Mehmet Şimşek: Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini duyurdu

Mehmet Şimşek: Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini duyurdu

Mehmet Şimşek: Türk Yatırım Fonu'nun operasy... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda Türk Devletleri arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmek için Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda Türk Devletleri arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmek için Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini duyurdu. Fon, 500 milyon dolar sermaye ile İstanbul'da kurulacak, Macaristan'ın üyelik talebi memnuniyetle karşılandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirilerek güçlendirildiğini belirtti.

Şimşek, Türk Yatırım Fonu'na emek veren herkese teşekkür ederek, "Bugün, Fon'un operasyonel hale getirilmesine ilişkin ilk kararların alınacağı tarihi bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Türk Devletlerinin, 2024 yılı sonu itibarıyla 1,9 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ve 178 milyon nüfusa ulaşarak dünya ekonomisi içinde önemli bir yer edinmesi beklenmektedir. Türk Dünyası 2040 Vizyon Belgesi çerçevesinde, Türk Yatırım Fonu'nu kurmaktaki en büyük gayemiz, Türk Devletleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesini sağlamaktır" dedi.

"Türk Yatırım Fonu'nu 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kuruyoruz. Hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımızın ivmelenmesini sağlayacak olan Fon, birçok alanda projelere teknik destek verecek ve KOBİ'lerin büyümesi ile altyapı, yenilenebilir enerji, tarım ve turizm gibi sektörlerde yatırımların artmasına katkı sağlayacaktır" diye ekledi.

Ayrıca, Fon'un İstanbul'da kurulmasına karar verildiğini belirten Şimşek, "İstanbul'un jeopolitik konumu, güçlü girişimcilik ekosistemi ve nitelikli insan kaynağı Fon'a büyük katkılar sunacaktır. Fon'un uluslararası standartlara uygun bir finans kuruluşu olmasını amaçlıyoruz. Organizasyon yapısı, karar alma mekanizmaları, insan kaynakları, risk yönetimi ve denetleme fonksiyonları ile uluslararası en iyi uygulamalara uygun olarak hareket edecektir" şeklinde konuştu.

Şimşek ayrıca, Macaristan'ın Fon'a üye olma isteğini memnuniyetle karşıladıklarını ve Fon'un uzun vadeli finansal sürdürülebilirliğin temel ilke olduğunu vurguladı. Fon bünyesinde nitelikli ve profesyonel kadroların oluşturulmasının önemine de değindi ve yönetmelikler ile iş planlarının hızlı bir şekilde hazırlanmasını temenni etti. Macaristan'ın üyelik sürecinin tamamlanmasının önemli bir gündem maddesi olduğunu da belirtti.

"Mehmet Şimşek: Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini duyurdu" haberi, 18 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Mehmet Şimşek: Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini duyurdu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Şimşek: Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini duyurdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:17 Toyota Hilux için eylül kampanyasında uygun fiyat ve kredi fırsatları!
  2. 03:11 Müstehcenlik suçlamasıyla tutuklanan 'Jahrein', cezaevinden ilk açıklamasını yaptı
  3. 01:23 Oyuncu Merve Kayaalp intihar etti
  4. 01:19 "Fazla Seks Kadınlarda Ömrü Uzatıyor, Erkeklerde Kısaltıyor: Bilim Şaşırtan Sonuçları Açıkladı!"
  5. 01:18 BM Genel Kurulu'ndan İsrail’e Çekilme Talebi: Tarihi Karar Filistin’den!
  6. 01:10 Pelin Akil’den Ferit-Diyar Eleştirilerine Cevap!
  7. 01:07 Kızıl Goncalar'ın yayın tarihi belli oldu!
  8. 01:00 Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı iddia: "Sinan Oğan hem normalleşti hem de zenginleşti!"
  9. 00:55 MasterChef'te Dokunulmazlık Mücadelesi! Hangi Takım Kazandı, Kimler Eleme Adayı Oldu?
  10. 00:45 Hız ve görsel zeka testi: 3 tek yengeci 15 saniyede bulabilir misin?
  11. 00:44 Yeni Evli Acun Ilıcalı ve Çağla Altunkaya, Oğulcan Engin'in 5. Yıl Kutlamasında! Balayı Bekliyor
  12. 00:43 Zekanı Kanıtla! Gizli İpuçlarını Bulmak İçin Sadece 5 Saniyen Var! 100 Kişiden Biri Geçebildi!
  13. 00:40 Ümit Özdağ: “Erdoğan’dan gelen parlamenter sistem önerisini muhalefet kabul edebilir”
  14. 00:38 Kansere Yol Açan 4 Enfeksiyon Ortaya Çıktı! Mide ve Rahim Ağzı Kanserleri Risk Altında
  15. 00:37 Gözleri dolduran Seat Leon'un fiyatları güncellendi: Eylül ayında bu fiyatlarla satışta!
  16. 00:36 İsrail'in çağrı cihazı operasyonu sonrası Bakan Uraloğlu'ndan Türkiye'deki risk hakkında açıklama!
  17. 00:33 Final Fantasy XVI ve God of War bu hafta PC platformunda oyuncularla buluşuyor
  18. 00:32 Fatih Erbakan: "Ahlaklı belediyecilik dönemi başlamıştır"
  19. 00:29 Angelina Jolie oğlu için seferber oldu: Dünyanın en iyi plastik cerrahlarıyla görüşüyor
  20. 00:28 Myanmar’da Yagi Tayfunu Felaketi: Ölü Sayısı 268’e Ulaştı
Ekonomi Haberleri