Mehmet Ocaktan yazdı: Dünya bize hayran ama bizim haberimiz yok...

Mehmet Ocaktan yazdı: Dünya bize hayran ama bizim haberimiz yok...

Mehmet Ocaktan yazdı: Dünya bize hayran ama ... ''Türkiye’nin içinde bulunduğu bu tablodan gerçekten mutlu olabilir miyiz?''

Dünya bize hayran ama bizim haberimiz yok...
 
Türkiye’nin gerek ekonomide, gerekse dış politikada daha doğrusu bütün alanlarda başarılı olması bu ülkede yaşayan herkesi mutlu edecektir, aksini düşünmek asla mümkün değildir.

İsterseniz şöyle bir tahayyülde bulunalım; ekonomide refah standartları artmış, enflasyon düşüyor, normalin dışında hiçbir şekilde aşırı zamlar yapılmıyor, işsiz insanların sayısı giderek azalıyor, adaletin terazisi doğru tartıyor, yargı bağımsız ve tarafsız bir şekilde tıkır tıkır işliyor, kimse yolsuzluktan şikayetçi değil, devlet yönetiminde şeffaflık hakim, yönetimde liyakatsizlere asla yer yok ve dış politikada dünya bize hayran…

Hal böyleyken tek tek bireyler ve muhalefet partileri bu durumdan çok mutsuzlar… Sizce böylesine akıl ve mantık dışı bir durum olabilir mi?

Elbette olamaz… Şimdi oturup hakkaniyetli bir şekilde şu anda içinde bulunduğumuz hali analiz edelim.

Her ne kadar toplum nezdinde itibarını kaybetmiş olsa da TUİK’in bile geçtiğimiz ay açıkladığı enflasyon rakamı yüzde 73. Ancak yaşayarak biliyoruz ki gerçekte insanların yaşadığı enflasyon asgari yüzde 90’ler civarında.

Ve her gün etiketlere yansıyan zamlar fakir-fukaranın canını yakmaya devam ediyor.

İşsizler ordusunun sayısı her geçen gün artıyor ve ellerinde üniversite diploması olan milyonlarca genç günübirlik yevmiyeli iş bulabilirse ona şükrediyor. Türkiye umudunu kaybeden binlerce genç ise yurt dışına kapağı atmanın çarelerini arıyor.

Yargı bağımsızlığının üzerine siyaset gölgesi düştüğü için adaletin terazisi artık doğru tartmıyor ve hakkının-hukukunun yeterince güvende olmadığını gören insanlar, karanlıkta adalet aramaya devam ediyorlar.

Devletin bütün kurumları adeta liyakatsizler ordusuna dönüştürüldüğü için ufukta ülkenin sorunlarını çözebilecek, topluma yeni imkanlar sunabilecek güçlü bir irade de, umut da gözükmüyor…

İktidara gönül verip destekleyenler dahil toplumun bütün kesimlerinde öylesine güçlü bir ‘yolsuzluk’ algısı var ki bu yüzden kimse yarınına umutla bakamıyor…

Dış politikada ise akşamdan sabaha değişen kararlar yüzünden yarınımıza ilişkin bir öngörüde bulunabilmek neredeyse imkansız hale gelmiş bulunuyor.

Şimdi Türkiye’nin içinde bulunduğu bu tablodan gerçekten mutlu olabilir miyiz?

Belki mutlu olanlar vardır… Muhtemelen ballı ihaleler alan imtiyazlı inşaat şirketlerinin keyfi yerindedir, 4-5 yerden maaş alan bürokratların, iktidarın nimetlerinden fazlasıyla nemalanan ayrıcalıklı kesimlerin semtine henüz enflasyon ve zamlar hiç uğramamıştır. Ama bilelim ki büyük toplum kesimlerinde ekonomik krizin yarattığı acılar ve çaresizlikler yaşanıyor.

Hal böyleyken, yoksulluk ve çaresizlik yaşayan halkın temsilcisi olmak durumunda olan muhalefet partileri doğal olarak iktidarı eleştirecek ve onu çözüme zorlayacaktır.

Şimdi iktidar çevreleri ve onun her yaptığında keramet arayan medya, NATO’nun Madrit zirvesinin faziletlerini anlatmak için müthiş bir algı çalışması yapıyor. Öyle ki kimi kalemler “Sanki bazıları NATO ile Türkiye arasında kriz çıkmasına üzüldüler” şeklinde analizler yaparak başarısızlıktan başarı hikayesi yazmaya çalışıyorlar.

Oysa biliyoruz ki diplomatik müzakereler öncesi ‘kriz’ algısını bizzat iktidarın söylemleri oluşturmuştur.

Hatırlayalım, Finlandiya ve İsveç’in üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadeleri herhangi bir tevile gerek olmayacak kadar açık: “Ben görevde olduğum sürece bunlar NATO’ya giremez.

Boşuna yorulmasınlar.” O günlerde muhalefet dahil herkesin değerlendirmesi “Türkiye NATO’ya gider ve iki ülkenin üyeliğini onaylar” yönündeydi. Nitekim aynen öyle oldu ve Türkiye Madrit’te onay imzasını atıp geri döndü.

Kuşkusuz sonucun böyle olacağını önceden bilmek kehanet filan değil. Eğer Türkiye’nin Rahip Brunson ve Deniz Yücel olayında nasıl davrandığını, 15 Temmuz’un finansörü diye yeri göğü inlettiğimiz BAE emirini sonradan nasıl ‘kardeş’ diye kucakladığımızı, ‘katil’ diye manşetler attığımız Prens Selman’ı devlet protokolünü aşan bir samimiyetle karşıladığımızı doğru analiz edebilirsek, Türkiye’nin şu anda nasıl bir dış politika savrulması yaşadığını eminim daha iyi anlarız.

Böyle bir fotoğrafa rağmen hala “dünya bize hayran” hamasetiyle teselli bulmaya çalışıyorsak, buna söylenecek bir şey yok demektir. Galiba her şey çok güzelmiş ama bizim haberimiz yokmuş…

"Mehmet Ocaktan yazdı: Dünya bize hayran ama bizim haberimiz yok..." haberi, 04 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mehmet Ocaktan yazdı: Dünya bize hayran ama bizim haberimiz yok... haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Ocaktan yazdı: Dünya bize hayran ama bizim haberimiz yok... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Gündem Haberleri