Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç: Sabrımızın bir sınırı var

Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç: Sabrımızın bir sınırı var

Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç: S... Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, ''kasayı boşalttılar'' iddiasına "Sabrımızın bir sınırı var" diyerek yanıt verdi.

İlhan Selçuk döneminde Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği yapan, 7 Eylül Cuma gününe kadar Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak gazetenin “imtiyaz sahibi” konumunda bulunan Orhan Erinç, "kasayı boşalttılar" iddiasına "Kasanın boşaltıldığı iftirasından sonra arkadaşlarım ve kendi adıma bu sessizliği bozmak zorunlu hale gelmiştir" sözleriyle yanıt verdi.

Orhan Erinç, "Cumhuriyet gazetesinin yeni yönetimini anlıyoruz. 12 Cumhuriyet mensubunun 1,5 yıla varan tutukluluklarındaki ve 8 yıla varan hapis cezalarındaki sorumluluklarını, katkılarını unutturmaları gerekiyor. Bunun için hedef saptırmaları, gündem değiştirmeleri lazım" diyen Erinç, "Kimse Cumhuriyet gazetesinin eski yönetimine ve ayrılan emekçilerine bir kuruş haksız menfaat, tek bir ahlak ve etik dışı eylem isnat edemez" ifadesini kullandı.

Orhan Erinç bu iddialara Twitter'dan yanıt verdi. Erinç, "Kasanın boşaltıldığı iftirasından sonra arkadaşlarım ve kendi adıma bu sessizliği bozmak zorunlu hale gelmiştir" diyerek şunları kaydetti:

Cumhuriyet’ten ayrıldıktan sonra arkamızdan söylenenler konusunda Cumhuriyet’i ve gazetedeki arkadaşlarımızı gözeterek sessiz kalmaya karar vermiştik. Ancak kasanın boşaltıldığı iftirasından sonra arkadaşlarım ve kendi adıma bu sessizliği bozmak zorunlu hale gelmiştir.

'SUSUYORUZ AMA SABRIMIZIN BİR SINIRI VAR'

Cumhuriyet gazetesinin yeni yönetimini anlıyoruz. 12 Cumhuriyet mensubunun 1,5 yıla varan tutukluluklarındaki ve 8 yıla varan hapis cezalarındaki sorumluluklarını, katkılarını unutturmaları gerekiyor. Bunun için hedef saptırmaları, gündem değiştirmeleri lazım.

Susuyoruz ama sabrımızın bir sınırı var: Kimse Cumhuriyet gazetesinin eski yönetimine ve ayrılan emekçilerine bir kuruş haksız menfaat, tek bir ahlak ve etik dışı eylem isnat edemez. “Cumhuriyet’in kasasını boşalttılar” yalanına ilişkin gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunarız.

Cumhuriyet, son 5 yılda ayrılan çalışanlarına 7 milyon lira tazminat ödedi. İşyeri uygulaması, istifalar dahil işten ayrılanlarla anlaşarak, çoğunlukla bir ikale sözleşmesi yaparak tazminatların ödenmesi şeklinde oldu. Ayrılanlara alacakları eksiksiz olarak, zamanında ödendi.

Gazetemizde çalışanlara alacaklarının ödenmemesi talimatını veren tek yönetici yeniden yönetime gelen Alev Coşkun olmuştur. 2000’lerin başında, gazetenin ödemelerinin geciktirilmesi için bu yönteme başvurmuştur. Cumhuriyet tarihinde bu uygulamanın eşi yoktur.

Vakfın başına Alev Coşkun’un gelmesi durumunda çalışanların haklarının ödenmeyeceğini beklemek olağandır. Kaldı ki özellikle A. Coşkun ve birlikte hareket ettiği kişilerin ihbarlarıyla cezaevinde yatan arkadaşlarımız için onlarla aynı masaya oturmak, görüşmek zül sayılmalıdır.

Bu nedenlerle hiçbir biçimde yeni yönetimle çalışmak istemediğini beyan eden, fiilen yönetim kademelerinde görev yapmış sekiz (8) arkadaşımızla karşılıklı anlaşarak sözleşmeleri sona erdirildi. İyi ki öyle yapmışız!

'SÖZLEŞMELER FESHETMEDİ'

Yeni yönetim ilk iş GYY Murat Sabuncu’nun görevine son verdikten sonra, aynı gün Yazıişleri Müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren’i, pazar da Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü azletti. Lakin yeni görevlerini bildirmedi ve alacaklarını ödememek için sözleşmelerini feshetmedi!

Sözleşmeler tek taraflı ağırlaştırılamaz. Sorarsınız, çalışan kabul etmezse devam edersiniz ya da sözleşmesini feshedersiniz. Yeni yönetimin talimatıyla bir günlük GYY’nin ilk icraatı iki Yazıişleri M. ile Ankara T.'sini azledip onları gazetede “boşlukta” bırakmak oldu.

Cumhuriyet’in yeni yönetiminin her fırsatta dile getirdiği “kimsenin sözleşmesine son verilmediği” iddiasının aslı bu “boşlukta” bırakma halinde saklıdır. Yapılan sözleşmelere ilişkin yalanların doğrusu ise şudur:

8 arkadaşımızla ikale sözleşmesi yapılmıştır. Sözleşme yapılanlar ve kıdemleri şöyledir: Murat Sabuncu (4 yıl 1 ay), Bülent Özdoğan(18 y.), Faruk Eren (1,5 y.), Güray Öz (23 y.), Musa Kart (25 y.), Önder Çelik (35 y.), Bülent Utku (25 y.) ve Ayşe Yıldırım Başlangıç(25 y.).

Bu arkadaşlarımız dışında başka biriyle sözleşme yapıldığı iddiası kulağınıza fısıldanıyorsa yalandır; sorun göstersinler.

"Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç: Sabrımızın bir sınırı var" haberi, 18 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç: Sabrımızın bir sınırı var haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç: Sabrımızın bir sınırı var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  2. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  3. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  4. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  5. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  6. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  7. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  8. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  9. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  10. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  11. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  12. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  13. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  14. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  15. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  16. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  17. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  18. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  19. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  20. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
Otomotiv Haberleri