Menbiç'te Rus ve ABD bayrakları

Menbiç'te Rus ve ABD bayrakları

Menbiç'te Rus ve ABD bayrakları Menbiç’in TSK destekli ÖSO’nun yeni hedefi olacağını açıklamasının ardından ilçede asılan bayraklar dikkat çektiYPG’liler bölgedeki direklere Rusya ve Esad bayrakları astı. Menbiç çevresinde de ABD zırhlıları Amerikan...

Menbiç’in TSK destekli ÖSO’nun yeni hedefi olacağını açıklamasının ardından ilçede asılan bayraklar dikkat çekti

YPG’liler bölgedeki direklere Rusya ve Esad bayrakları astı. Menbiç çevresinde de ABD zırhlıları Amerikan bayraklarıyla devriye gezmeye başladı.

Habertürk'ün haberine göre, YPG’ye bağlı olduğu tahmin edilen pekçok hesaptan paylaşılan fotoğraflarda Menbiç’in bazı bölgelerinde artık Rusya bayraklarının direklere asıldığı görülüyor.

YPG asıyor

Bir Rusya bayrağı bizzat SDG’ye bağlı YPG’lilerin de içinde olduğu Menbiç Askeri Meclisi’nin militanları tarafından direğe asılıyor. Öte yandan ilçeye insani yardım amacıyla gönderilen askeri kamyonlara Rusya ve Suriye rejiminin bayraklarının asılması da ilçenin uluslararası bir güç savaşının sahnesi olmaya başladığının işareti olarak yorumlanıyor.

ABD devriye geziyor

İlçeden geçilen bazı fotoğraflardaysa Amerikan zırhlı birlikleri görülüyor. Özel Kuvvetler’e bağlı askerler üzerine Amerikan bayrağı çekilmiş ağır silahlarla donatılmış zırhlı araçlarla ilçe sınırına kurulduğu anlaşılan bir kontrol noktasından geçiyor.

"Esad'ın olacak" demişlerdi

Menbiç’in etrafındaki bazı köylere de Suriye’deki Beşar Esad rejimini temsil eden bayrakların asıldığı biliniyor. Rusya Genelkurmay Başkanlığı önceki gün Menbiç’in Esad rejimine devredileceğini açıklamıştı.

IŞİD'i vuran roketler

Kilis ’in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Suriye kenti Çobanbey’den hafta içi Türk askeri konvoyunun fotoğraflarını geçen Reuters haber ajansı, bu kez sınırın Türkiye tarafından fırlatılan roketleri görüntüledi. Foto muhabiri Halil Ashavi, ateşlenen roketleri Çobanbey’den kadrajına aldı. Arkasında büyük bir beyaz duman bırakan roketlerin Suriye tarafına doğru gittiği görülüyor.

ABD: Anlaşmadan haberimiz yok

ABD Savunma Bakanlığı dün, DSG ile Rusya arasında yapılan Menbiç’in Esad rejimine devrine ilişkin anlaşmanın bir parçası olmadığını duyurdu. Açıklamada, “Anlaşma hakkında bilgilendirilmedik, anlaşmanın bir parçası değiliz. ABD tarafından desteklenen DSG de bizi haberdar etmedi'' denildi.

ABD'li komutandan uyarı

IŞİD'e karşı yürütülen 'Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Birleşik-Ortak Görev Gücü Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’deki faaliyetleri ve Rakka operasyonu hakkında konuştu. Townsend, "TSK, koalisyonun Rakka için çalışmalarını engellememeye dikkat etmeli'' dedi.

Menbiç askeri meclisi nedir?

Rus bayrağıyla yan yana bayrağı bulunan “Menbiç Askeri Meclisi'' 21 Nisan 2016’da kurulmuştu. Menbic, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) desteğiyle Menbiç Askeri Meclisi yaklaşık 70 gün süren çatışmalardan sonra IŞİD'den alınmıştı. Menbiç Askeri Meclisi, Şems el Şems-Fırat Tugayları İttifakı- Fırat Şehitleri Taburları Birliği ve Menbiç Türkmenleri Taburu’ndan oluşuyor. Meclis’in ana hedefinin köyleri IŞİD'den korumak olduğu belirtiliyor.

HDP'den Şengal tepkisi

Diyarbakır’da, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), yöneticilerinin katıldığı ortak basın toplantısında Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye ziyareti ardından peşmergeler ile PKK’lı gruplar arasında çatışmaların çıktığına dikkat çekildi. Ortak açıklamayı okuyan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, peşmergelerin Şengal’den derhal çekilmesi gerektiğini savundu.

"Menbiç'te Rus ve ABD bayrakları" haberi, 05 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Menbiç'te Rus ve ABD bayrakları haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Menbiç'te Rus ve ABD bayrakları 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  2. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  3. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  4. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  5. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  6. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  7. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  8. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  9. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  10. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  11. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  12. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  13. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  14. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  15. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  16. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  17. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  18. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  19. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  20. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
Dünya Haberleri