Mehmet Aslantuğ’dan Ahmet Kaya’ya linç gecesi hakkında: 'Linçe katılanların birçoğuyla...'

Mehmet Aslantuğ’dan Ahmet Kaya’ya linç geces... Oyuncu Mehmet Aslantuğ, "Ahmet’le bu ülkeyi, bu ülkenin hikayesini, dününü, bugününü, sıkıntılarını, mutluluklarını haftalarca sabahlara kadar konuşabilirsiniz. Orada bu linçe katılanların birçoğuyla buna iki saat bile...

Oyuncu Mehmet Aslantuğ, "Ahmet’le bu ülkeyi, bu ülkenin hikayesini, dününü, bugününü, sıkıntılarını, mutluluklarını haftalarca sabahlara kadar konuşabilirsiniz. Orada bu linçe katılanların birçoğuyla buna iki saat bile dayanamazsınız, yapamazsınız. Çelişkiye dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Mehmet Aslantuğ, şarkıcı Ahmet Kaya’ya yönelik 20 yıl önce Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni’nde gerçekleşen linç girişiminde aldığı tutum ve orada yaşananlarla ilgili görüşlerini CNN Türk’ten Buket Aydın’a anlattı.

Ahmet Kaya’yla ‘yakın bir dostlukları’ olmadığını, yaşananlardan önce sadece iki kez görüştüklerini belirten Aslantuğ, “Bu tür beyanlardan rahatsız olup kahramanlık türküleri söyleyen arkadaşların yaptıkları işlerde ne tür zararlar verdiklerine, nasıl yozlaştırdıklarına, ne yaptıklarına bir dönüp bakması gerek” dedi ve şöyle ekledi:

“Ahmet’le bu ülkeyi, bu ülkenin hikayesini, dününü, bugününü, sıkıntılarını, mutluluklarını haftalarca sabahlara kadar konuşabilirsiniz. Orada bu linçe katılanların birçoğuyla buna iki saat bile dayanamazsınız, yapamazsınız.”

“Ahmet Kaya’nın linç yediği o geceyi nasıl hatırlıyorsunuz ve sonrasında Ahmet Kaya’yla görüştünüz mü” sorusuna, Aslantuğ şu cevabı verdi:

“Sonrasında zaten Fransa’ya gitmişti, görüşmedik. Ahmet’le ondan önceki buluşmamızda da çok yakın bir dostluğumuz yoktu; iki kez bir arada olduk. O zaman da öyle düşünürdüm, şimdi de öyle düşünüyorum. Bu tür beyanlardan rahatsız olup kahramanlık türküleri söyleyen arkadaşlar ve memleketin menfaatlerini, geleceğini, birliğini, dirliğini savunan arkadaşlar -ki bu hepimizin ortak kaygısı ayrıca, kimsenin kişisel tasarrufu değildir- yaptıkları işlerde ne tür zararlar verdiklerine, nasıl yozlaştırdıklarına, ne yaptıklarına bir dönüp bakması gerek.

“O zamanki fikrim de öyleydi, bugün de öyle. Ahmet’le bu ülkeyi, bu ülkenin hikayesini, dününü, bugününü, sıkıntılarını, mutluluklarını haftalarca sabahlara kadar konuşabilirsiniz. Orada bu linçe katılanların birçoğuyla buna iki saat bile dayanamazsınız, yapamazsınız. Çelişkiye dikkat çekmek istiyorum. Bu benim meziyetim değil. Bu toplumun ne yazık ki süzgecindeki sıkıntı. Daha sonra bu tabii temize çekildi ama… Soruya net cevap şudur: Bu refleksi belirleyen şey sadece bir haksızlık değil, bir muhakeme ve mukayesenin de refleksidir o birçok sebeple.”

"Mehmet Aslantuğ’dan Ahmet Kaya’ya linç gecesi hakkında: 'Linçe katılanların birçoğuyla...'" haberi, 13 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mehmet Aslantuğ’dan Ahmet Kaya’ya linç gecesi hakkında: 'Linçe katılanların birçoğuyla...' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Aslantuğ’dan Ahmet Kaya’ya linç gecesi hakkında: 'Linçe katılanların birçoğuyla...' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  2. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  3. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  4. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  5. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  6. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  7. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  8. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  9. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  10. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  11. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  12. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  13. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  14. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  15. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  16. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  17. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  18. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  19. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  20. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
Haberleri