Meral Akşener'den Ankapark açıklaması: Bilim yok burada, akıl yok burada lakin şu cepten, sizin cebinizden alı

Meral Akşener'den Ankapark açıklaması: Bilim yok burada, akıl yok burada lakin şu cepten, sizin cebinizden alı

Meral Akşener'den Ankapark açıklaması: Bilim... ''Vergi veren her bir vatandaşın nasıl bir sistemle ütüldüğünü gördük''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankapark’ı ziyaret ederek yaptığı açıklamada “Böyle bir israfın neticesi olarak Ankaralıların ve Türkiye’de vergi veren her bir vatandaşın nasıl bir sistemle ütüldüğünü gördük” dedi. 

Akşener, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan ve 2019 yerel seçimlerinden 10 gün önce açılışı yapılarak özel şirkete devredilen ve süreç içerisinde çürümeye terk edilerek kamu zararına yol açtığı gerekçesiyle eleştirilen Ankapark’a giderek inceleme yaptı.

"Bilim yok burada, akıl yok"

Hurda haline gelen parkta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sunumunun ardından konuşan Akşener, Ankaralının parasını çarçur edildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“İnanılmayacak derecede hem Ankaralının hem de Türkiye’de bulunan her vatandaşın vergisinin nasıl gömüldüğünü gördüm. Nasıl bir iş bilmezliğin olduğunu gördüm. İş bilmezlik de diyemiyorsunuz çünkü göz göre göre 14 milyar lira, 801 milyon dolar nasıl gömülür ve nasıl hiçbir sonuç alınmaz. Bilim yok burada, akıl yok burada lakin şu cepten, sizin cebinizden alıp bu cebe koyma var. Apaçık hem itibardan tasarruf olmaz denilen mevzudaki israf var, bir de apaçık muhtemelen ortaya çıkacak bir yolsuzluk var. Şimdi bu çok önemli bir şey. Ankapark Türkiye’nin geleceği açısından, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış pek çok yolsuzluğun, israfın somut, hepinizin gördüğü hali bu. Türkiye’deki herkesin kendi şehrinde yaşadıklarını büyük ölçüsü bu.

"EYT’lilerin birçok problemi çözülebilirdi"

Sayın Başkanım söyledi, 14 milyar liraya, 801 milyon dolara neler yapılır? Ama ben bir de şunu söyleyeyim size. 14 milyar liraya KYK yani o gençlerin bütün borçları silinebilirdi. Sadece faizi değil bütün borçları silinebilirdi. Bir de şeyi koyduğunuz zaman, EYT’lilerin birçok problemi çözülebilirdi. Bu kadar büyümezdi. Zaten Ankara’ya dair altyapılar ne kadar düzeltilebileceğini, Ankaralıya nasıl hizmet edilebileceğini Sayın Başkanım açıkladı. Böyle bir israfın neticesi olarak Ankaralıların ve Türkiye’de vergi veren her bir vatandaşın nasıl bir sistemle ütüldüğünü gördük.”

"Niye böyle bir dinozor merakı vardır onu anlayamadım"

“En şaşırdığım şey niye böyle bir dinozor merakı vardır onu anlayamadım. Yorum var mı? Onu bilemiyorum” diyen Akşener’e Başkan Yavaş “Geçmişine gitmek lazım efendim” diye Gökçek’i işaret ederek yanıt verdi.

Akşener, Ankapark’ın ne olacağına Ankaralıların karar vermesi gerektiğini kaydederek, “Gerçekten çok üzüldüm. Bu Ankapark’ı unutturmamamız gerekiyor ki başka yerlerdeki, tırnak içinde ‘Ankapark’ları da görüp bir daha buna benzer hadiselerin yaşanmasının önüne geçmemiz lazım” dedi.

“Patronu ‘Nankör’ diye seçmeni suçluyor"

Akşener, basının Ankapark ile ilgili sorularını da yanıtladı. Akşener, Gökçek’in “Ankaralılara seçim vaadi olarak bunu sunmuştum, Ankaralılar bunu bilerek bana oy verdi. Ben de vaadimi yerine getirdim” sözünün anımsatılması üzerine şunu söyledi:

“Patronu ‘Nankör’ diye seçmeni suçluyor. Patronu ‘Şükürsüz’ diye suçluyor. Patronu ‘Sabırsız’ diye suçluyor. Dolayısıyla Sayın Gökçek’e de Ankaralılara ‘Siz sorumlusunuz’ demek düşmüş. Balık baştan böyle geliyor işte.”

"Ruh sağlığından endişe ediyorum"

Başkan Yavaş ise Gökçek’in bu sözünü şöyle yorumladı:

“Kontrole gitmesini öneriyorum. Ruh sağlığından endişe ediyorum, gerçekten. Attığı tweetlere, söylediği sözlere bakarsanız. Bir de muhatap olmak istiyor ki. Tedavi olsun, muhatap olalım.”

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik “Ankara dışına çıkın” sözüne de “Ben Ankara dışındayım zaten. O çıkacak o. Milletten koptu hepsi” diye cevap verdi.

 

 

"Meral Akşener'den Ankapark açıklaması: Bilim yok burada, akıl yok burada lakin şu cepten, sizin ce." haberi, 24 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Meral Akşener'den Ankapark açıklaması: Bilim yok burada, akıl yok burada lakin şu cepten, sizin ce.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener'den Ankapark açıklaması: Bilim yok burada, akıl yok burada lakin şu cepten, sizin ce.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Türkiye Haberleri