Dilber’ Mehmet Ali Erbil'nin Turnikesinin reytinglerini uçuran olay
  13. 12:44 Diamond Tema tehditlerin peşinden nereye gittiğini söyledi
  14. 12:33 Avrupa Futbol Şampiyonası e-ticaret satışlarını yükseltti!
  15. 11:33 ABD’de orman yangını. 7 bin kişiye tahliye
  16. 11:30 Dijital telif yasasında sona doğru: İçerik üretimini de etkileyecek
  17. 10:53 Dolar ve Euro ne kadar? 18 Haziran güncel döviz kurları
  18. 10:49 Tüm marketlerden toplatılıyor: Ünlü çay markasında zararlı madde bulundu
  19. 10:49 Çin Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldı
  20. 10:46 Yüzde 25 sınırı kalkıyor: Ev sahipleri enflasyonu düşük buldukları için çift zam istiyor
Gündem Haberleri