Meclisin önünde kendini yakan işçi: 'Oyumu Tayyip'e verdim'

Meclisin önünde kendini yakan işçi: 'Oyumu Tayyip'e verdim'

Meclisin önünde kendini yakan işçi: 'Oyumu T... Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde kendisini ateşe vererek yakan Sıtkı Aydın isimli inşaat işçisinin geçirdiği iş kazası sonucu 5 yıldır işsiz olduğu ve geçim sıkıntısı nedeniyle ruhsal bunalıma girdiği...

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde kendisini ateşe vererek yakan Sıtkı Aydın isimli inşaat işçisinin geçirdiği iş kazası sonucu 5 yıldır işsiz olduğu ve geçim sıkıntısı nedeniyle ruhsal bunalıma girdiği ortaya çıktı. Aydın asıl amacının kendisini yakmak olmadığını, sesini duyurmak için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini de anlattı.

İleri Haber'den Tuğba Özer'e konuşan işçi Sıtkı Aydın, amacının kendisini yakmak olmadığını, darbeye karşı sokağa çıktığını ve daha önce Erdoğan'a oy verdiğini söyleyen işçi, daha önce kimsenin sesini duymadığını ve kendisini dinlemediğini anlattı.

'3'ÜNCÜ KATTAN YERE ÇAKILDIM'

“Ben Samsun Çarşamba doğumluyum. Vatani görevimi dört dörtlük yaptım. Vatandaşlık görevimi de dört dörtlük yaptım. 2013 yılında Sinpaş Altınoran’da iş kazası geçirdim. 3. Kattan sırtüstü yere çakıldım. Zaten yaşamam bir mucize. 7 kaburgam kırıdı, beynimde travma oluştu. Dava açıldı, şahitlerim dinlendi. 2013 yılından bu yana ancak mahkeme atıyorlar. İki hakimden birisi FETÖ’cü çıkmış. Diğeri tatile çıkmış. Ancak mahkeme erteliyorlar.

'BORÇLARDAN DOLAYI BUNALIMA GİRDİM'

'Adaletin tecelli etmesi için iki kere kredi çektim, avukata para verdim. Bir kısmını ödeyebildim geriye kalanını ödeyemedim. Psikolojik bunalıma girdim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne 3 defa dilekçe yazdım. Kendileri bizzat verdi. Faks numarasını. 4 ay oldu dilekçelere yanıt gelmedi. Kadir Topbaş’ı da Gebze’de gördüm. Derdimi anlattım. Yardımcı olacağız deyip telefon numaramı aldılar. O da lafta kaldı."

'AMACIM KENDİMİ YAKMAK DEĞİLDİ'

" Yasal olarak kendimce uğraştım. Bir şey yapamadım. Borçlardan dolayı ruhsal bunalıma girdim. Meclis önünde sesimi duyurmaya çalıştım. Benzini aldım, kendimi yakmak değildi amacım. Öyle bir girişimde bulundum. Etrafımı kuşattılar, uzak durun benden dedim. İçeriden milletvekili mi çağırıyorsunuz, Tayyip Erdoğan’ı mı çağırıyorsunuz. Buraya ben sesimi duyurmaya geldim."

'HAYATIMDAN BIKTIM DEDİM'

“2013 yılında iş kazası geçirdim. Hayatımdan bıktım. Ruhsal bunalımdayım’ dedim. Onlar beni sağdan-soldan almaya çalışınca çakmağı tetiklemişim. Eğer müdahale etmeseler, sakin ol deseler tetiklemeyecektim çakmağı."

'OYUMU TAYYİP'E ATTIM'

"Ben oyumu daha önce Tayyip’e attım. Tecavüz suçlusu olsa, adam vursa öbür kapıdan çıkıyor. Ben alnımın teriyle çalışmışım, 3. Kattan yere çakılmışım. Müzice eseri hayattayım. 5 sene oldu benim evraklarım görüldü, şahitlerim dinlenildi ama hala sonuçlanmadı."

'KÖPEK ÖLÜSÜ GİBİ KAPIYA ATTILAR'

6 ay kendi işimi yapamadım. 3 ay sadece dört duvarı gördüm. Sinpaş köpek ölüsü gibi kapıya bırakıp çekip gitti. Bir ay sonra muhasebecim arayarak size para yatırdık dedi. Bankaya gittim 300 TL yatırmışlar. Ben de dava açtım.''

'BİR MİLLETVEKİLİ GELSİN İSTEDİM'

İnşaat işçisi Sıtkı Aydın, İnşaatiş.org'a verdiği röportajda ise tek amacım, bir milletvekili gelsin, sorunlarımızı dinlesin istedim" dedi.

"TBMM önüne sadece sesimi duyurmak için gittim. Giderken kendimi yakmak gibi bir niyetim yoktu. İstiyordum ki sadece bir milletvekili gelsin, inşaat işçisinin sorununu dinlesin, yaşadıklarımızı bir bilsin. Bir milletvekili gelseydi hiç bir şey olmayacaktı. Sırtımı duvara dayadım, elimde benzin bidonuyla bekledim. Ben bir milletvekilini beklerken, apar topar polisler üzerime geldiler. Hiçbir şey yapmayacaktım aslında. Polisleri öyle görünce, ben de dayanamadım. Üzerime benzini döküp çakmağı çaktım, kendimi ateşe verdim. Sadece bir milletvekili ile görüşmek için illa ölmek mi gerekiyor?"

"Meclisin önünde kendini yakan işçi: 'Oyumu Tayyip'e verdim'" haberi, 13 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meclisin önünde kendini yakan işçi: 'Oyumu Tayyip'e verdim' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclisin önünde kendini yakan işçi: 'Oyumu Tayyip'e verdim' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  2. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  3. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  4. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  5. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
  6. 16:14 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'ya Geldi!
  7. 16:11 Galatasaray'ın Süper Lig Zaferi Sonrası Zaniolo'nun İtalya Yolculuğu Başlıyor
  8. 16:11 İşte markalara göre otomobillerin bakım ve onarım maliyetleri!
  9. 16:10 Ebrar Karakurt'a Beşiktaş'tan Jest geldi! Büyük jest!
  10. 16:08 Cem Yılmaz'a doğum gününde 'yıldız' hediyesi geldi
  11. 16:08 Patiswiss'in Yeni CEO'su Belirlendi
  12. 16:05 Araştırma gerçeği ortaya koydu: Türklerin yüzde 35'i yurt dışında çalışmak istiyor
  13. 16:02 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konyaspor Maçında Galibiyet Hedefimiz Var!
  14. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  15. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  16. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  17. 15:45 Galatasaray, Adana Demirspor maçı için idmana girdi!
  18. 15:45 Döner, Avrupa'da Geleneksel Ürün Olarak Tescil Edildi: Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı
  19. 15:43 25 Kuruş yüzünden iade başvuruları kabul edilmedi: Gençlere ucuz telefon vaadi sözde kaldı
  20. 15:41 Penaltı Maratonu! Süper Lig'de En Fazla Penaltı Kazanan ve Gole Çeviren Takımlar
Gündem Haberleri