Menemen Belediyesi AKP’ye geçti

Menemen Belediyesi AKP’ye geçti

Menemen Belediyesi AKP’ye geçti Menemen Belediye Başkanvekilliği kura çekimi yapıldı. Kurada kazanan AKP’li Aydın Pehlivan oldu. Daha önceki kuradan CHP’li Deniz Karakurt çıkmış, AKP kuraya itiraz etmişti.


İzmir Menemen’de belediye başkanvekilliği için Millet İttifakı’nın boykot ve önerge hamleleriyle üç kez ertelenen kura çekimi bugün gerçekleşti.

Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında Millet İttifakı Grubu adına Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı adına Aydın Pehlivan başkanvekilliğine yeniden aday oldu. Çekilen kura sonucu Aydın Pehlivan, belediye başkanvekili seçildi.

TEKBİR GETİRDİLER

Kurada AKP’li Pehlivan’ın çıkmasının ardından AKP’li isimler tekbir getirdiği görüldü. Sonucun açıklanmasından sonra CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti.

CHP’DEN TEPKİ: MİLLİ İRADE GASP EDİLMİŞ, ÇALINMIŞTIR


Menemen’de tekrarlanan kurada başkanvekilliğine AKP’li Aydın Pehlivan’ın seçilmesine CHP’den sert tepki geldi. Açıklama yapan CHP’liler, kuranın hukuk dışı olduğunu savundu. CHP’nin başkanvekili adayı Deniz Karakurt, “Menemenlilerin milli iradesi satılmıştır, gasp edilmiş, çalınmıştır” dedi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel de kura sonucu ile ilgili hukuki tüm haklarını kullanacaklarını söyledi.

AKP adayının seçildiği kuranın ardından CHP’liler ortak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP başkanvekili adayı Deniz Karakurt’un yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP’li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve CHP’li meclis üyeleri de katıldı.

CHP’nin başkanvekili adayı Deniz Karakurt şöyle konuştu:

“Menemenlinin milli iradesi satılmıştır, gasp edilmiştir, çalınmıştır. Biz dün buradaydık, bugün de buradayız, yarın da buradayız. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Mahkeme sonucu beklenmedi. Ama mahkeme devam edecek. Ve ben Türk adaletine inanıyorum. Bizim lehimize davanın sonuçlanacağına inancım sonsuz. Bugün yapılan işlem usulsüz bir işlemdi. Yarın kuradan çıkarsan ne olacak diye soruldu. Ben kuradan çıksam da dava açacaktım. Asıl ben şimdi merak ediyorum. O arkadaşımız çalarak o koltuğa nasıl oturacak. Biz millet ittifakı olarak davamızın arkasındayız. Hiç kimse meraklanmasın.”

ADALETTEN NASİBİNİ ALMAYAN ANLAYIŞ…
CHP İl Başkanı Deniz Yücel de şunları söyledi:

“Adında adalet olan ancak adaletten nasibini almayan anlayış, Menemenli hemşerimizin iradesini çaldı. Daha önce açılan dava devam ediyor. Bu yapılan kura işlemi yapılmadan önce işlemin hukuksuz olduğunu ifade etti. Bugün çekilen kura sonucu ile de hukuki olarak tüm haklarımızı kullanacağız. Ama burada bir haksızlık, adaletsizlik var. Burada Danıştay’ın kararlarına, idari yargılama usül kanundaki esaslara aykırı verilen ve tamamen nokta atışı hazırlanan bir yürütmeyi durdurma kararı sonucunda zaten çekilmiş olan, hiçbir hile, şaibe tesisi olmayan kura çekimi bugün tekrarlandı. Bunu Menemen’de yaşayan tüm hemşerilerimize tek tek anlatacağız. Mücadelemiz hukuki, siyasi mecrada sonuna kadar devam edecek.”

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı. Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı. Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararın ardından Millet İttifakı kuraya boykot ederek Meclis toplantısına katılmazken, ikinci toplantıda yine Millet İttifakının oylarıyla meclis gündeminden çıkarılması kararı alınmıştı. Valilik ise yaşanan sürecin ardından kura çekiminin bugün yapılacağını duyurmuştu.

"Menemen Belediyesi AKP’ye geçti" haberi, 13 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Menemen Belediyesi AKP’ye geçti haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Menemen Belediyesi AKP’ye geçti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  2. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  3. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  4. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  5. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  6. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  7. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  8. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  9. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  10. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  11. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  12. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  13. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  14. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  15. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  16. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  17. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  18. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  19. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  20. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
Politika Haberleri