Mehmet Metiner: Lütfen Kürtçe öğretmenlerinin sayısını çoğaltalım

Mehmet Metiner: Lütfen Kürtçe öğretmenlerinin sayısını çoğaltalım

Mehmet Metiner: Lütfen Kürtçe öğretmenlerini... Metiner, Kayseri’de bir otobüste Çerkesçe ve Kürtçe konuşan kişilere tepki gösterilmesini değerlendirdiği bugünkü yazısında Milli Eğitimin Bakanı Mahmut Özer’e “Lütfen Kürtçe öğretmenlerinin sayısını çoğaltalım” ricasında bulundu.

“Son zamanlarda empoze edilen ırkçı nefret söylemi demek ki bilinçaltında saklı duygu ve düşüncelerini bu tarz tehlikeli biçimde dışa vurma cesareti kazandırmış kendine” diyen Metiner, şöyle devam etti:

"Oysa bilmiyor ki bu söylemin sonuçları toplumsal barışımızı tehdit eden en büyük tehlikelidir. Devletimizin bekasına yönelik en yıkıcı bir söylemin taşıyıcı figüranı olduğunu bilse eminim ki böyle bir davranışı sergilediği için kendini sorgular.

‘Türk nedir, Türk milleti ne anlama gelir?’ gibi konuları bilmeden Türk’ü sadece etnik bir unsura dönüştürüp Türk milletini de yalnızca etnik anlamda Türk olanların oluşturduğu bir birim olarak anlayan bu kafa yapısının en başta Türk ve Türk milletiyle sembolize edilen değerler sistematiğimizin içini boşalttığını bilmek gerekiyor.

Elbette, etnik anlamda Türk vardır. Bu anlamda bu ülkede yaşayan herkes Türk değildir. Ama bu ülke Türk’le beraber Kürt, Çerkes, Arap vb tüm unsurların ülkesidir. Bu ülke etnik imtiyaza dayalı bir ırkçı ülke değil, dili ve ırkı farklı olan herkesi İslamiyet’le anlamlandırılmış bir değerler sistematiği içinde “Türk milleti” şemsiyesi altında birleştirmiş anlamlı bir zihniyetin egemen olduğu bir ülkedir.

Çok şükür Türk’ü ve Türk milletini yalnızca etnikçi temele indirgeyen ve bu cümleden olarak başka etnik aidiyetlerin inkarına yaslanan ırkçı ve inkarcı zihniyetler tarihe uğurlandı.

O yüzden Türkçe ne kadar bizim ise Kürtçe vd diller de bizimdir. Hiç kimse etnik aidiyetinden dolayı ne değerlidir ne de değersizdir. Hiç kimsenin bir diğerine imtiyazı yoktur.

Bu ülkeyi sadece etnik anlamda Türklerin ülkesi olarak görenler, dahası bu ırkçı anlayış üzerinden diğerlerini itaate mecbur uyruklar görenler bilsinler ki İslamiyet’le anlam derinliğine ve bütünlüğüne kavuşmuş Türkler ve Kürtler tek ses tek yürek olur kardeşliklerine ve birliklerine yönelik bu ırkçı fitneye karşı çıkarlar. Türkiye’nin asıl gücü de buradan geliyor, biline!”

Metiner, yazısını sonunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e “Lütfen Kürtçe öğretmenlerinin sayısını çoğaltalım” ricasında bulundu.

Metiner, “Kürtler üzerinden istismar siyaseti güdenlerin oyununu boşa çıkartmak için değil bu ülkenin birliğine ve herkesi kendimizden bilen kardeşlik anlayışımızı göstermek adına bu anlamlı adımı atalım” diye ifade etti.

"Mehmet Metiner: Lütfen Kürtçe öğretmenlerinin sayısını çoğaltalım" haberi, 19 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Mehmet Metiner: Lütfen Kürtçe öğretmenlerinin sayısını çoğaltalım haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Metiner: Lütfen Kürtçe öğretmenlerinin sayısını çoğaltalım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Eğitim Haberleri