Mehmet Uçum: 'Erdoğan Atatürk'ten sonra başarılı bir lider'

Mehmet Uçum: 'Erdoğan Atatürk'ten sonra başarılı bir lider'

Mehmet Uçum: 'Erdoğan Atatürk'ten sonra başa... TBMM’nin yeni yasama yılıyla birlikte AKP, ekonomik krizi bir kenara bırakarak Anayasa değişikliği için çağrılarda bulunuyor. Muhalefet, bu çağrının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığı için yapıldığını savunuyor.

TBMM'NİN YENİ YASAMA YILI VE AKP'NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇAĞRILARI

TBMM’nin yeni yasama yılı ile birlikte, AKP, ülkenin ağır ekonomik krizine odaklanmak yerine Anayasa değişikliği için çağrılarda bulunmaya başladı. Yurttaşların öncelikli sorunu geçim sıkıntısı iken, AKP ve destekçileri, geçmişte köklü değişiklikler yaptıkları Anayasa'nın yeniden revize edilmesi için mutabakat çağrısı yapıyor.

Muhalefet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığı için yapılan bu Anayasa çağrısının arka planında siyasi hesaplar olduğunu iddia ediyor. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un dikkat çekici açıklamaları öne çıkıyor.

MEHMET UÇUM’UN AÇIKLAMALARI

Habertürk’e katılan Mehmet Uçum, Erdoğan’ın bir kez daha Cumhurbaşkanı olmasının Türk milletinin çıkarları açısından önemli olduğunu ifade etti. Uçum, Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kıyaslayarak, "Dünyada Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar tecrübesi ve dünya siyasetinde etkili olan bir başka lider yok. Atatürk’ten sonra ülke liderliğinde başarılı bir lider olduğunu düşünüyorum," dedi.

Uçum, Erdoğan'ın yeniden aday olması için Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birikiminden Türkiye’nin faydalanması için adaylık yolunun açılması gerekir. Eğer yeni bir Anayasa yapılırsa, o yeni Anayasa’da meclisin mevcut ve önceki Cumhurbaşkanlarına aday olma yolunu açması ayrı bir konu," diye ekledi.

SEÇİM TARİHLERİ VE MUHALEFETİN STRATEJİSİ

Uçum, 2028’de erken seçim yapılmayacağını belirterek, "Cumhur İttifakı’nın yöneticileri de bunu açıkladı. 7 Mayıs 2028 tarihinde yapılacak seçimlerden önce Meclis’in seçimlerin yenilenmesi kararı alması abes olur," dedi. Meclis’in bu kararı alabilmesi için 360 milletvekilinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Uçum, muhalefetin de bu tartışmayı 2027’nin ikinci yarısından itibaren gündeme getireceğini öngördüğünü belirtti.

ERDOĞAN’IN LİDERLİK VİZYONU

Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Türkiye’nin ulusal değeri ve zenginliği olarak gördüğünü vurguladı. "Türk milleti, Cumhurbaşkanı’nın birikiminden yararlanmalı. 2027 ortasından sonra konu gündeme gelebilir. Eğer yeni bir Anayasa yapılırsa, mevcut sistemde 360 milletvekilinin kararıyla Erdoğan’ın yeniden aday olma imkânı açılabilir," dedi. 

Uçum’un ifadeleri, AKP’nin yeni yasama yılına ilişkin stratejilerinin ve muhalefetin yanıtı bekleyen tartışmalarının altını çizerken, siyasi arenadaki gelişmelerin nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

"Mehmet Uçum: 'Erdoğan Atatürk'ten sonra başarılı bir lider'" haberi, 12 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mehmet Uçum: 'Erdoğan Atatürk'ten sonra başarılı bir lider' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Uçum: 'Erdoğan Atatürk'ten sonra başarılı bir lider' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 12 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:34 Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
  2. 02:31 En büyük süper yıldız kümesi görüntülendi!
  3. 02:28 Cristiano Ronaldo'nun attığı mesajlar ifşa oldu
  4. 02:25 Nusret'ten Köfteci Yusuf’a gönderme!
  5. 02:21 Ersan Ercan, yeniden Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı
  6. 02:18 CHP’li Bankoğlu: “Cezasızlık iklimiyle Türkiye, kız çocukları ve kadınlar için cehenneme döndü“
  7. 02:13 İspanya Başbakanı Sanchez, İsrail'e silah satışlarının acilen durdurulmasını istedi
  8. 02:11 Suriye'de rejimin saldırılarında boşalan bölgelere Lübnan’dan kaçanlar yerleşiyor!
  9. 02:07 Mehmet Uçum: 'Erdoğan Atatürk'ten sonra başarılı bir lider'
  10. 02:00 CHP'li Durmaz'dan Tarım Bakanına istifa çağrısı!
  11. 01:56 Barack Obama, siyahi erkekleri Kamala Harris'e oy vermeye çağırdı
  12. 01:49 Depremde 48 kişiye mezar olan binanın müteahhidine 13 yıl 4 ay hapis cezası!
  13. 01:45 Güler Sabancı bir kez daha ekonomiyi övdü: Cemal Enginyurt'dan cevap geldi
  14. 01:41 İsrail BM arazisini gasp etti Barış Gücü'ne ateş açtı
  15. 01:36 Çin, Tayvanlı Foxconn çalışanlarını gözaltına aldı
  16. 01:32 Tan Kesler, Acun Ilıcalı'nın Şampiyonlar Ligi planını açıkladı
  17. 01:27 Nusret'ten Köfteci Yusuf’a Sert Gönderme!
  18. 01:23 Mevduat Faizleri Tavan Yaptı: Yüzde 71'e Ulaştı! 1 Milyon Liraya 709 Bin Lira Faiz Kazancı!
  19. 01:23 Abdullah Avcı için İstanbul'a geldiler! Görüşmeler başladı
  20. 01:20 Ankara’da Discord Operasyonu: Gözaltılar ve Tutuklamalar Devam Ediyor!
Politika Haberleri