Meral Akşener, Avrupa mitinglerini iptal etti

Meral Akşener, Avrupa mitinglerini iptal etti

Meral Akşener, Avrupa mitinglerini iptal etti MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in 25 Mart 2017 Cumartesi günü Paris La Maison de la Mutualité kongre salonunda yapacağı “80 Milyon kere Hayır'' mitinginin iptal edildiğini duyuruldu.Akşener'in propramının iptal edildiğini...

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in 25 Mart 2017 Cumartesi günü Paris La Maison de la Mutualité kongre salonunda yapacağı “80 Milyon kere Hayır'' mitinginin iptal edildiğini duyuruldu.

Akşener'in propramının iptal edildiğini duyuran açıklama şöyle:

Meral Akşener, 25 Mart 2017 Cumartesi günü Paris La Maison de la Mutualité kongre salonunda yapacağı “80 Milyon kere Hayır'' mitingini Avrupa'nın iktidar ve muhalefet temsilcilerine karşı takındığı antidemokratik tutumu protesto etmek amacıyla iptal etmiştir. Hem 'evet' kampanyası yürüten iktidar partisi üyelerine, hem 'hayır' kampanyası yürüten muhalefet milletvekillerine salon verilmemesi referandumda oy kullanacak Avrupa'da yurttaşlarımızın haklarının gasp edilmesidir.

Fransa'daki Türk vatandaşlarımız Türkiye'de kaybettiğiniz demokrasiyi Almanya'da bulamazsınız! Ancak, Avrupa'da mitingleri iptal edilince demokrasiyi hatırlayan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet üyeleri acaba Türkiye'de muhaliflere karşı nasıl bir politika izliyor? Ne yazık ki, Türk Milliyetçileri ''Hayır’ Diyor'' platformunun değerli üyeleri Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın seçim kampanyası ülke çapında sabote ediliyor.

80 Milyonun TEK bir elden yönetilmesine karşı hayır kampanyası yürüten Meral Akşener'e Rize salon verilmedi. Yalova'da konuşma yapacağı salonun ışıkları ve ses düzeni kesildi. Sinan Oğan'a kürsüde konuşma yaparken saldırıldı. Oğan'ı hedef alan saldırgan ivedilikle serbest bırakıldı. Ümit Özdağ'ın Kilis'te düzenleyeceği konferans iktidar baskısıyla iptal edildi.

Bir yandan düzenledikleri mitingler ve konferanslarda izdiham yaşanan "Türk Miliyetçileri 'Hayır' diyor" platformu üyelerinin bütün demokratik hakları ellerinden alınıyor.

Öte yandan, tarihe geçecek bu antidemokratik baskıların mimarı AKP iktidarı Almanya'ya demokrasi dersi veriyor. Öyleyse Almanya'nın antidemokratik tutumunu haklı şekilde kınayan AKP iktidarına ülkemizde yaşanan demokrasi düşmanı eylemleri hatırlatalım.

 Sayın Başbakan Binali Yıldırım'ın “Evet çıkarsa terör biter'' diyerek halka gözdağı vermesi demokratik değildir. İstanbul Maltepe'de 'HAYIR' çalışması yapan gençlere silahlı saldırı düzenlenmesi de demokratik değildir.

Anayasa değişikliğine 'HAYIR' diyeceğini açıklayan medya çalışanlarının işine son vermek de demokratik değildir. Ellerinde silahla anayasa değişiklik referandumunda görev alacaklarını beyan eden iktidar yandaşlarının görüntülerin yayınlanması da demokratik değildir.

Taşradaki yerel mahkemelerden karar çıkartarak MHP büyük kongrelerinin ertelenmesi ve genel başkanının AKP değirmenine su taşıması için kullanılması da demokratik değildir. Medyanın tek yanlı,toplumu kutuplaştırması da demokratik değildir. İktidar yandaşlarının HAYIR'cılara “terörist, alçak, çukur'' gibi yakışıksız ve seviyesiz ithamlarda bulunması hiç ama hiç demokratik değildir.

İşte demokrasiye inanmayan, demokrasiyi sadece bir araç olarak görenler kendileri antidemokratik bir uygulamanının mağduru olunca isyan eder. Güç kendi elinde olunca muhaliflerini ezmekten, her türlü demokrasi düşmanı eyleme imza atmaktan imtina etmez.

İşte AKP iktidarının bu çifte standartlı demokrasi anlayışına inat her koşulda demokrasiye saygı prensibi gereği 24-25-26 Mart tarihlerinde Almanya, Hollanda ve Fransa'da yapılacak “80 Milyon kere Hayır'' mitinglerini iptal etmiştir. Almanya'da 2 Bakan'ın ve AKP'li milletvekillerinin yapacağı toplantıların engellenmesi kabul edilemez. Türk Hükümeti aşağılanmış ve hakarete uğramıştır.

Bunu kabullenmememiz ve onaylamamız mümkün değildir.

Bu sebeple, Avrupa'daki vatandaşlarımızdan özür dileyerek mitinglerimizi iptal ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

"Meral Akşener, Avrupa mitinglerini iptal etti" haberi, 11 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener, Avrupa mitinglerini iptal etti haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener, Avrupa mitinglerini iptal etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  2. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  3. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  4. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  5. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  6. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  7. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  8. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  9. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  10. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  11. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  12. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  13. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  14. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  15. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  16. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  17. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  18. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  19. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  20. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
Politika Haberleri