Meral Akşener'den John Bolton'a tepki: Bu açıklamalar, ülkemizdeki karanlığı sürdürmeye, Erdoğan'ı desteklemey

Meral Akşener'den John Bolton'a tepki: Bu açıklamalar, ülkemizdeki karanlığı sürdürmeye, Erdoğan'ı desteklemey

Meral Akşener'den John Bolton'a tepki: Bu aç... Akşener, eski ABD Başkanları Donald Trump ve George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'nı yapan John Bolton'ın Türkiye'nin NATO'ya uygun davranmadığını ve üyelikten çıkartılmasının ciddi şekilde düşünülmesini söylediği açıklamasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski ABD Başkanları Donald Trump ve George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'nı yapan John Bolton'ın Türkiye'nin NATO'ya uygun davranmadığını ve üyelikten çıkartılmasının ciddi şekilde düşünülmesini söylediği açıklamasına tepki gösterdi. 

Bolton, Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu ancak buna uygun davranmadığın savundu. Bolton, "Türkiye'nin NATO'dan ihraç edilmesini veya üyeliğinin askıya alınmasını ciddi bir şekilde tartışmanın; Erdoğan'ın seçime müdahale etmesini zorlaştıracağını ve muhalefete gerçek bir şans vereceğini" dile getirdi.    Bolton'ın açıklamasına Twitter'dan tepki gösteren İyi Parti lideri Akşener, Bolton'ın açıklamasının "Erdoğan'ı desteklemeye yönelik olduğunu" söyledi.    Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük Türk Milleti, her daim hür yaşamıştır ve hür yaşamaya devam edecektir. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi Cumhuriyetimizin yeni asrında da; Bağımsızlığına sahip çıkacak, iradesini hiçbir ülkenin ve hiçbir yapının kirli siyaset oyunlarına alet etmeyecektir.

Millet irademizi hedef alan bu açıklamaların her biri; ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemin devamlılığını sağlamaya, dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık hâline getirmiş sayın Erdoğan’ı desteklemeye yöneliktir.

Ama hiç kimse merak etmesin; Türk Milleti, sandıkta her türlü vesayete ve güç odağına büyük bir demokrasi dersi verecektir! Söz de, karar da milletimizindir! Yerli, yabancı hadsiz açıklamalar da bunları fırsat bilen hamaset simsarları da bu gerçeği değiştiremeyecektir!"

Bolton yazısında Osmanlı İmparatorluğu için 1. Dünya Savaşı döneminde kullanılan ifadeyi Türkiye için kullanarak ''Türkiye bir kez daha Avrupa'nın hasta adamı'' yazarken, ''Erdoğan'ın performansı giderek daha ayrıştırıcı ve tehlikeli'' ifadelerini kullandı.

Bolton, ''Eğer Batı, muhalefetin adil bir şans sahibi olduğundan emin olursa Erdoğan'ın durdurulma şansı var'' ifadelerini kullanarak, seçimlerin adil olmaması durumunda Türkiye'nin NATO üyeliğinin iptal edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Birçok gözlemcinin seçimlerin adil olması durumunda Erdoğan'ın kaybedeceği konusunda hem fikir olduğunu belirten Bolton, NATO'nun 'üyelikten çıkarma' tehdidiyle seçime uluslararası dikkat çekmesi durumunda 'Erdoğan'ın seçim sonuçlarına müdahale etmesinin daha zorlaşacağını' belirtti.

"Meral Akşener'den John Bolton'a tepki: Bu açıklamalar, ülkemizdeki karanlığı sürdürmeye, Erdoğan'ı." haberi, 20 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener'den John Bolton'a tepki: Bu açıklamalar, ülkemizdeki karanlığı sürdürmeye, Erdoğan'ı.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener'den John Bolton'a tepki: Bu açıklamalar, ülkemizdeki karanlığı sürdürmeye, Erdoğan'ı.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:39 Futbol maçında polis memurunun havaya ateş açması üzerine soruşturma başlatıldı
  2. 10:34 Ebru Şancı, Ceyda Düvenci'nin 'ped' açıklamasını eleştirdi
  3. 10:30 Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
  4. 10:25 Federal Mogul'dan Grup Seks İddialarına Açıklama: "Asılsız Haber"
  5. 10:24 Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
  6. 10:23 ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor
  7. 10:19 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaş borç batağında
  8. 10:16 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
  9. 10:16 Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
  10. 10:14 Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
  11. 10:12 Adana'da Sağlık Çalışanlarına Kürekle Saldırı: Hamile Sağlık Çalışanı Tehlikede
  12. 10:09 Karşıyaka'da Sinek ve Haşerelere Karşı Özel Ekipler Göreve Başladı
  13. 10:06 Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
  14. 10:04 Borsa İstanbul'da Hafif Artışla Başladı: BIST 100 Endeksi Yüzde 0,05 Yükseldi
  15. 10:01 Serum Taktırmak Moda Haline Geldi
  16. 09:58 Fethiye'de Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri Heyecanı
  17. 09:57 Koton'un Halka Arz Talebi: 3,5 Milyon
  18. 09:54 Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
  19. 09:52 Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
  20. 09:47 Eğitimde saadet zinciri: Okul müdürü 'yüksek kâr' vaadiyle öğretmenlerin parasına kondu
Politika Haberleri