Meclis'i bombalayan pilotun ifadesi: Terörle mücadele harekatı sandım

Meclis'i bombalayan pilotun ifadesi: Terörle mücadele harekatı sandım

Meclis'i bombalayan pilotun ifadesi: Terörle... F-16 kullanan yönetici şüphelilerden eski pilot kurmay yüzbaşı Hüseyin Türk, 'terörle mücadele harekatı sandığı için' 15 Temmuz'da TBMM, Gölbaşı Polis Özel Harekat Dairesi Başkanlığı ve TÜRKSAT tesislerini bombaladığını...

F-16 kullanan yönetici şüphelilerden eski pilot kurmay yüzbaşı Hüseyin Türk, 'terörle mücadele harekatı sandığı için' 15 Temmuz'da TBMM, Gölbaşı Polis Özel Harekat Dairesi Başkanlığı ve TÜRKSAT tesislerini bombaladığını iddia etti.

Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin iddianamede, darbe girişimi gecesi F-16 uçaklarını kullanan yönetici şüpheliler arasında yer alan Hüseyin Türk'ün savunması ve delillere yer verildi.

Türk'ün, 'Hasan' kod adını kullandığı ve şüphelilerin ifadesine göre 'mahrem örgüt abiliği' yaptığı belirtilerek, darbe girişimi günü Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlıgˆı 141'inci filoda pilot kurmay yüzbaşı olarak görev aldığı kaydedildi.

Darbe girişimi günü asker yönetici şüphelilerden Hakan Karakuş'un katılımıyla Akıncı Üssü'nde bir toplantı gerçekleştirildiği ifade edilen iddianamede, operasyonla ilgili görevlendirme ve emirlerin Mustafa Mete Kaygusuz, Ahmet Tosun ve Hüseyin Türk tarafından verilecegˆinin beyan edildiği, bunun üzerine Hüseyin Türk'ün kursiyer pilotları toplayarak görev dagˆılımı yapıp emirler verdigˆi ortaya çıktı.
Darbe girişiminin başarılı olması için gerekli koordinasyonu sağlayan Hüseyin Türk'ün, 16 Temmuz 2016'da 03.24 ve 03.25'te 'Aslan 6'  kodunu kullanan F-16 uçağı ile TBMM'ye iki bomba atarak 32 kişiyi yaraladığı, 'Aslan 3' kodunu kullanan F-16 uçağı pilotu Ugˆur Uzunogˆlu ile bir GBU-10 bombasını Gölbaşı ilçesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlügˆü Özel Harekat Daire Başkanlıgˆına attıgˆı ve 44 kişiyi şehit edip 36 kişiyi yaraladığı, aynı gün 'Aslan 6' kodunu kullanan F-16 uçağı ile 03.14, 03.15, 03.17 ve 03.19'da dört bomba atarak TÜRKSAT tesislerinde hasar oluştugˆu kaydedildi.

STAJYER PİLOTLARI KULLANMIŞLAR

Türk, iddianameye yansıyan savunmasında, yarbay Hakan Karakuş'un tero¨rle mu¨cadele harekatı beklediklerini belirtmesi ve yola çıkmamasını istemesi üzerine Ramazan Bayramı için tatile gitmediğini belirtti.

Hüseyin Türk, darbe girişiminin olduğu gün, akşam Hakan Karakuş'un bir toplantı düzenlediğini, terörle mücadele harekatı yapılacağını, harekatın süresinin ve nereye gidileceğinin belli olmadığını belirterek koordinatların pilotlara havada verileceğini, 143. filodaki hedef analiz uzmanlarınca belirlenecek hedeflere taarruz edilecegˆini bildirdiğini aktardı.
Hakan Karakuş'un, harekatın gizli tutulacagˆını, yabancı hic¸bir personelin filoya girmemesi gerektigˆini söylediğini belirten Türk, Karakuş'un pilotları getirip go¨tu¨rme go¨revini stajyer pilotlara, bu işin ayarlanması görevini de kendisine verdiğini kaydetti. Stajyer tegˆmenlere bilgilendirme yaptığını ifade eden Türk, normalde bu işin askerler tarafından yapıldığını itiraf etti.

Türk, Karakuş'un emri ve olayın gizliliği nedeniyle böyle bir yöntem uyguladıklarını belirterek kendini savundu. Türk, 16 uçağa mühimmat yüklediklerini bildirerek, buna kimin karar verdiğini bilmediğini, kendisinden sadece bu işin takibinin yapılmasının istendiğini anlattı.

'UÇUŞLAR MUHAREBE YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİLMESİN' EMRİ

Türk, Hakan Karakuş'un bir toplantı düzenleyerek uçuşların hiçbirinin muharebe yönetim sistemine girilmemesini emrettiğini ifade etti. İfadesi sırasında bu konuya ilişkin soru yöneltilmesi üzerine Türk, "Uçuşların normal şartlarda muharebe yönetim sistemine girilmesi gerektigˆini biliyorum ancak bu girme işlemini astsubaylar yaptıkları için uçuştan önce mi sonra mı girdiklerini bilmiyorum" şeklinde cevap verdi.

Türk, kullandığı uçakta 6 bombanın olduğunu, bunlardan dördünü şehir dışında verilen koordinatlara attığını belirterek, ikisini ise sonradan Meclis olduğunu düşündüğü koordinatlara attığını itiraf etti.
Havada iki kez yakıt ikmali yaptığını anlatan Türk, üsse indikten sonra oradaki bakım ekibinden darbe olduğunu öğrendiğini savundu.

İfadesi sırasında yöneltilen soru üzerine terörle mücadele harekatı kapsamında Türkiye'de sivil yerleşim yerlerine atış yapıldığını bilmediğini kaydeden Türk, harekat olduğu için Ahmet Tosun'un verdiği emri uyguladığını ileri sürdü.

"Teröristlere karşı bir müdahale yapılacaksa Gölbaşı'nda bulunan ve devlete ait olan antenlerin iletişim sagˆladıgˆı gözetildigˆinde bunların terörle mücadele kapsamında vurulmasındaki mantık ne olabilir? Normal bir terörle mücadele faaliyetinde devletin iletişimini sagˆlayan antenlerin vurulmasındaki amaç askeri tecrübenize göre ne olabilir?" sorusu üzerine Türk, bunu bir kontrol binasının basılması şeklinde yorumladığı savunmasını yaptı.

ŞÜPHELİLER VE FETÖ MENSUPLARI ARASINDA PARA HAVALESİ

Hüseyin Türk ile ilgili düzenlenen MASAK raporu da iddianameye girdi. Türk'ün darbeye teşebbüs faaliyeti kapsamında hakkında işlem yapılan şüpheliler ve FETÖ kapsamındaki isimlerle havale trafiğinin bulunduğu iddianamede yer aldı.

"Meclis'i bombalayan pilotun ifadesi: Terörle mücadele harekatı sandım" haberi, 02 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meclis'i bombalayan pilotun ifadesi: Terörle mücadele harekatı sandım haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis'i bombalayan pilotun ifadesi: Terörle mücadele harekatı sandım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  2. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  3. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  4. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  5. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  6. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  7. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  8. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  9. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  10. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  11. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  12. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  13. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  14. 13:04 Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!
  15. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  16. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  17. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  18. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  19. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  20. 12:41 "En büyük" yıldız kaynaklı kara delik bulundu
Gündem Haberleri