Meral Akşener: HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz

Meral Akşener: HDP'yi PKK'nın yanında konuml... "Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran sizlersiniz"

Akşener, grup toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklenerek "Laf var, icraat zero. Bu arkadaş dedikodu yapıyor. İçişleri Bakanları dedikodu yapmaz, bizim üzerimizden makamını muhafaza etmek için atraksiyon yapıyorsun ama seninle ilgilenmiyoruz." dedi.

Siirt'te bir vatandaşın "Burası Kürdistan" demesi üzerine sürdürülen tartışmalara dair konuşan Akşener, "HDP'yi PKK'nin yanına konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz" ifadelerini kullandı.

Furkan Zıbıncı tarafından öldürülen Şebnem Şirin'i hatırlatan Meral Akşener, "İstanbul Sözleşmesi hayat kurtaracağını bildiğimiz için yaşatır diyoruz. Tam olarak uygulanmış olsaydı şimdiye kadar yüzlerce kadını şiddetten koruyacak olan bir sözleşmesiydi" dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'de kadın olmanın zor olduğu günlerden geçiyoruz. Bugün bir kadının istediği saatte istediği yerde bulunması zor. Bugün bir kadının istediği işi yapması zor. Bugün bir kadının istemediği bir kişiyle evlenmemesi zor. Bugün maalesef bir kadının hayatta kalması bile zor. Ülkemizde her gün başka bir kadın bu zorluklarla mücadele ederken hayatını kaybediyor. Şebnem kızımızı kurban verdik. Gencecik bir çiçeğimiz daha soldu. Hepimizin başı sağ olsun. Maalesef her cinayette benzer gelişmeleri sonuçlarını görüyoruz. Kadın ayrılmak istediğinde, hayır dediğinde saldırıya uğruyor. Çünkü bugün Türkiye'de kadın hayır dediğinde onun iradesini koruyacak bir hukuk yok. İstanbul Sözleşmesi hayat kurtaracağını bildiğimiz için yaşatır diyoruz. Tam olarak uygulanmış olsaydı şimdiye kadar yüzlerce kadını şiddetten koruyacak olan bir sözleşmesiydi. Bu ülkenin kadınları yerine birkaç Taliban aklına uymayı tercih ettiler. Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran sizlersiniz. Yetkiyi aldığımızda daha çayım masaya gelmeden İstanbul Sözleşmesi imzalanmış ve en keskin biçimde uygulanır olacak" 

KÜRDİSTAN TARTIŞMASI

"Neymiş nasıl olur da burası Kürdistan dermiş. Niye şaşırıyorsunuz muhteremler? Neye şaşırıyorsunuz! Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz HDP bizzat bana sorulan bir soruya verdiğim cevap, HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye PKK'nın ajandasını Türkiye'nin gündemine taşıdırlar. Cumadan beri Kürdistan aşağı, Kürdistan yukarı... Kaç gündür PKK'nin gündemini konuşan bir iktidar." 

"Kabadayılık yapan tosunlara buradan sesleniyorum. 2011'i hatırlayın, bizzat Sayın Bahçeli'ye neler dendi bu ülkede. O kabadayılığı gösteremeyen ağzı dili lal olmuşlar. Elinizde bilgisayar vardı, bugün sizin elinize zülfikar verilmişse buyrun kesin kafamı görelim."

"İÇİŞLERİ BAKANI DEDİKODU YAPMAZ"

"Laf var, icraat zero. Bu arkadaş dedikodu yapıyor. İçişleri Bakanları dedikodu yapmaz, bizim üzerimizden makamını muhafaza etmek için atraksiyon yapıyorsun ama seninle ilgilenmiyoruz."

"Onlar istedikleri dümeni çevirsinler, biz milletimizle buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz. İstedikleri kadar olay çıkarsınlar, Siirtlinin, Batmanlının derdini dinlemekten vazgeçmeyeceğiz. Bu memlekette Türk ile Kürt'ün karşı karşıya getirilmesine payanda olmayacağız."

"YER FISTIĞI DESTEKLEME KAPSAMINA ALINMALI"

"Tarım bizim için milli güvenlik meselesidir"

"İklim değişikliğine bağlı su kıtlığının giderilmesi için sulama yöntemlerinde değişiklik yapılması gerekiyor."

"Tarımsal üretimi artırıp, zayi oranını azaltacaz. Girdi maliyetlerini azaltacağız"

Akşener, Osmaniye'de yer fıstığı üretimi yapan çiftçi Vedat Çetinkaya'ya kürsüyü bıraktı. Gübre, mazot, ilaç, sulama, tarım aleti ve ekipmanlardaki fiyat artışlarına değinen Çetinkaya, "Bu fiyatlarla üretici ne yapacak? Yer fıstığı destekleme kapsamına alınmalı. Ucuz mazot, gübre ve tohum talemiz var" dedi. Çetinkaya, soğan ve mısır üreticilerinin sorunlarını da dile getirdi.

"ERDOĞAN'IN BU ANLATTIKLARIMI KAVRAYABİLECEĞİYLE İLGİLİ ŞÜPHELERİM VAR"

Yeniden kürsüye gelen Akşener, enflasyona ve faize dair konuştu:

"Sayın Erdoğan görüyorum ki okulda bazı branş derslerini belli ki kopya ile geçmişsin. Ekonomideki bazı olgularla ilgili seni aydınlatma ihtiyacı duyuyoruz. Enflasyon öyle bir kenara konacak gibi önemsiz bir mesele değildir. Fiyatların devamlı arttığı bir ekonomide kaynaklarını en doğru nasıl kullanacağını kestiremezsin. Bugün düşük verimliliğin en önemli sebeplerinden biri de yüksek enflasyondur. Yüksek enflasyon devamında güvensizlik getirir. Uzun süreli yatırımları erteler, bu da uzun dönemli büyümeyi olumsuz etkiler. Türkiye gibi tasarruf açığı olan ülkelerde her zaman bir dış kaynak ihtiyacı olur. Şimdi kendini yabancı yatırımcı yerine koy Erdoğan, enflasyonun belirsiz getirdiği bir ekonomiye paranı getirmek için yüksek mi düşük bir faiz mi istersin? Tabii ki yüksek faiz istersin. İşte tam da bu yüzden senin Nobellik  teorinin aksine, yüksek enflasyon yüksek belirsizlik, yüksek belirsizlik de yüksek faiz oranı getirir. Yani enflasyon sebep yüksek faiz de sonuç olur. Belki de en önemlisi  enflasyon gelir dağılımını olumsuz etkiler. Milleti fakirleştirir. Bizzat Merkez Bankası tarafından yapılan  çalışmalar düşük gelirli ailelerin yüksek gelirli ailelere oranla enflasyona daha fazla maruz kaldığını gösteriyor. Enflasyon fakiri daha fakir zengini daha zengin yapıyor. Maalesef Sayın Erdoğan'ın bu anlattıklarımı kavrayabileceğiyle ilgili şüphelerim var. Başarısız olduğu konularda kendisi  genellikle eleştirilere kulak vermek yerine muhalefetin çözümü olmadığı algısı yaratmaya çalışır. Ama bu acınası gayret bizim üzerimizde tutmuyor."

"Meral Akşener: HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" haberi, 03 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 03 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meral Akşener: HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener: HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  2. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  3. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  4. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  5. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  6. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  7. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  8. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  9. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  10. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  11. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  12. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  13. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  14. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  15. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  16. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  17. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  18. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  19. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  20. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
Gündem Haberleri