Meclis’te 2 metre suç örgütü listesi

Meclis’te 2 metre suç örgütü listesi

Meclis’te 2 metre suç örgütü listesi TBMM’de, “Kara Para Aklamanın Nedenlerinin Araştırılması” üzerine söz alan CHP Milletvekili Cevdet Akay, “Bu isimler ülkemizde cirit atıyor” dedi.

HEDEP’in, “Kara para aklamanın yaygınlaşmasının nedenlerinin araştırılması” amacıyla verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında kürsüde 2 metrelik örgüt listesi açıldı.  AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedilen araştırma önergesinin görüşmelerinde CHP Milletvekili Cevdet Akay tarafından açılan listede, Türkiye'de cirit atan suç örgütlerinin isimleri sıralandı.

TÜRKİYE GRİ LİSTEYE ALINDI 

Türkiye Kasım 2021’de, “Kara para ve terörizmin finansmanıyla mücadele konusunda yeterince mücadele edilmediği” gerekçesiyle Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alındı. Muhalefet, Türkiye’nin cari açık finansmanı için kara parayla mücadele ve terörizmin finansmanı konusunda önlemlerin gevşetildiği gerekçesiyle iktidarı eleştirdi. Türkiye, mücadele ve önlemlerin yetersizliği nedeniyle uyuşturucu baronları ile uluslararası çete liderleri için adeta, “Cennet ülke” konumuna geldi.

SUÇ ÖRGÜTLERİ LİSTESİ KÜRSÜDE

Kara para aklamanın yaygınlaşmasının nedenlerinin araştırılması amacıyla verilen, ancak AKP ve MHP oyları ile reddedilen araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında CHP Grubu adına kürsüye çıkan CHP Milletvekili Cevdet Akay, elindeki 2 metrelik listeyi açarak, şunları söyledi:

“Kara para ve terörizmin finansmanıyla mücadele niçin bu kadar önemli? Toplam 1 trilyon 257 milyarlık faiz giderimiz var. Bu, bizim genel bütçe büyüklüğümüzün yüzde 10'una, vergi gelirlerimizin de yaklaşık yüzde 14'üne tekabül ediyor. Biz cari açığın finansmanı ile mücadele edeceksek bu faiz giderlerini aşağı çekmemiz lazım, bunun için de gri listeden çıkmamız lazım, gri listeden çıkmak için de bu mücadeleyi yapmamız lazım.”

Organize suç örgütü Komançero'nun lideri Hakan Ayık’ın yıllarca Türkiye’de kaçak şekilde elini kolunu sallayarak gezdiğini anımsatan CHP’li Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

HAKAN AYIK’A GÖZ MÜ YUMULDU?

“Uluslararası suç örgütlerinin uzun bir süredir arandığı belli, Komançero lideri gibi... ABD California Mahkemesi’nin bir kararı var, Hakan Ayık'ın ve diğer bazı Türk çete liderlerinin ülkemizden bu operasyonları yönettiğine dair. Yaklaşık üç yıl önce verilen bir karar bu. 2021 yılında verilmiş ama Avustralya tarafından da kırmızı bültenle aranan bir kişi bu. Niçin şimdiye kadar yakalanmadı? Yakalansaydı ne olurdu?”

"Meclis’te 2 metre suç örgütü listesi" haberi, 25 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meclis’te 2 metre suç örgütü listesi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis’te 2 metre suç örgütü listesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  2. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  3. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  4. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  5. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  6. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  7. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  8. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  9. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  10. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  11. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  12. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  13. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  14. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  15. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  16. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  17. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  18. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  19. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  20. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
Politika Haberleri