Mehmet Öz ve kardeşleri arasında miras kavgası

Mehmet Öz ve kardeşleri arasında miras kavgası

Mehmet Öz ve kardeşleri arasında miras kavgası Bu yıl siyasete atılan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, bu kez miras savaşları ile gündeme geldi. Mehmet Öz, kardeşini mirasta sahtecilik yapmakla suçladı.

ABD basını, Dr. Öz’ün Türkiye’de adının karıştığı miras savaşı ile ilgili belgeleri yayınladı. Belgelerin ortaya çıkmasının ardından sahte vasiyetname iddiaları da Öz üzerindeki suçlamalar da arttı.

Miras kavgasının bir tarafında İstanbul’da yaşayan ve kardeşini New York Yüksek Mahkemesi’nde dava eden Nazlım Suna Öz var. 2020 yılında görülmeye başlanan davada, Nazlım Suna Öz, abisi Mehmet Öz’ü ayda kendisine ödemesi gereken 15 bin doları vermemekle suçluyor.

Paranın, bir zamanlar zengin bir Türk cerrah ve yatırımcı olan babaları Mustafa Öz’e ait olan Manhattan’daki lüks apartman dairesinden gelen kira geliri olduğu da iddialar arasında.

Sahte miras belgesi

Sözcü gazetesinin haberine göre; aile arasında yaşanan bu çekişmede, Dr. Öz’ün diğer bir kız kardeşi olan Seval Öz de yer alıyor. Seval Öz, doktor abisinin yanında dururken, mahkeme kayıtlarında kardeşi için ‘gerçek hırsız’ ifadelerini kullandığı da ortaya çıktı.

Seval ve Mehmet Öz, kardeşlerinin 2018’in sonlarında İstanbul’da bir hastanede ölmek üzereyken babalarının banka hesaplarını yağmalamaya başladığını iddia etti.

Aile arasında ayrıca sahte miras belgeleri ile ilgili de büyük bir kriz yaşandı. Prof. Dr. Mustafa Öz, 2019 yılının şubat ayında vefat ettiğinde geride mirasçısı olarak eşi Yıldız Suna Öz ile çocukları Prof. Dr. Mehmet Öz, Fatma Seval Öz ve Nazlım Suna Öz kaldı.

22 Ocak 2003'te bir vasiyetname hazırlayan Mustafa Öz, Sarıyer'deki bahçeli evi kızına bırakmıştı ancak 12 Ağustos 2008'de yeni bir vasiyet hazırladı. Tüm mal varlığını ABD'de kendi adına kurulmuş olan Mustafa Öz Vakfı'na bıraktı. Vasiyete göre, vakfın yönetiminde tüm aile fertlerini eşit olarak koruyacak şekilde oğlu Prof. Dr. Mehmet Öz bulunacaktı. Vasiyetname mahkemeye taşındı.

Vasiyetname fotomontaj çıktı

Vasiyetnamenin gerçekliğiyle ilgili şüphe duyan Prof. Dr. Mehmet Öz'ün talebi üzerine bilirkişi heyeti inceleme yaptı. İnceleme sonucu, “vasiyetnamenin fotomontaj suretiyle oluşturulmuş bulunduğu sonucuna varılmıştır” denildi.

Tüm bu yaşananlara rağmen, aile arasındaki vasiyet savaşları halen devam etmekte. Nazlım Öz, babasının imzasını taklit etmesinin yanı sıra, Hollanda, Hindistan ve Cayman Adaları’na milyonlarca dolar gizlemiş olabileceği tartışılıyor.

Dr. Öz’ün avukatı Pazartesi gecesi dosyalanan gazetelerde olayı “Karmaşık ve gerçekleri yoğun bir aile dramı” olarak nitelendirdi. Öz de verdiği yeminli beyanında, “Mevcut kanıtlar, Nazlım Öz’ün hiçbir zaman kira geliri olarak ayda 15 bin dolar almadığını gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

Açıklamada, “Bu aynı zamanda ailemizin Türkiye’de devam eden davasıyla derinden iç içe geçmiş pek çok konudan biri” dedi ve Nazlım’ın babalarından kiralar da dahil olmak üzere milyonlarca dolar çaldığını iddia etti.

Ancak Mehmet Öz’ün kardeşi Nazlım Öz bu iddiaları kabul etmedi.

"Mehmet Öz ve kardeşleri arasında miras kavgası" haberi, 15 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mehmet Öz ve kardeşleri arasında miras kavgası haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Öz ve kardeşleri arasında miras kavgası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri