Meme Büyütme Estetiği

Meme Büyütme Estetiği

Meme Büyütme Estetiği Meme büyütme estetiği hakkında...

Meme büyütme cerrahi bir operasyon olduğu için uzman doktorlar gözetiminde yapılır. İşlem sırasında hastaya genel anestezi uygulanır ve ameliyat yaklaşık 2-3 saat sürer. Memenin istenilen forma ve şekle getirilmesi için göğüs içerisinde cep olarak adlandırılan bir alan oluşturulur.

Bu doğrultuda kullanılacak implant çeşidi göğüs altından atılan kesi yardımı ile cebe yerleştirilir. Atılan dikişler sonrası ameliyat tamamlanır. Meme büyütme ameliyatı sonrası hastalar bir gece olası yan etkilere karşı gözetim altında tutulur.

Meme Büyütme Estetiği

Kadınlığın simgesi olan göğüsler, doğuştan küçük olabileceği gibi sonradan asimetri problemleri de ortaya çıkabilir. Bu durum kadınlarda özgüven eksikliğine neden olabileceği gibi sosyal ve psikolojik açıdan da rahatsızlık yaratır. Bu tür durumlarda tercih edilen meme büyütme estetiği istenilen dolgun ve hacimli göğüslerin elde edilmesini sağlar.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Kadın vücudunda önemli bir yere sahip olan göğüsler, kullanılan medikal malzemeler yardımıyla yeniden şekillendirilir. Meme büyütme ameliyatı;

  • Memenin doğuştan olmaması ya da küçük olması
  • Meme kanseri sonrası göğsün kaybedilmesi
  • Memede asimetri sorunlarının olması
  • Cinsiyet değiştiren kişilere meme büyütme ameliyat uygulanır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme ameliyatı iki farklı şekilde yapılır. Bu yöntemlerden en çok tercih edileni implantlardır. İmplantlar silikon ve su içerikli olarak tasarlanır. Vücut hatları ile orantılı ideal vücut ölçüsüne uygun kullanılacak silikon boyutuna karar verilir. Bazı hastalar ise kendi vücutlarından alınan yağ dokusunu tercih ederler.

Meme Küçültme Kimlere Uygulanır?

Meme küçültme ameliyatı ideal ölçülerde göğüs ölçüsü elde etmek amacıyla uygulanır. Bu nedenle olması gerekenden daha büyük bir görünüme sahip olan ve sarkan memelere küçültme ameliyat uygulanır. Geçirilen operasyonlar sonrası meme hacmi azalır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Sağlık ve estetik açıdan tercih edilen meme küçültme ameliyatı öncesi hastanın profesyonel anlamda hizmet sunan bir klinik tercih etmesi gerekir. Burada yapılan ön görüşmede hasta beklentisini açıkça ifade etmelidir. Daha sonra hastanın mamografisi çekilir memeden çıkarılacak yağ dokusu belirlenir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Cerrahi bir müdahale olan meme küçültme ameliyat sonrası hastanın istirahat etmesi gerekir. Ameliyat sonrası hastaya sporcu sutyeni önerilir. Böylece hassas yapıya sahip olan göğüsler bu süreçte hızlıca şekil alır. Ameliyat sonrası hastanın düzenli olarak pansuman yaptırması ve enfeksiyon riskine karşı antibiyotik kullanması gerekir. Göğüsleri olumsuz etkileyecek ağır iş ve egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Kadınların en çok tercih ettiği estetik işlemlerden biri olan meme dikleştirme ameliyatı gevşemiş ve sarkan memelere uygulanır. Meme dikleştirme ameliyatı ile memenin hoş ve estetik bir görünüme sahip olması amaçlanır.

Genel anestezi altında uygulanan dikleştirme ameliyatı iki farklı şekilde uygulanır. Ameliyat meme baş çevresinden yapılabileceği gibi meme başı çevresi ters T iz şeklinde de yapılabilir. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sırasında meme yeniden şekillendirilir ve fazla deri ve yağ dokusu alınır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirme ameliyatı daha çok birden fazla doğum sonrası emzirmenin ardından gevşeyerek sarkan memelere uygulanır. Ayrıca yaşın ilerlemesi ile birlikte vücudun esnekliğini kaybetmesi ve bağ dokusunun gevşemesi meme yapısını olumsuz etkiler.

Meme Dikleştirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatları daha çok aynı anda uygulanır. Bu nedenle meme dikleştirme ameliyatı sonrası hastanın enfeksiyon riskine karşı bakım ve hijyene dikkat etmesi gerekir. Dikiş yerlerine düzenli aralıklarla pansuman yapılmalıdır.

 

 

"Meme Büyütme Estetiği" haberi, 21 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meme Büyütme Estetiği haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meme Büyütme Estetiği 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  2. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  3. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  4. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  5. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  6. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  7. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  8. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  9. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  10. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  11. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  12. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  13. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  14. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  15. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  16. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  17. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  18. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  19. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  20. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
Gündem Haberleri