Meksika Büyükelçisi Hernandes, Proteo Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni ziyaret etti

Meksika Büyükelçisi Hernandes, Proteo Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni ziyaret etti

Meksika Büyükelçisi Hernandes, Proteo Sokak ... MEKSİKA Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

MEKSİKA Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşinden arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için Meksika'dan ekibiyle beraber gelen Meksika Ordusu'nun kahraman köpeği Proteo, emekler esnasında yaşamını kaybetmişti. Başiskele Belediyesi'nin yakın zamanda hizmete almış olduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne kahraman köpek Proteo'nun isminin verilmesi, Türkiye ve dünya basınında geniş yankı buldu. Proteo Türkiye ve Meksika halkının dostluğunun göstergesi oldu. Meksika Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez, bugün Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü'ye teşekkür eden Büyükelçi Hernandez, Meksika ve Türk halklarının kalplerinin Proteo yardımıyla buluştuğunu söylemiş oldu.

'PROTEO'NUN ÖLÜMÜ HERKES İÇİN BÜYÜK ÜZÜNTÜ OLDU'Ziyareti sonrasında izahat icra eden Meksika Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez  y Hernandez, "Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni oldukça güzel buldum. Her vakit sokak hayvanlarını oldukça sevmişimdir. Aynı zamanda bu merkezin misyonu beni oldukça etkiledi ve duygulandırdı. Tabii tv dizileri, filmler vasıtasıyla biz Meksikalılar olarak Türkiye'yi ve Türk insanını oldukça oldukça öncelerden tanımaya başlamıştık. Ama bu şekilde güzel ilişkilerle oldukça daha fazla Meksikalı Türkiye'ye gelmek ve burada bulunmak istiyor. Proteo'nun ölümü hepimiz için büyük bir üzüntü oldu. Böyle bir tepki oluşturdu; fakat aynı zamanda bu da insanların kalplerinin eylemlerinin birleşmesi için bir vaka oldu." dedi.'PROTEO'NUN ÖLÜMÜ TÜRK HALKINI ÜZDÜ'

Büyükelçiyi ağırlayan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ise, "Ülkemiz, yakın zamanda asrın afetini yaşadı malesef. Tabii bu dönemde de dünyanın her yerinden çok büyük bir yardım, destek ve dayanışma örneği sergilendi. Meksika'dan da ilk gelen arama kurtarma ekiplerinin Proteo isimli bir arama kurtarma köpeği vardı. Ne yazık ki çalışmalar esnasında Proteo'nun hayatını kaybetmesi haberlere yansıdı ve biz Türk halkını da üzdü. Proteo isminin buraya verilmesinin anlamlı olacağını düşündük. Hem Proteo'yu hem depremi bize hatırlatacağını, unutmamamız gereken deprem gerçeğini de hatırlatması bakımından güzel ve anlamlı olacağını düşündük. Çok güzel de geribildirimler ve takdirler aldık. Biz Meksika halkıyla aynı duyguları paylaşıyoruz. Aynı hissiyatlarımız var. Birbirimize mesafe olarak çok uzak olsak da çok yakın hissettiğimizi gördüm. Meksika Devleti olarak burada olmaları bizim için ayrıca büyük bir takdir. Yaptığımız bir iş için takdir edilmek güzel bir şey" ifadelerini kullandı.


"Meksika Büyükelçisi Hernandes, Proteo Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni ziyaret etti" haberi, 19 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Meksika Büyükelçisi Hernandes, Proteo Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni ziyaret etti haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meksika Büyükelçisi Hernandes, Proteo Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni ziyaret etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Gündem Haberleri