Mektupları neden yasak? Latife Hanım’ın yeğeninden Dilipak’a yanıt!
Mektupları neden yasak? Latife Hanım’ın yeğe... Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, 10 Kasım'da kaleme aldığı ve tepki çeken "Sevgi ve saygı, zorla mı?" başlıklı yazısına Latife Hanım'ın yeğeni Mehmet Sadık Öke'den yanıt geldi.Yandaş Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın,...
Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, 10 Kasım'da kaleme aldığı ve tepki çeken "Sevgi ve saygı, zorla mı?" başlıklı yazısına Latife Hanım'ın yeğeni Mehmet Sadık Öke'den yanıt geldi.
Yandaş Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, 10 Kasım'da kaleme aldığı ve tepki çeken yazısında, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un kaldırılmasını istemiş ve ''Latife hanımın mektuplarını yasaklayarak neyi saklayabilirsiniz ki!'' ifadelerini kullanmıştı.
10 Kasım günü yayımlanan ve tepki çeken yazıya yazılı açıklama ile yanıt veren Latife Hanım'ın yeğeni Mehmet Sadık Öke, söz konusu yasağın devletle alakalı olmadığını ve aile tarafından böyle bir karar alındığını belirterek şu ifadeleri kullandı;
BU AİLENİN KARARI
''Latife Uşşaki evrağı ile ilgili Yasağı devlet değil biz koyduk . Özel hayatın bazı detaylarının paylaşılmaması gerektiğini düşündük . Sonuçta Atatürk kadar latife hanım ile ilgili ve latife hanım da bizim Murisimiz. Mektuplar bir kişiye yazılmış özel yazılardır. O kişinin güvenini işaret eder ve öteki kişinin onurunun sağlamlığına yöneliktir.
Mektubu yazan ve alan. Alan kişinin varisleri yazan kişiyi ve kendi Murislerini onurlandırmak durumundadır. Bazı mektuplar yayınlanır bazısı yayınlanmaz. Tercihi varis belirler. Zamanı gelmemiş de olabilir. Gelmiş de olabilir. Ancak anılar farklıdır. Anı bir insanın kendi mantık ve vicdanı eşliğinde olan olayları tarih ve talih önünde hatırlamasıdır.
Çok önemli detaylar barındırsa...
Çok önemli detaylar barındırsa da kişiye özeldir. O kişinin anısıdır. Yazmış olması onların açıklanmasını gerektirmez. Varisler uygun görürse bir kısmını yayınlar yada yayınlamaz. Bunun devlet ile alakası yoktur. Latife hanımın evrakına kız kardeşi anneannem tarafından 30 yıllık bir yayın yasağı istendi. Mahkeme 25 yıl koydu. 2005 yılında yasak bitti, aile toplandı ve varisleri yayınlanmasını uygun görmedi. Bu yasak kasasından çıkan ve aile tarafından ttk ya yeddi emin olarak verilen evrak için geçerli. Aile bireylerinde kendilerine ya da murislerine yazılmış evrak var ise o kişiler kendi fikirleri uyarınca kendi tasarruflarındaki evrak için istedikleri tarzda hareket edebilirler. Bunun Atatürk'ü koruma kanunu ile alakası yok. Eğer bir evrağı yayınlamaya karar verirler ise yayınlarlar.
Ancak şunu özellikle belirteyim; kasadan çıkan evraklar için anneannem 30 yıl istemişti dedim , Atatürk için tehlikeli bir şey olsa bu 30 yılda değişmez. Ayrıca tehlikeli bir şey olsa iktidar değişiklikleri sebebi ile oluşabilecek riskler düşünülerek zaten TTK' ya o evraklar verilmez. Kasadan çıkan ve TTK' da bulunan belgeler sadece bir kadının özel duygu ve düşünce dünyasını içermesi açısından tarafımızca mahrem kabul edilmektedir. Saygılarımla duyurulur.''
"Mektupları neden yasak? Latife Hanım’ın yeğeninden Dilipak’a yanıt!" haberi, 12 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mektupları neden yasak? Latife Hanım’ın yeğeninden Dilipak’a yanıt! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mektupları neden yasak? Latife Hanım’ın yeğeninden Dilipak’a yanıt! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.