'Mehmetçik için katliam olur' iddiasına bakanlıktan yanıt

'Mehmetçik için katliam olur' iddiasına bakanlıktan yanıt

'Mehmetçik için katliam olur' iddiasına baka... Güneydoğudaki bir jandarma bölge komutanlığı görevlisinin "Uçaklarımızın attığı bombalar sahte, ABD'den alınan bombalar patlamıyor, bu bombalarla sınır ötesi bir operasyon Mehmetçik için katliam planı olur" iddiaları geçtiğimiz...

Güneydoğudaki bir jandarma bölge komutanlığı görevlisinin "Uçaklarımızın attığı bombalar sahte, ABD'den alınan bombalar patlamıyor, bu bombalarla sınır ötesi bir operasyon Mehmetçik için katliam planı olur" iddiaları geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan bu iddialara açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, TSK'nın terörle mücadele operasyonlarında uçaklardan attığı bombaların "sahte" olduğu ve "ABD'den alınan bu bombalarla Afrin'e operasyon yapılması halinde, 'Mehmetçik için katliam olacağı' yönündeki iddialara açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

'YAPILAN HAREKATLARDA OLUMSUZ BİR DURUM YOK'
Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve yurt dışından satın alınan genel maksat bombalarının patlamaetkisinin düşük olduğuna dair iddiaların "yersiz" olduğu ifadesi kullanılan açıklamada, "Habere konu olan mühimmata yönelik, 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren terörle mücadele harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yoğun miktarda kullanılarak atış sonuçları takip edilmiş ve olumsuz bir durum tespit edilmemiştir" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ayrıca TÜBİTAK SAGE tarafından ABD ve diğer ülkeler orijinli Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki genel maksat bombalarının patlama basınç değerlerinin karşılaştırılması maksadıyla örneklemeli seçilen 41 adet mühimmata 'patlama basınç ölçümü' testleri icra edilmiş ve patlama tesir değerlerinde bir farklılık olmadığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak, envanterde bulunan söz konusu mühimmatın patlama etkisinin düşük olduğuna dair bilimsel ve gözlemsel bir veri bulunmayıp, mühimmat tüm harekat şartlarında etkinlikle kullanılmaktadır."

İDDİA NEYDİ?
Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Güneydoğu'daki bir jandarma bölge komutanlığı görevlisine dayandırdığı iddiasında, "Maalesef uçaklarımızın attığı bombalar sahte… Son bir ayda, Van, Şırnak, Bitlis bölgesinde çok net iki olay var. 7 kişilik terörist guruba üç bomba atılıyor, 25-30 metre yakınlarına düşmesine rağmen bir terörist yaralı kurtuluyor. Diğer olayda uçak bombası, ağaç altında oturan iki teröristin 8 metre dibine düşüyor ancak bunlar da hiçbir şey olmamış gibi kalkıp gidiyor. Bu nasıl bir iş? Normalde tek bomba 300 metre mesafede ne varsa öldürür. Bombaları üreten de ABD firmasıdır" diye yazmıştı.

"'Mehmetçik için katliam olur' iddiasına bakanlıktan yanıt" haberi, 23 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Mehmetçik için katliam olur' iddiasına bakanlıktan yanıt haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Mehmetçik için katliam olur' iddiasına bakanlıktan yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri