Meral Akşener: Kadınlar arasındaki dayanışma çok düşük

Meral Akşener: Kadınlar arasındaki dayanışma çok düşük

Meral Akşener: Kadınlar arasındaki dayanışma... “Bütün birimlerimizde yüzde 25 kadın kotasına uyuldu ama milletvekilliği konusunda maalesef başarısız oldum”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türkiye'nin en iyi siyasi kafa avcısıyım. Teknik kadromuz fevkalade. Bütün bunlar başarı öyküsü lakin çok başarısız olduğum bir yer var. Kadın seçtirme konusunda başarısız oldum. Örneğin Uşak'ta genç bir kadını birinci sırada aday gösterdik. 'Ben dururken onu nasıl aday gösterirsin?' diyen erkekler bir dayanışma gösterdi. Kadınlar arasındaki dayanışma çok düşük" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, İzmir programı kapsamında Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıya Akşener'in yanı sıra İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, GİFED Başkanı Huriye Serter katıldı.

“Finans kurmakta çok zorlandık”

Girişimci iş kadınlarıyla birlikte olmaktan büyük bir heyecan duyduğunu aktaran Akşener, "Üreten insanların toplantılarına mümkün olan en üst yöneticilerimizle katılıyoruz ki; hem 'Biz neyiz, kimiz' sorularına cevaplar veriyorlar hem de sizlerin sorularınızdan öğreniyoruz. Biz kimiz sorusuna yanıt; elbette bir siyasi partiyiz lakin öğrenen bir organizasyonuz. Çok yeni bir siyasi organizasyonuz. Kurumsal yapılar önemlidir lakin kurumsal yapıları harekete geçirmek çok zordur. Kuralları, alışkanlıkları vardır. Alışkanlıkların dışına çıkmak dünyanın en zor işidir. Yeni kurulmuş bir yapı, daha hızlı hareket eder. En önemlisi sabit müşterisi olmadığı için kendi müşterisini organize eder. Bizim partimiz bir start-up, küçük bir girişimcilik organizasyonu. Başındaki kişi kadın. Yönetim kurulu başkanı bir kadın ve finans kurmakta çok zorlandık. Sonra melek yatırımcı sıfırdı. Kenarına biriktirdiği ölümlük parasını veren kadınlar oldu. Bu başka bir şey. Sabit seçmenimiz de yoktu. Çünkü seçmen de paylaşılmış" dedi.

“Bu bir mucizedir”

Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim için müşteri velinimettir. Kendiniz partinize seçmen organize etmek durumundasınız. Bugün Türkiye'nin en başarılı start up'ıyız. Seçmenin ayağına gidip, mutlu etmeye çalışarak, 'Odağımız seçmen' diyerek ürettiğimiz bu fikri, seçmene ulaştırdık ve bugün itibarıyla 81 ilde bayilikleri olan, ilçelerimizin tamamında alt bayilerin olduğu, satış elemanların olduğu il ve ilçe teşkilatlarımızın yöneticilerinden bahsediyorum ve her birinin başarı öyküsünün ne kadar seçmen kazandırdığıyla ölçüldüğü bir sistemimiz var. İlk seçimden sonra devletten 37 milyon TL sizin vergilerinizle para aldık. Bu, bir mucizedir.

“Türkiye'nin en iyi siyasi kafa avcısıyım”

Partinin teknik kadrosuna değinen Akşener, "Türkiye'nin en iyi siyasi kafa avcısıyım. Teknik kadromuz fevkalade. Bütün bunlar başarı öyküsü lakin çok başarısız olduğum bir yer var. Kadın konusunda başarısız oldum. Kadın seçtirme konusunda başarısız oldum. Yüzde 25 kadın kotamız var. Bütün birimlerimizde yüzde 25 kadın kotasına uyuldu lakin milletvekilliği konusunda maalesef başarısız oldum. Bu defa bunu çözeceğiz. Örneğin genç bir kadını, Uşak'ta birinci sırada aday gösterdik. 'Ben dururken onu nasıl aday gösterirsin?' diyen erkekler bir dayanışma gösterdi. Aday olan genç kadını seçtiremedik. Kadınlar arasındaki dayanışma çok düşük. Bunu nasıl çözeriz? Ona bakmamız lazım" diye konuştu.

"Siyasete ilk defa adım atan kadınlar için kaynak ayrılmasından yanayım"

"Siyaseti aile parasıyla yaptık. Dolayısıyla siyasetin finansında bu tür bir mecburiyet doğdu. Çünkü maaşlarımız erkeklerden düşüktü" diyen Akşener, "Siyasete ilk defa adım atan kadınlar için kaynak ayrılmasından yanayım. Çünkü siyasetin finansmanı da kadınları çok zorluyor. Kotaların yanında mutlaka bunun da olması gerekiyor. Bunlar, bu mücadelenin bir parçası. Bu toplantımızın gerçek sebebiyse iş kadınlarının yaşadıkları, Türkiye'deki kadınların ekonomik manadaki meselelerdir. Huzurunuza imtihana geldik. Siz soracaksınız, biz cevaplayacağız. Bu davetin bizim için çok önemli olduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kadın ilerlerken çok tuhaf bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu bilmenizde fayda var. Türkiye'nin ayrışma noktalarının çok öne çıktığı, farklılıkların çok çizildiği, buna karşılık müştereklerin unutulduğu bir dünya düzeninde yaşıyoruz" dedi.

GİFED: Sorunlarımızı bilen liderler görmeyi istiyoruz

Etkinlikte konuşan Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Başkanı Huriye Serter ise "İş dünyasındaki kadınlar olarak artık siyasette sorunlarımızı bilen, tüm kadınların gerek ekonomiye katılımında gerekse siyasette ve karar alma mekanizmalarında yer almalarında desteklenmesi gerektiğine inanan, kadınların kendi kararlarını verebilme özgürlüğüne sahip olarak yetişmelerini, parti politikası olarak benimseyen liderler görmeyi istiyoruz. İstihdamda olan kadınlar için de pek çok düzenlemenin yeniden yapılması gerekiyor. GİFED İş Kadınları Federasyonu bir Anadolu hareketidir. Tüm kadınların her alanda güçlenmesi, ekosistemimize yeni girişimci ve iş kadınları kazandırılması lakin hepsinden önemlisi bereketli ve kadim Anadolu topraklarının yetiştirdiği o güçlü rol model kadınların daha görünür için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti. (DHA)

"Meral Akşener: Kadınlar arasındaki dayanışma çok düşük" haberi, 17 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener: Kadınlar arasındaki dayanışma çok düşük haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener: Kadınlar arasındaki dayanışma çok düşük 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  2. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  3. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  4. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  5. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  6. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  7. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  8. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  9. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  10. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  11. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  12. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  13. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  14. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  15. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  16. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  17. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  18. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  19. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  20. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
Politika Haberleri