Meclis Başkanı Şentop'tan 6 yaşındaki çocuğun istismarına ilişkin açıklama: Asla müsaade gösterilmemeli!

Meclis Başkanı Şentop'tan 6 yaşındaki çocuğun istismarına ilişkin açıklama: Asla müsaade gösterilmemeli!

Meclis Başkanı Şentop'tan 6 yaşındaki çocuğu... Şentop, canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındayken dini nikâhla evlendirdiği kızı H.K.G.'nin cinsel istismara uğramasıyla ilgili canlı yayında açıklamalar yaptı. Davanın açıldığını ve takipçisi olacaklarını vurgulayan Şentop, “Çocuk istismarı en iğrenç, en ahlaksız suç. Buna asla müsaade gösterilmemeli" dedi.

CNN Türk televizyonunda yayımlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu adlı programa katılan TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop gündemdeki konularla ilgili canlı yayında konuştu. Bütçe görüşmelerinde yaşanan kavgalardan Türkiye'nin terörle mücadelesine kadar birçok konuya değinen Şentop, ülkenin gündemine oturan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar konusu hakkında net açıklamalarda bulundu. "Toplumu ya da bir kesimi itham etmemek gereklidir" ifadelerini kullanan Şentop, "Bizim anayasamızda da çocuklarımızın istismardan korunacağı belirtiliyor. Dava açılmış durumda, bunun takipçisi olacağız. Buna asla müsaade gösterilmemeli" ifadelerini de sözlerine ekledi.

TBMM Başkanı Şentop'un konu ile ilgili açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çocuk istismarının en iğrenç, en ahlaksız suç olduğunu ifade ettim. Şüphesiz çocuklar ebeveynin terbiyesi, eğitim, gözetimi altındadır. Fakat devletin de gözetimi altındadır. Bizim anayasamızda da çocuklarımızın istismardan korunacağı belirtiliyor. Bu konu çok vahim bir konu. Dava açılmış durumda, Aile Bakanlığımız bunu takip ediyor. Bunun biz de takipçisi olacağız. Buna asla müsaade gösterilmemeli. Yine bunu takibi ile ilgili olarak gerek emniyette gerek soruşturma aşamasında bazı şüphe uyandıran hususlardan bahsediliyor. Nitekim o konularda HSYK inceleme başlattı. Açıklığa kavuşturulması lazım. Aslında mevzuatımızda yeterli düzenlemeler var lakin bunların gereken hassasiyetle takip edip uygulamak gerekir. Bu şüphesiz hiç tartışma olmaksızın toplumun bütün kesimleri tarafından da lanetlenmiş bir konu ve olaydır.

"Suçun şahsiliğinden bahsediyoruz. Onu işleyen üzerinde yoğunlaşmak gerekir. Toplumu ya da bir kesimi itham etmemek gereklidir.

"Yargının işleyişinin yavaşlığı konusunda hepimiz şikâyetçiyiz. Yargının mümkün olduğu kadar delili elde etmesi gerekiyor. Bu da biraz zaman alıyor. Toplumda infial barındıran daha önceki olaylarla ilgili de bakıyorsanız mahkeme tarafından gereken işlemler yapılmış. Böyle konularda, biraz daha hassas ve daha hızlı sonuç alacak şekilde hareket etmek gerekir diye düşünüyorum.

"Bizde bazı kelimeler üzerinden değerlendirme yapmaya çalışan insanlar var. Kadı adaleti, bugün karşılığı hakimdir. Kadıyı önemsiz bir kelimeyle gösteriyor. İçeriğini bilmediğiniz kötü bir anlam yüklediğiniz kelime üzerinden bir yorum yapıyorsunuz. Burada önemli olan hukuk kurallarına uygun hareket etmeleri gerekir."

"Meclis Başkanı Şentop'tan 6 yaşındaki çocuğun istismarına ilişkin açıklama: Asla müsaade gösterilm." haberi, 10 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meclis Başkanı Şentop'tan 6 yaşındaki çocuğun istismarına ilişkin açıklama: Asla müsaade gösterilm.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis Başkanı Şentop'tan 6 yaşındaki çocuğun istismarına ilişkin açıklama: Asla müsaade gösterilm.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  2. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  3. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  4. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  5. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  6. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  7. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  8. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  9. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  10. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  11. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  12. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  13. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  14. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  15. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  16. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  17. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  18. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  19. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  20. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
Gündem Haberleri