Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı

Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı

Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda U... 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler dünya medyasının dikkatini çekmeye devam ediyor. Hollanda Ulusal Kanalı (NOS) darbe girişimi sonrası yapılan mitinglere de yer verdiği haberinde "Erdoğan yandaşlarının...

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler dünya medyasının dikkatini çekmeye devam ediyor. Hollanda Ulusal Kanalı (NOS) darbe girişimi sonrası yapılan mitinglere de yer verdiği haberinde "Erdoğan yandaşlarının da karışıtlarının da artık ortak bir düşmanı var o da Fethullah Gülen" dediği haberinde Türkiye'den gazeteci olarak ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın görüşlerine yer verdi.

"GÜLEN CEMAATİ TEHLİKELİ BİR HAREKET"

Darbe girişimini Hollanda kanalında değerlendiren Merdan Yanardağ, "Gülen Cemaati tehlikeli bir harekettir. İllegal bir örgütlenmedir. Cinayet işleyen bir harekettir. Hrant Dink'i, Gülen Cemaati öldürdü. Ben bunu yazdığım için tutuklandım. Nedim Şener bunu yazdığı için tutuklandı" dedi.

AKP VE ERDOĞAN DA SUÇLUDUR

Yanardağ, Cemaatin yargı, TSK ve emniyet içindeki örgütlenmesini 'Kuşatılan Türkiye' adlı kitabında anlattığı için tutuklandığını hatırlattı. AKP'nin 11 yıl boyunca Cemaatle ortaklık yaptığını, Türkiye'yi birlikte yönettiklerini, Cumhuriyeti ve laik düzeni beraber yıktıklarını da anımsatan Yanardağ, "Şimdi ülke ve toplum bunun sonuçlarını yaşıyor. AKP iktidarı ve Erdoğan da en az Gülen Cemaati kadar suçludur" dedi. Yanardağ şöyle devam etti: 

"Darbe girişimi bastırıldı. Ama bir başka tehlike var. Bugün yakın ve en önemli tehdit, krizi fırsata çevirmeye çalışan laiklik karşıtı AKP'nin dinci dikkatörlük girişimidir." 

"HEDEFLERİ DİNCİ DİKTAYDI"

Merdan Yanardağ, "Yapılması gereken şey bu krizden Türkiye'nin demokrasisini ve laikliği güçlenerek çıkmasıdır. Özgürlükçü ve demokratik bir rejimin kurulmasını sağlamaktır. Eğer darbe başarılı olsaydı, Türkiye'de askeri ve islami bir dikta kuracaklardı. Başarılı olmaması herkes iin iyi oldu. Bizim için çok büyük bir tehditti bu. Ben kişisel olarak ya tutuklanırdım ya da kurşuna dizilirdim. Şaka yapmıyorum" dedi.

Hollanda kanalının, Cemaatin el konulan basın kuruluşları konusundaki sorusuna ise "gazetecilerin tutuklanmasının yanlış olduğunu" ve "AKP iktidarının basın özgürlüğünü tehdit ettiğini" vurgulayarak başlayan Yanardağ, "Bu konu özgür basının susturulması değildir. Çünkü onlar özgür, bağımsız gazeteler değildi. Bunların bağımsız gazeteler olduğunu söyleseniz islamcı militanlar bile güler. Doğrudan bir kişinin talimatı ile yayın yapan gazetelerdi. Bunların özgür basın olduğu fantastik bir yalandır, Batı bunlara çok kolay inanıyor" dedi.

"Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri