Mehmet Şimşek enflasyon hakkında konuştu!

Mehmet Şimşek enflasyon hakkında konuştu!

Mehmet Şimşek enflasyon hakkında konuştu! Mehmet Şimşek'ten enflasyonla ilgili yeni açıklama! Durum ne olacak? Konu hakkında ne açıklama yapıldı? İşte konu hakkındaki tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karabük'te "Türkiye Buluşmaları" kapsamında düzenlenen "STK ve İş Dünyası Buluşması" programında konuştu. Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde Türkiye'nin ekonomik büyümesinin temellerini güçlendirmek istediklerini ifade eden Şimşek, bazı kesimlerin büyümenin yavaşladığını iddia ettiğini ancak bunun geçici olduğunu vurguladı. Daha sürdürülebilir bir büyüme için gerekli adımların atıldığını belirtti.

"SORUN ÖNGÖRMÜYORUZ"

Bakan Şimşek, Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon tahmin bandının üst kısmını yüzde 42 olarak açıkladığını hatırlatarak, bu seviyeye yakın bir enflasyon rakamı beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, 2024 yılı için yüzde 17,5 oranında bir enflasyon öngördüklerini ve 2026'da tek haneli rakamlara inileceğini belirtti.

Şimşek, cari açık konusunda da değerlendirmelerde bulundu ve Türkiye'nin cari açığını önümüzdeki üç yıl boyunca yüzde 1-2 bandında tutmayı hedeflediklerini söyledi. Bu düzeyde bir cari açığın sorun yaratmayacağını, dış borcun milli gelire oranını düşürebildiklerini ve rezerv biriktirebildiklerini kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN NET REZERVİ 30 MİLYAR DOLAR CİVARINDA"

Rezerv konusuna da değinen Şimşek, geçen yıl brüt rezervlerin 98,5 milyar dolar olduğunu, bu rakamı 156 milyar dolara çıkardıklarını belirtti. Swap hariç net rezervlerin son 12 ayda 90 milyar dolar artarak 30 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi.

Kur korumalı mevduattan (KKM) çıkışın da önemli hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Şimşek, KKM bakiyesinin eylül başı itibarıyla 144 milyar dolardan 46 milyar dolara düştüğünü ve Türk lirasına olan güvenin arttığını ifade etti.

"KARARLIYIZ"

Şimşek, Türkiye'nin kredi notunu tekrar yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmakta kararlı olduklarını ve bu sürecin daha hızlı ilerleyeceğini belirtti. Enflasyonu düşürme yolunda atılacak adımlarla yatırım ortamının iyileştirileceğini dile getirdi.

Yeşil ve dijital dönüşümün önemine de değinen Şimşek, bu dönüşüm sayesinde Türkiye'nin rekabet gücünün ve büyüme potansiyelinin artacağını söyledi. Ayrıca, sanayi üretiminde yüksek teknoloji ürünlerinin payını artırmak amacıyla devletin destek sağlayacağını ifade etti.

Bakan Şimşek, Karabük'teki programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığını, Belediye ve Valiliği ziyaret etti. Ziyaretlerde kendisine Vali Mustafa Yavuz, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya ve diğer yetkililer eşlik etti.

"Mehmet Şimşek enflasyon hakkında konuştu!" haberi, 29 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Mehmet Şimşek enflasyon hakkında konuştu! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Şimşek enflasyon hakkında konuştu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 30 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Esma Abay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:17 Yavaş’tan ‘cumhurbaşkanı adaylığı’ mesajı: "Aday olacağız ve kesinlikle kazanacağız"
  2. 00:34 Ziya Şahin açıkladı!: Bu fiyattan bal aldıysanız çöpe atın!
  3. 00:31 Acun Ilıcalı'dan açıklama!: 'Türkiye'de garip şeyler oluyor'
  4. 00:01 Antimetabolitler nedir ve ne işe yarar?
  5. 23:57 Mansur Yavaş uyardı!: Bunu yapana yasal işlem başlatılacak!
  6. 23:55 Kemoterapi nedir ve ne işe yarar?
  7. 23:53 Resesyon ne demektir?
  8. 23:51 Mansur Yavaş açıkladı: Okul müdürlerine "Belediyeden hiçbir bir şey istemeyin" diye mesaj atmışlar
  9. 23:43 "Parti kuracak" iddialarına Sedat Peker'in avukatından açıklama: Resmi kurumlar bilgilendirildi!
  10. 23:41 Tarihin Derinliklerinden Gelen Şifa: Sheba Bitkisi 1000 Yıllık Tohumdan Filizlendi!
  11. 23:39 Mehmet Şimşek 'ihbar edin' demişti: TÜVTÜRK şikayetleri resmen uçtu!
  12. 23:37 Haluk Bayraktar'dan İsrail'le iş birliği iddiasına yanıt!
  13. 23:32 Adana'nın vergi rekortmeni Vincenzo Montella
  14. 23:31 Mehmet Şimşek 'ihbar edin' demesi ile TÜVTÜRK şikayetleri resmen uçtu!
  15. 23:30 Başkentte Yürüyen Merdivenlere Zarar Verenler İçin Yasal Süreç Başlatıldı!
  16. 23:25 Fenerbahçe, Antalyaspor Maçındaki Hakem Kararlarını TFF’ye Taşıyor!
  17. 23:23 Husiler'den İsrail hakkında açıklama!: 'Uzun soluklu savaşa gireceğiz'
  18. 23:17 DMM'den '200 sığınmacı Türkiye'ye gönderildi' iddialarına karşı açıklama!
  19. 23:13 Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında açıklama!
  20. 23:13 Millî Eğitim Bakanlığı'nın Hollanda staj projesi iptal edildi, fonlar iade edilmedi
Ekonomi Haberleri