Mehmet Ali Ağca, Sedat Peker için "Botokslu mafya lideri" demişti.

Mehmet Ali Ağca, Sedat Peker için "Botokslu ... Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca, suç örgütü lideri Sedat Peker için iki yıl önce "Botokslu mafya lideri" demişti. Peki Sedat Peker buna yanıt verecek mi?

ABC Gazetesi ÖZEL / Serkut BOZKURT

Suç örgüü lideri Sedat Peker 5. videıosunu yayınladı. Sedat Peker, videolarında, özellikle Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, AK Parti Milletvekili olan Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar şimdiki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında iddialarda bulunuyor. Hakkındaki hemen her iddiaya eleştiriye yanıt veren Sedat Peker, Abdi İpekçi'nin katili, Papa'ya suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'nın kendisi hakkında kullandığı  "Botokslu mafya lideri" ifadesine yanıt verecek mi? Sosyal medyada yer alan bazı görüşlere göre, Sedat Peker, Mehmet Ali Ağca'dan çekiniyor. Sedat Pekar yantıları ise Sedat Peker'in kimseden korkmadığını söylüyor.

2 yıl önce stüdyoda güneşin olmadığı yerde siyah gözlük ile yayına çıkan Mehmet Ali Ağca. Sedat Peker için ne söylemişti? Ahmet Hakan ve Tuğçe Kazaz'ı nasıl tarif etmişti,?

İşte Mehmet Ali Ağca'nın 5 Ocak 2020'de Fatin Dağıstanlı ile Akit TV'de yaptığı röportaj:
 

2000 yıllık cinayet örgütü Vatikan'a kurşun attım. Hıristiyanlığı kirleten Mesih İsa'nın adını kirleten Vatikan'a kurşun attığım kafir Nazım Hikmet'i övenlere karşı savaştık.
İhanete İmam Hatip'ten çıkıyor. Bu Siyonist canavar'ın amiral gemisi Hürriyet'in başında bir İmam Hatipli (Ahmet Hakan Coşkun'dan bahsediyor) var.

Fatin Dağıstanlı: Her İmam Hatipli Ahmet Hakan gibi olacak diye bir şey yok.
Mehmet Ali Ağca: Hayır öyle demek istemedim.

Mehmet Ali Ağca: Siz burada Tuğçe Kazaz gibi kanaat önderleri tarafından yönetildiğiniz için beni anlamıyorsunuz.
Türkiye nedir Aktrollerin şeylerine bak Tuğçe Kazaz size yol gösteriyor.

Yani İslam dünyasında beyni kap yıkanmış Ülkücülerin de beyni yıkanmış. Hani buna ne diyelim? Zulu ulkücü Zulu Müslüman. Zulu nedir biliyor musunuz? Güney Afrika'da işbirlikçi ile bunu kendi ırkına ihanet eden Zulu Aşireti vardır. Bunu onun için Zulu ülkücü diyorum. Sulu İslamcı diyorum.
Amerika ile böyle işbirliği yapıyorsunuz? İsrail'e yani Siyonizmin kölesi Adnan Oktar'ın etrafında pavyon işletmecisinin etrafında binlerce insan var.

Mehmet Ali Ağca'dan Sedat Peker'e: Botokslu mafya müsvettesi

Yanmaz terlik satan yanmaz kefen satan şizofrenlerin etrafında binlerce insan var. Etrafımda 3 tane kedi yok ya sen ne diyorsun? Arkadaş 3 tane kedi yok. Ama bir hırsızlık çetesi kurmak istesem 1 milyon kişi bulursun kime yol açtılar? Botokslu mafya müsvettesine yol açtılar.

Bunu bilen biliyor. Botokslu mafya müsvettesine youl açan bu şeytani sistem. Allah'ın askeri burada tek başına.

Fatin Dağıstanlı: Maltepe askeri cezaevinden kaçarken de 3 tane kediniz yoktu.

Mehmet Ali Ağca: Biz de aptal mıyız? Bunu bir Ankarad'aki malum şansı iyi bilsin. İktidardan düştüğün an seni Apo'nun yanına gönderecekler ve idam edecekler. 7 sülaleni İmralı'ya Apo'nun yanına gönderecekler. Öyle sağına Demet Akalın soluna Hande Yener'i oturtmakla olmaz.
Bak ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Katar'a kaçarsın Malezya bilmiyorum. ama bu sistemi iyi koruyacaksın. 3 5 tane yandaş müteahhiti zengin etmek için 3 5 çakalın lüks hayat yaşaması için değil Allah için savaşacaksın.

mehmet-ali-agca-alaattin-cakici.jpg

Mehmet Ali Ağca - Alaatin Çakıcı ilişkisi

Papa'ya suikast girişiminde bulunan Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca, Alaattin Çakıcı hapisteyken 2020 Haziran ayında ziyaret etmişti.

Mehmet Ali Ağca kimdir?

Türkiye, Mehmet Ali Ağca adını ilk kez 1979 yılında hafızalardan silinmeyecek bir cinayetle duydu.

Ağca, 1 Şubat 1979'da Milliyet gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi'ye düzenlenen suikastın tetikçisi olarak olaydan 5 ay sonra gelen bir telefon ihbarı sonucu yakalandı.

Peki, sonrasında neler yaşandı? İşte, olayların detayları...

Mehmet Ali Ağca nerede, öldü mü? Suikastın üzerinden 39 yıl geçti: Mehmet Ali Ağca kimdir, nerede, yaşıyor mu?
Polisin soruşturmayı sonuçlandırması için ek gözaltı süresine ihtiyacı vardı.

Ancak, Sıkıyönetim Komutanlığı gereken ek gözaltı süresini vermedi. Ağca, Maltepe Askeri Cezaevi'ne kondu.

ÇATLI CEZAEVİNDEN KAÇIRDI
Cezaevinde fazla kalmadı Ağca... 23 Kasım 1979'da Maltepe Askeri Cezaevi'nden adı daha sonra Susurluk kazasıyla gündeme gelecek olan Abdullah Çatlı'nın da aralarında bulunduğu kişilerce kaçırıldı.

Mehmet Ali Ağca, gıyabında ölüm cezasına çarptırıldı.

PAPA'YA SUİKAST GİRİŞİMİ
Yurtdışına kaçan Ağca'nın adının ikinci kez hem de dünya çapında duyulması, 13 Mayıs 1981'de oldu.

Papa 2'nci John Paul'a suikast düzenleyen Ağca, olay yerinde yakalandı. Papa soruşturma süresince tam 128 kez ifade verdi.

22 Mart 1986'da Papa'ya suikastten ömür boyu hapse mahkum edildi.

TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ
Mehmet Ali Ağca ile cezaevinde görüşen Papa, onu affettiğini açıkladı.

Dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi, Ağca'nın affını imzalayınca 13 Haziran 2000'de Türkiye'ye iade edildi.

'SADECE BİR AKTÖRÜM'
Ağca'nın Türkiye'ye döndükten sonra hakim karşısına çıkması ise, bir kuyumcu ve bir gazoz fabrikası deposunun soyulmasıyla ilgili oldu.

Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Ağca'nın ilk sözü "Ben, Abdi İpekçi'nin katili değilim. Ben sadece bir aktördüm" oldu.

'AFRİKA'DA MAYMUN OLURUM'
Yargılama boyunca Vatikan'a tehdit savuran Ağca, hesap soracağını ileri sürdü. Ağca, "Katolik olmam için Vatikan bana 50 milyon dolar, özgürlük ve kardinallik önerdi.

Ağca, "Vatikan'da kral olmaktansa, Afrika'da maymun olmayı tercih ederim" dedi.

10 YIL HAPİS
 

Kadıköy'de iki ayrı gasp suçundan toplam 36 yıl hapse mahkum olan Ağca'nın cezası aflar nedeniyle 7 yıl 2 ay hapse çevrildi.

Ağca'nın İpekçi cinayetinden aldığı idam cezası ise 1991 yılında çıkartılan İnfaz Yasası gereği 10 yıl hapse çevrildi.

YANLIŞLIKLA SERBEST BIRAKILMIŞTI
 

Mehmet Ali Ağca, 12 Ocak 2006 tarihinde avukatının yaptığı başvuru üzerine serbest bırakıldı.

Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine ise Yargıtay tahliye kararını oybirliğiyle bozdu ve Mehmet Ali Ağca 20 Ocak 2006 tarihinde tekrar tutuklandı.

Sadece 8 gün serbest kalan Ağca'nın, Kartal'da bir arkadaşının evinde kaldığı ortaya çıktı.

ABDİ İPEKÇİ KİMDİR ?

İlköğrenimini gördükten sonra Galatasaray Lisesini bitirdi. Sonra bir müddet Hukuk Fakültesine devam etti. Yeni Sabah, Yeni İstanbulve İstanbul Ekspres Gazetesi gibi çeşitli gazetelerde spor muhabiri, sayfa sekreteri ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Ali Naci Karacan'ın çıkardığı Milliyet Gazetesinin yazı işleri müdürü (1954), bir süre sonra da genel yayın müdürü oldu.

1961 senesinden öldürüldüğü 1 Şubat 1979 tarihine kadar aynı gazetenin başyazarlığını da yürüten Abdi İpekçi, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Basın Enstitüsü Başkanlığı, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Basın Enstitüsünün ikinci başkanlığı, Basın Şeref Divanı genel sekreterliği gibi vazifelerde bulundu. Yazılarında Atatürkçülüğü, barışı, düşünce özgürlüğünü, ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü savundu.

1970'li yıllardaki anarşi ve terörün önlenmesi için iktidarla muhalefet liderleri arasında da yapıcı bir diyalog kurulmasından yana olan, devlet yönetiminde partizanlığın ve duygusallığın yerini akılcı, çağdaş, ılımlı bir uygulamanın almasını isteyen İpekçi, 1 Şubat 1979 gecesi İstanbul Maçka'daki evinin yakınlarında arabasında iken Mehmet Ali Ağca tarafından öldürüldü. Mehmet Ali Ağca'nın verdiği ifade de Abdi İpekçi'ye 5 - 6 el ateş ettiğini söylemiştir. Fakat olay yerinde 9 mermi ele geçirilmiştir. Bu da bir ikinci kişinin olduğunu göstermiştir. O da Oral Çelik'tir. Oral Çelik ve Mehmet Şener suikastı beraber planlamış Mehmet Ali Ağca da tetikçi olarak sonradan aralarına katılmıştır.

"Mehmet Ali Ağca, Sedat Peker için "Botokslu mafya lideri" demişti." haberi, 16 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mehmet Ali Ağca, Sedat Peker için "Botokslu mafya lideri" demişti. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Ali Ağca, Sedat Peker için "Botokslu mafya lideri" demişti. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Haberleri