Meclis onayladı: Almanya'da esrar kullanımı artık yasal hale geldi

Meclis onayladı: Almanya'da esrar kullanımı artık yasal hale geldi

Meclis onayladı: Almanya'da esrar kullanımı ... Almanya'da, hükümeti oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'nin (FDP) ortaklaşa hazırladığı esrarın sınırlı yasallaşmasını öngören yasa tasarısı, Federal Meclis'ten (Bundestag) geçti.

Almanya'da, hükümeti oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'nin (FDP) ortaklaşa hazırladığı esrarın sınırlı yasallaşmasını öngören yasa tasarısı, Federal Meclis'ten (Bundestag) geçti.

Federal Meclis'te gerçekleştirilen oylamada, "Esrarın kontrollü kullanımı" adını taşıyan yasa tasarısı, 226'ya karşı 407 oyla kabul edildi ve 4 milletvekili çekimser kaldı. Bu oylama sonucunda Almanya Federal Meclisi'nde esrar kullanımına izin veren yasa tasarısı kabul edilmiş oldu.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Federal Meclis'teki konuşmasında, Alman hükümetinin sınırlı bir şekilde esrarın yasallaştırılmasıyla ilgili olarak karaborsayı azaltmayı ve gençleri daha iyi korumayı amaçladığını savundu.

Lauterbach, mevcut durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, 2011 ile 2021 arasında 18 yaş altı çocuklar arasında esrar kullanım oranının %50, 18-25 yaş arasındaki gençler arasında ise %100 arttığını aktardı. Esrar tüketimiyle kaynaklı her yıl 180 bin suç işlendiğine işaret eden Lauterbach, "Böyle devam edemeyiz. Başımızı kuma gömebiliriz ama bununla herhangi bir problemi çözemeyiz." dedi.

Lauterbach, bu yasa tasarısının sorunlara çözüm getirecek iyi bir temel oluşturduğunu belirterek, kişisel kullanımın yasallaşacağını, esrar tüketiminin beyin gelişimi için riskli olduğunu vurgulayacak bilgilendirmelerin yapılacağını ve çetelerin çocuklara ve gençlere esrar satmasına ilişkin cezaların artırılacağını ifade etti.

"Karaborsa bu kötülüğün özüdür." diyen Lauterbach, karaborsa ile yapılan her mücadelelin gençlerin korunması için önemli adım olduğunu ifade etti.

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ 

CDU Partisi Milletvekili Simone Borchart, hükümetin yasa tasarısını eleştirerek, bu yasanın kabul edilmesi durumunda sağlık sisteminin üzerindeki yükün artacağını ifade etti. Borchart, uzmanların gençlerin beyin gelişimini olumsuz etkileyebileceği ve psikolojik sorunlara yol açabileceği yönünde uyarılarda bulunduğunu belirtti.

Borchart, eyaletlerin tüm içişleri bakanlarının da bu yasa tasarısına karşı olduğunu vurgulayarak, "Trafik lambası koalisyonu yine de istediğini yapıyor." ifadesini kullandı. Esrarın evlerde yetiştirilmesine izin verilmesiyle kontrollü esrar tüketimin gerçekleşmeyeceğini aktaran Borchart, "Evde yetiştirilmesini nasıl kontrol edeceksiniz. Bu mümkün değil. Bu, kontrolün kaybolmasıdır," şeklinde konuştu.

TASARIDA NELER VAR?

1 Nisan'da yürürlüğe girmesi beklenen yasaya göre, esrar uyuşturucu maddeler listesinden çıkarılacak ve belirli koşullar altında özel tüketim için sınırlı şekilde yasallaşacak. Bu kapsamda, 18 yaşından büyük yetişkinlerin 25 grama kadar esrarı yanlarında taşıması ve 50 grama kadar evlerinde bulundurması, ayrıca kişisel tüketim için 3 bitki yetiştirmesine izin verilecek. Esrar ve bitkilerin hırsızlığa karşı korunması ve çocukları korumak için kilitlenebilir dolap veya odalarda saklanması gerekecek.

Yasada belirtilen kurallara göre, en fazla 500 üyeye sahip olacak "kenevir yetiştirme kulüpleri" adı verilen dernekler, kenevir yetiştirebilecek ve Almanya'da oturma izni olan dernek üyelerine kişisel tüketim için esrar tedarik edebilecek. Bu dernekler ticari amaç gütmeyecek şekilde örgütlenecekler. Bir dernek, bir üyeye ayda en fazla 50 gram esrar verebilecek. Bir kişi yalnızca bir derneğe üye olabilecek. Esrarı dernekten almak isteyenler, üye kartı ve üzerinde kişinin fotoğrafının bulunduğu kimlik belgesiyle alabilecekler. Dernekler esrarı satamayacak ve kendilerini üyelik aidatlarıyla finanse edecekler.

Okul, kreş, gençlik evleri ve çocuk oyun parkları gibi herkesin kullanımına açık olan spor tesislerinin 100 metre çevresinde esrar kullanımına izin verilmeyecek. Ayrıca araç trafiğine kapalı olan yaya bölgelerinde de saat 20.00'ye kadar esrar tüketilmeyecek.

Özellikle çocukların ve gençlerin korunması amacıyla esrar tüketimi ve yetiştirilmesi konusunda reklam yapılması yasak olacak. Bununla birlikte, esrarın etkileri ve riskleri hakkında bilgilendirme kampanyaları düzenlenecek ve 4 yıl sonra yasanın etkileri uzmanlar tarafından değerlendirilecek.

Yasa tasarısı, Federal Eyaletler Temsilciler Meclisi'nde de görüşülecek ve 1 Nisan'da yürürlüğe girmesi planlanıyor. Esrarın yetiştirilmesine ilişkin düzenlemeler ise 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

"Meclis onayladı: Almanya'da esrar kullanımı artık yasal hale geldi" haberi, 23 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Meclis onayladı: Almanya'da esrar kullanımı artık yasal hale geldi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis onayladı: Almanya'da esrar kullanımı artık yasal hale geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  2. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  3. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  4. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  5. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  6. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  7. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  8. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  9. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  10. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  11. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  12. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  13. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  14. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  15. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  16. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  17. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  18. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  19. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  20. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
Dünya Haberleri